Geopolymer beton

Geopolymer beton - een van de nieuwe milieuvriendelijke materialen. Vrijwel alle stoffen die deel uitmaken van de samenstelling zijn van natuurlijke oorsprong.

De productietechnologie kan zonder gewetenswroeging innovatief genoemd worden. En hoewel dit materiaal voor het eerst werd gebruikt in het oude Egypte tijdens de bouw van de piramides, was het nu mogelijk om de productietechnologie te herstellen en te verbeteren.

 Geopolymer beton - piramide

Componenten en hun eigenschappen, voordelen

Als je het koopt in plaats van het gebruikelijke beton, kun je besparen. Lage kosten vanwege de kenmerken van productietechnologie. Om de juiste mix voor te bereiden, moet je heel zorgvuldig omgaan met de ingrediëntenkeuze.

Het speciale onderdeel is vliegas. Ash zelf heeft hoge fysieke en technologische eigenschappen.Het gebruik ervan stelt u in staat te eindigen met een dergelijk materiaal dat niet alleen niet onderdoen voor portlandcement, maar in sommige indicatoren overtreft. Geo-polymeerbeton heeft dus een sterkte die vergelijkbaar is met graniet. Het is bestand tegen corrosie en hoge temperaturen, lage permeabiliteit en minder krimp.

 Geopolymer beton

voordelen

  • Snel maximale sterkte bereiken. Tijdelijke indicatoren overtreffen aanzienlijk die van traditioneel beton. Al op de tweede dag bereikt het voldoende kracht. Voor een set maximale sterkte heeft hij slechts een week nodig, en niet een maand, zoals gewoonlijk.
  • Het bestaat voornamelijk uit afval van economische activiteit, dat voorheen praktisch niet werd verwerkt en niet werd gebruikt. Dat wil zeggen, er is al een degelijke grondstofbasis voor productie.
  • Bij de productie kunt u afval verwijderen dat schadelijk is voor het milieu.
  • Eenvoudige productietechnologie.
  • Continue verbetering van de samenstelling om de prestaties te verbeteren. In dit geval worden voor het grootste deel experimenten uitgevoerd met de verhouding van componenten, en de initiële samenstelling blijft vrijwel onveranderd.

tekortkomingen

  • Ondanks alle positieve aspecten van geopolymeerbeton, heeft het nog steeds zijn nadelen. 10% van de componenten is van onnatuurlijke oorsprong (kaliumhydroxide, waterglas). Daarom kan het nog steeds niet helemaal 100% worden genoemd.
  • De afwezigheid van een bepaalde GOST voor de voorbereiding, dus bij het kopen is het moeilijk om uvrenny te zijn in zijn kwaliteit.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer