Bad in de garage: hoe doe je het zelf?

 Bad in de garage: hoe doe je het zelf?

Een garage met een bad is een multifunctioneel gebouw waarin u kunt werken en ontspannen en werken. Deze kans trekt veel mensen aan. Sommigen geven er de voorkeur aan om een ​​dergelijk gebouw met hun eigen handen te maken. Om de rest compleet te maken en niets het werk te bemoeilijken, moet je zorgen voor de juiste opstelling van zo'n gecombineerde ruimte, van veiligheid.

Speciale functies

Deze variant van de constructie wordt vaak gebruikt in de dorpen, waar de eigenaren proberen alle gebouwen onder hetzelfde dak te plaatsen.Deze optie wordt als de meest universele beschouwd. Dergelijke gebouwen nemen veel minder ruimte in dan andere.

Zo'n gebouw kan één verhaal of twee verdiepingen zijn. Het hangt allemaal af van de kenmerken van het project, evenals hoeveel vrije ruimte er is. Als u wilt, kunt u alles zo regelen dat een van de gebouwen zich op de begane grond bevindt.

In ieder geval is de optie met gecombineerde panden veel goedkoper.

De voordelen van de gecombineerde versie

Wanneer u besluit een garage met een sauna onder één dak te plaatsen, moet u alle voor- en nadelen van een dergelijk project begrijpen en in staat zijn om van de laatste voordelen te maken, uzelf en uw dierbaren veilig te stellen. De positieve punten zijn onder meer: ​​een bad doen in de buurt van de garage, je kunt er een goed fornuis in doen. Alle benodigde materialen voor het aanmaakhout zijn aanwezig.

In de regel is er in de uithoek van de garage een speciale plaats voor het opslaan van vaste brandstof.

Het is ook voordelig dat u de communicatie naar elke kamer niet afzonderlijk hoeft uit te voeren. Ze zijn gecombineerd. Het verwarmingssysteem, bijvoorbeeld, komt vaak voor, wat betekent dat het in de winter ook mogelijk is om in de garage te werken en niet verkouden te worden.

Voor fervente autoliefhebbers is het erg belangrijk dat er altijd een mogelijkheid is om ruim op te ruimen na het repareren van een auto en niet om al het vuil het huis in te vervoeren. Hetzelfde geldt voor degenen die actief bezig zijn met tuinieren of hard werken om een ​​fatsoenlijk beeld van hun tuin te behouden.

Selectie van materialen

In combinatie met een saunagarage kunnen verschillende materialen worden gemaakt. In de regel moet u zich richten op het budget, omdat alle opties uit verschillende prijscategorieën komen.

De algemene eis voor alle materialen die worden gebruikt voor de bouw van een garage in combinatie met een bad: ze moeten dicht zijn en de warmte binnen houden. Voor isolatie kunnen verschillende materialen worden gebruikt - bijvoorbeeld isolerende panelen.

Meestal vormen dergelijke premissen één verhaal. Lichtgewicht materialen worden gebruikt voor de bouw.

In de regel worden dergelijke gebouwen gebouwd van sintelblokken, schuimblokken of andere soortgelijke materialen.

Vaak herinneren bouwers zich aan oude tradities en bouwen ze baden in combinatie met een garage van boomstammen of duurzaam gelijmd hout. Dit is een traditionele optie die bijvoorbeeld een rustieke tuin zal versieren.Houd er echter rekening mee dat u hier speciale aandacht moet besteden aan veiligheid. Het oppervlak van het hout moet worden behandeld met speciale samenstellingen die het beschermen tegen ongedierte, tegen corrosie en tegen hoge luchtvochtigheid.

Je moet niet de mogelijkheid uitsluiten om voort te bouwen op één fundament van twee gebouwen uit verschillende materialen. Een traditionele houten sauna kan bijvoorbeeld naast een ijzeren garage staan. Het is comfortabel, praktisch en erg mooi.

Layout en ontwerp

Als je een bad en een garage gaat combineren, moet je alles plannen, een project voorbereiden. Een gedetailleerd schema geeft u de mogelijkheid om te begrijpen hoe alles er uiteindelijk uit zal zien. U kunt fouten voorkomen die niet kunnen worden opgelost.

Binnen zo'n bijgebouw is er plaats voor veel zones. Om ruimte te besparen in suburbane gebieden, worden alle benodigde panden vaak gecombineerd in één hulpprogramma. Als gevolg hiervan is er een garage, een sauna en zelfs een zomerkeuken onder hetzelfde dak.

Als u van plan bent om een ​​plek te reserveren voor een aangenaam verblijf in het gezelschap van vrienden, dan kan een sauna en een tuinhuisje worden toegevoegd aan de sauna met een garage. Een goed bad met een terras en ziet er prachtig uit, en het blijkt zeer comfortabel.

In de garage zelf kan een inspectieput zijn.evenals rekken voor het opbergen van gereedschap, parkeerplaats voor auto's. Als er voldoende vrije ruimte is, kunt u ook apparatuur voor tuinbedden, tuinen of zelfs vaste brandstof opslaan voor de kachel in het bad.

Voor meer gemak kan het bad ook een stoomkamer, een wasruimte of een kleedkamer zijn.

In de aanwezigheid van een dergelijke volwaardige sauna, moet u erop letten dat hete lucht en hoge luchtvochtigheid de auto niet schaden.

In sommige gevallen worden extra planken voor het bewaren van geconserveerde en in de hand gegroeide groenten in de kelder onder de garage geplaatst. Dus ruimte wordt zo efficiënt mogelijk gebruikt en banken nemen geen plaats in op de schappen in de garage.

Het is de moeite waard om de behoefte aan communicatie te vermelden. Alle systemen moeten in het project worden goedgekeurd voordat de realisatie van uw ideeën in werkelijkheid plaatsvindt. Het is noodzakelijk om alleen de meest noodzakelijke verbinding tot stand te brengen.

Het moet altijd rekening houden met hoe dit alles het gezinsbudget zal beïnvloeden.

Ideeën voor verschillende gebieden

Net als in de standaard, en in een vrij kleine kamer, kunt u de garage gemakkelijk vinden, in combinatie met een bad of sauna.Elke optie met verschillende parameters heeft zijn eigen kenmerken die in overweging moeten worden genomen.

Kleine kamer

Er zijn gevallen waarin het noodzakelijk is om op alle manieren vrije ruimte te besparen, en alle noodzakelijke zones moeten in een gebouw van 6 x 4 of 6 x 7 worden geplaatst.In de meeste gevallen wordt in dergelijke situaties het grootste deel van de ruimte gescheiden onder de garage waar het voertuig zich bevindt.

gemiddelde

Als er wat meer ruimte is, kunt u vrije ruimte toewijzen voor een volledige sauna. In de garage in dit geval passen en rekken, en een plek om brandstof op te slaan. In de schappen is plaats voor tuingereedschap en voor al het andere dat in de tuin wordt gebruikt. Gebouwen van 10 x 4 meter zijn genoeg om een ​​plek te creëren waar je kunt werken en ontspannen.

Bouwhandleiding

Het bouwen van een garage met een bad is een complex proces dat meerdere fasen tegelijkertijd omvat. Projecten van dit type moeten van tevoren worden voorbereid. Om alles volgens de regels te doen, is het raadzaam om diagrammen en tekeningen voor te bereiden en te verzekeren.

Indien gewenst kunt u alles zelf bouwen of de hulp inroepen van ervaren professionals.Bad met een garage kan ofwel helemaal opnieuw of in delen worden gebouwd, wanneer een andere aan de voltooide ruimte is bevestigd.

Bepaal de locatie

Garage en sauna, die zich in hetzelfde economische blok bevinden, nemen behoorlijk veel ruimte in beslag. Om deze reden moet het gebied waar de constructie begint voldoende ruim zijn en geschikt zijn voor de grootte van het terrein.

Zo'n blok is op een bepaalde afstand van het huis gebouwd. Degenen die een nieuw gebouw bouwen, moeten rekening houden met de aanbevelingen van specialisten. Ten eerste moet de garage met een bad op vijf meter van het huis worden geplaatst, niet dichterbij. Ten tweede moet het gebied niet te veel bomen, struiken en andere groene ruimten zijn.

Voor gebruiksgemak en de garage en het bad kunnen naast de put of kolom worden geplaatst. Dit zal het proces van watervoorziening en de verwijdering ervan vergemakkelijken. Het is belangrijk om rekening te houden met hoe comfortabel het is om de garage te verlaten. De poorten van dit gebouw moeten uitgaan naar de straat of naar de oprit die leidt naar de uitgang van de binnenplaats. Zodat de bestuurder zelfs bij slecht, regenachtig weer de tuin kan verlaten.

Voorbereidende werkzaamheden

Wanneer het project is voltooid, kunt u doorgaan met het voorbereidende werk. In dit stadium is het noodzakelijk om alle noodzakelijke berekeningen uit te voeren. Als het gebouw helemaal opnieuw wordt gebouwd, moet rekening worden gehouden met de eigenaardigheden van de grond, het gewicht van de fundering en het gebouw, de diepte van het water - en zo verder. Alleen in dit geval blijken de garage en sauna niet minder mooi en betrouwbaar dan de woonruimte.

Het is ook noodzakelijk om het aantal materialen te berekenen dat nodig is voor werk. Bovendien moet u nog eens twintig procent van het totale budget achterlaten voor extra uitgaven, zodat een tekort aan materialen op een bepaald moment niet stopt met werken.

decoratie

Volledige opstelling van het bad verdient speciale aandacht. Je kunt het op de tweede verdieping of in de buurt van de garage bouwen. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de kamer alles heeft wat u nodig heeft voor een goede nachtrust, en tegelijkertijd zorgt de verhoogde luchtvochtigheid niet voor schade aan de muren of de nabijgelegen auto's.

Voor een goed bad is het erg belangrijk om de afvoer uit te rusten, omdat het daar is dat vuil water zal gaan. In de garagebouw is de aanwezigheid van afvoer in de regel niet voorzien. Om deze reden is het noodzakelijk om afzonderlijk over het rioleringssysteem na te denken.

De meest betaalbare en gemakkelijkst te implementeren optie is om de afvoerpijp eenvoudig uit het bad te halen en aan te sluiten op het gewone rioolsysteem. In dit geval hoeft u niets nieuws te bouwen of drastisch het rioleringssysteem op de site te wijzigen.

Wanneer het probleem met de afvoer is opgelost, kunt u het bad zelf in orde brengen. Als er een plaats is, is het beter om direct deel te nemen aan de inrichting van een volledige stoombad. In dit stadium moet je een goed fornuis plaatsen. Je kunt het kopen of zelf bouwen (uit de beschikbare lege plekken).

Zorg ervoor dat je voor de beveiliging zorgt. Om dit te doen, isoleert u alle draden. U kunt er dus zeker van zijn dat er geen sluiting zal zijn, dat de rest niet in enige problemen zal eindigen.

Voorbeelden voor inspiratie

Elke eigenaar op afspraak van de site in de voorsteden probeert het meer individueel te maken. Soms moet je echter situaties onder ogen zien waarin er geen inspiratie en ideeën voor werk zijn. Help in dit geval eenvoudige voorbeelden van reeds afgemaakt werk.

Met parkeren

Materialen zijn niet altijd genoeg om een ​​volwaardige garage te bouwen, gecombineerd met een bad.Soms schrikt een dergelijk gebouw de hoge kosten van hout of blokken af, in andere gevallen is er niet genoeg geld om de ene kamer van de andere te isoleren en om de veiligheid te garanderen. Het opofferen van een volwaardige garage is in ieder geval noodzakelijk. Dit betekent echter niet dat de auto direct in de open lucht moet worden geplaatst, omdat u altijd een parkeerplaats naast de sauna kunt regelen.

Dit voorbeeld is een klassiek houten bad met een schuin dak.wat extra wordt ondersteund door kolommen. Dit is gunstig omdat de auto wordt beschermd tegen zonlicht, regen en sneeuw. De hoofdruimte is een sauna, waarin voldoende ruimte is voor een douche, en voor een volwassen stoombad met een goede kachel.

Voor twee auto's en een sauna

Als u geen tekort aan geld heeft, kunt u naast het huis een prachtige sauna bouwen met een terras en een garage voor twee auto's. De aanwezigheid van twee poorten zal het mogelijk maken om de kamer warm te houden, daarnaast zal het erg gemakkelijk zijn om binnen te gaan. Aan de andere kant is de toegang tot het bad. Dit is niet alleen een stoombad, maar ook een plek voor een goede nachtrust. Na een goede avond in de stoomcabine, kun je veilig op het terras zitten in gezelschap van vrienden, want er is zeker genoeg ruimte voor iedereen.

Twee verdiepingen tellende gebouw

Deze optie is geschikt voor mensen die niet opslaan, maar proberen alles wat ze nodig hebben in een klein gebied te plaatsen. De eerste verdieping van een dergelijk gebouw is gereserveerd voor de garage. Een brede liftdeur biedt comfort tijdens het rijden buiten.

Op de tweede verdieping kunt u een bad regelen: zelfs in zo'n klein gebied is er voldoende ruimte voor een stoombad en een fornuis. Een tafel of ligstoelen kunnen op het balkon worden geplaatst. De constructie van dit type ziet er goed uit en zonder extra decoratie, als er een mogelijkheid is om het afgewerkte gebouw te versieren, moet u het gebruiken. Massief stucwerk, prachtige smeedijzeren elementen en brede pilaren maken zelfs een economische constructie echt luxueus.

Om te vertalen naar de realiteit is een creatief idee helemaal niet moeilijk - vooral als je rekening houdt met alle aanbevelingen van specialisten en verschillende nuances. Het belangrijkste is creativiteit en doorzettingsvermogen.

Hoe je met je eigen handen een kachel voor een bad kunt maken, kun je leren van de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer