Hoe lang droogt concreet contact?

Momenteel is er een uitstekende tool die de hechting van een verscheidenheid aan materialen bevordert (zelfs glas en keramiek). Primer betoncontact is bij consumenten het populairst. Er zijn geen analogen van deze producten op de huidige markt. Dit mengsel droogt vrij snel, maar alleen als het op de juiste manier wordt gebruikt.

Wat is het?

De speciale samenstelling van het baton-contact omvat acryl met de toevoeging van lijm en cement. Deze primer helpt om een ​​enigszins ruw of glad oppervlak in een schuurvel te veranderen. Zo'n interessant effect creëert kwartszand in de vorm van kleine korrels. Decoratieve materialen hechten niet goed op een glad oppervlak, daarom maakt het gebruik van betoncontact het mogelijk om het oppervlak met maximale kwaliteit voor te bereiden.

De samenstelling wordt toegepast bij de voorbereiding van de wanden onder de tegels, gips en onder vele andere decoratieve materialen. Betonokontakt vervangt het verband, dat eerder werd gebruikt om afbrokkelend gips te voorkomen. Hier is slechts een pleister - een tijdrovend en complex proces, en met elke primer cope.

Functies en voordelen

Overweeg de onderscheidende kenmerken en kwaliteit van primerbetoncontact, waardoor het onmisbaar is in de afwerkingswerkzaamheden:

 • Het kan worden toegepast op het plafond, op de vloer en zelfs op de muren. De primer verhoogt de taaiheid zodanig dat het bekledingsmateriaal rechtop kan worden gehouden.
 • Het materiaal droogt snel. Tijdens het drogen is er geen onaangename geur, schadelijke stoffen komen niet in de lucht. De snelheid van het proces hangt af van de juistheid van het werk en het microklimaat van de kamer.
 • Beton vochtbestendig. Het gereedschap kan als afdichting worden gebruikt.
 • Fabrikanten zijn tevreden met de levensduur van de primer. Als de instructies worden gevolgd, gaat de primer tot 80 jaar mee.
 • De aanwezigheid van pigment in de samenstelling van de grond maakt het mogelijk het oppervlak zo strak mogelijk te bedekken. Door de zichtbare kleur merk je meteen de ontbrekende plaatsen op.
 • Het mengsel van betoncontact in zijn consistentie lijkt op zure room. Hierdoor kan het gereedschap gemakkelijk op het oppervlak worden aangebracht met behulp van een handig hulpmiddel.
 • Het mengsel kan niet alleen worden gebruikt door ervaren vakmensen, maar ook door beginners. Er is niets moeilijk te gebruiken, je hoeft geen speciale vaardigheden te hebben.

Applicatiegegevens

Alle fabrikanten van betoncontact schrijven een korte instructie op de verpakking. Zorg ervoor dat je het leest voordat je begint. Het gebruik van een primer-oplossing vereist geen speciale vaardigheden. Als u de aanbevelingen van de fabrikant leest, moet u speciale aandacht schenken aan het bereik van toegestane temperaturen. Te hoge en lage temperatuurwaarden van lucht tasten de compositie niet alleen aan, maar maken deze volledig ongeschikt. Oververhitting en oververhitting verminderen de hechtingseigenschappen verschillende keren.

Betoncontact komt vaker voor in de verkoop in afgewerkte vorm. U kunt beginnen met het verwerken van de muren, vloer of plafond onmiddellijk na terugkeer uit de winkel. Voordat u begint, moet u de inhoud van de emmer nog steeds zorgvuldig mengen. Visueel lijkt deze grond op pastelverf met fijne, stevige vlekken.Zorg ervoor dat de ruimte voldoende warm is (meer dan +15 graden) voordat u begint met primen.

Het is absoluut onmogelijk om de samenstelling op bevroren wanden aan te brengen. Lage temperatuur voorkomt hechting van de samenstelling aan het oppervlak. Na een decoratieve behandeling zal de primer eenvoudig onder invloed van zwaar materiaal van de muur vallen. Als er een bedrading in de muur is, zorg er dan voor dat u de kamer spanningsloos maakt voordat u aan het werk gaat. Anders kan het oppervlak vocht opnemen en fungeren als een geleider van elektriciteit.

Voor het aanbrengen van een primersamenstelling wordt gebruikt:

 • brede borstel;
 • brede en smalle spatels;
 • verfroller.

Een brede borstel helpt het materiaalverbruik te minimaliseren, en op de rol blijft veel van de compositie over. Breng concreet contact gelijkmatig over het hele oppervlak van de basis aan. Als u werkt met een oppervlak dat een vloeistof absorbeert, is het beter om de primer in twee lagen aan te brengen. Je zult ook de oplossing opnieuw moeten doen als de basis ernstige gebreken vertoont en een ingewikkelde opluchting.

Soms is het zinvol om het primer-mengsel enigszins te verdunnen. Voeg hiervoor 50 ml water toe aan 1 kg product. Water moet dezelfde temperatuur hebben als de luchttemperatuur van de kamer.

Hoe lang droogt het?

Betoncontact moet worden toegepast op materialen die slecht worden geabsorbeerd door vocht of helemaal niet worden geabsorbeerd. De primer wordt dus gebruikt voor het verwerken van hout, metaal, tegels, beton en zelfs voor geverfde oppervlakken. De periode van drogen van de grond hangt af van de vochtigheidsgraad in de kamer.

De standaardperiode voor volledig drogen is 2,5-4 uur. Beter bestand tegen de maximale tijd - haast zal de positieve eigenschappen van concreet contact verpesten. Experts raden aan om het mengsel 's avonds op de muren te plaatsen en de afwerking in de ochtend te beginnen. Het gedroogde oppervlak trekt stof aan, dus u moet niet te lang wachten. Als u aan de muren in de badkamer werkt, zorg dan voor meer ventilatie. Een stroom verse lucht trekt overtollig vocht uit de kamer. Als dit niet mogelijk is, laat het materiaal dan 24 uur drogen.

Er zijn gevallen waarin het eenvoudigweg niet mogelijk is om te wachten op de nodige periode voor het volledig drogen van de primer.

In dit geval moet u extra werk doen:

 • bedek de muren met een primer die diep in het materiaal dringt;
 • wacht op volledig drogen en ga verder met afwerken.

Wanneer kan ik doorgaan met werken?

Zorg ervoor dat de betonnen contactlaag volledig droog is. Meteen daarna kan de oppervlakteveredelingsprocedure worden voortgezet. Indien gewenst is het mogelijk om het drogen iets langer te onderbreken, maar het wordt afgeraden om het werk te veel uit te stellen. Stof kan zich op de primer nestelen, waardoor alle acties opnieuw moeten worden uitgevoerd.

Iets meer over het gebruik van concreet contact, zie hieronder in de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer