Badbinnenland in verschillende stijlen

Een comfortabele en moderne opstelling van baden is tegenwoordig van groot belang. Dit kan een apart gebouw of een uitbreiding zijn van het hoofdgebouw. Tegenwoordig wordt het bad vaak niet alleen als een gewone wasruimte gebruikt, dus het is uiterst belangrijk dat deze kamer wordt geassocieerd met een comfortzone. Het is een plaats van ontspanning en recuperatie doorgebracht in de verwarring van het dagelijks leven. Daarom moet de binnenkant van het bad worden doordacht.

Speciale functies

Het plaatsen van de badruimte is mooi en comfortabel, zodat de zones overeenkomen met de functies die eraan zijn toegewezen, is niet zo'n gemakkelijke taak. Het is belangrijk om de hoofdstijllijn van het toekomstige interieur te beschouwen. Het gekozen ontwerp zal afhangen van de selectie van bouwmaterialen, meubels, de aankoop van extra decoratieve accessoires.We mogen de kenmerken van het gebruik van het terrein niet vergeten in omstandigheden van een scherpe temperatuurdaling en een hoge luchtvochtigheid.

Alle elementen van het interieur moeten voldoen aan de veiligheid, een hoog niveau van comfort en de nodige functionaliteit. Daarom worden praktische natuurlijke materialen met een hoge levensduur, bestand tegen extreme temperaturen, gebruikt voor de afwerking van interne badkamers. Alvorens over te gaan tot het ontwerp van elke individuele zone in de badruimte, is het noodzakelijk om een ​​gedetailleerde lay-out en berekening van materialen voor elke kamer op te stellen (kleedkamer, stoomkamer, wasruimte en recreatiegebied). Overweeg de belangrijkste criteria.

Voor binnenoppervlakken is het noodzakelijk om milieuvriendelijke materialen te gebruiken met de volgende eigenschappen:

 • verhoogde slijtvastheid;
 • lage warmtegeleidbaarheid;
 • bestand tegen de agressieve effecten van hete stoom en vochtige lucht.

Dergelijke materialen omvatten natuurlijk hout in elke vorm, silicaatsteen, keramische tegels, natuursteen. Het interieur moet zodanig zijn ontworpen dat alle benodigdheden en accessoires in het bad (emmers, pollepels, bezems, hoeden en andere badspullen) toegankelijk zijn voor mensen die wassen.Het is ten strengste verboden om te gebruiken bij het ontwerpen van decoratieve voorwerpen van kunststof of metaal.

Onder invloed van hoge temperaturen, plastic releases in de lucht giftige dampen die gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid, kan het metaal een thermische verbranden veroorzaken.

U kunt niet gebruiken bij het rangschikken van objecten met scherpe hoeken en materialen die gladde oppervlakken vormen. Het is noodzakelijk voor de veiligheid tijdens het passeren van badprocedures. Dit item is vooral belangrijk voor gezinnen met kleine kinderen en bejaarde ouders. Voor maximaal comfort en volledige ontspanning Het wordt aanbevolen om de muren, de vloer en het plafond in warme, heldere kleuren te versieren.

routebeschrijving

Voordat u begint met het ontwerpen van de ruimte in het bad, is het raadzaam om kennis te maken met verschillende stijlen en moderne delen van het badinterieur. Overweeg de meest populaire voorbeelden van ontwerp en hun functies.

traditioneel

Het ontwerp van de ruimte in de Russische of oud-Russische stijl suggereert het gebruik van natuurlijk hout in de vorm van een bar of afgeronde stammen in het interieurontwerp. Een sauna in de oude landelijke stijl is acceptabel voor een Rus: hij voelt zich er comfortabel en vertrouwd in. De wanden en de vloer in de Russische stoomcabine vereisen geen speciale decoratie.Daarom is het niet nodig om extra materialen en decoraties aan te schaffen.

De belangrijkste elementen van de Oud-Slavische stijl zijn:

 • Russisch antiek fornuis of kachel in de stoomkamer;
 • houten kuipjes en kuipjes in de gootsteen;
 • groffe banken en een grote houten tafel in de kleedkamer;
 • geurende bezems op de muur.

Door de eeuwenoude Russische tradities kan worden toegeschreven, en het bad, ingericht in de stijl van rustiek of "goblin." Deze twee originele Russische versies worden gekenmerkt door de extreem ruwe uitvoering van het meubilair. In de stijl van goblin, kunt u een imitatie van bosstompen en haken en ogen gebruiken, houten gebruiksvoorwerpen van onhandig werk, bedekt met donkere vernis. Rustieke stijl is een opzettelijk onderstreepte ruwe behandeling van hout op de muren en het plafond van de kamer.

Als je toevallig in Krasnojarsk bent, bezoek dan het rustieke badhuis aan Yastynskaya Street.

Land en Provence

Voor meer verfijnde mensen die rustieke motieven waarderen, kunt u een ontwerp aanbieden in de stijl van het land of de Provence. Beide opties weerspiegelen het traditionele Russische ontwerp met gebrek aan luxe en verfijning in het interieur. Hier is het belangrijkste type afwerking natuurlijk hout met een meer gladde structuur en delicate tinten.Een verplicht kenmerk van deze gebieden is het meubilair van natuurlijk hout, bedekt met een laag polijsten. Het kan elementen van het snijden of schilderen hebben. Amerikaans land en de Franse Provence geven uit:

 • houten wanden met open balken;
 • wassen, gelegde keramische tegels;
 • helder badgerei en gerechten;
 • gordijnen van linnen of katoenen weefsels van bontkleuren;

Bovendien kan het interieur lederen of smeedijzeren meubels hebben in het recreatiegebied.

etnische

Iets dat doet denken aan baden in landelijke stijl, ingericht in een laconieke Scandinavische, Noorse, Duitse stijl. In hun ontwerp domineren lichte kleuren. Deze interieurs onderscheiden zich door eenvoud en gemak. Het belangrijkste verschil van al deze stijlen is de combinatie van hout en moderne high-tech materialen in de interieurdecoratie.

Het kiezen van dit ontwerp, het is de moeite waard om te overwegen dat hij absoluut tolereert geen excessen in de decoratie.

Minimale details en maximaal comfort - het belangrijkste motto van de Scandinavische, Noorse en Duitse stijl.

minimalisme

Even beknopt in de inrichting is de minimalistische stijl, die ruimte bespaart, en ook het gebruik van decoratieve elementen en meubels in de badkamer tot een absoluut minimum beperkt.In de stijl van minimalisme ontwerpen vaak hoekbaden en kleine kamers met ingebouwde mezzanine. Door de stijl van minimalisme kan worden toegeschreven, en de bad-joert, evenals het bad-vat populair bij de zomer bewoners.

Modern en Art Nouveau

Het interieurontwerp in Art Nouveau- en Art Nouveau-stijl onderscheidt zich door een ongewoon, soms waanzinnig ontwerp. Dergelijke baden zijn altijd ruim, ze onderscheiden zich door een groot aantal extra ontwerpelementen. Ze zijn meestal gebouwd in twee verdiepingen volgens het principe van een soort kasteel, waarbij ze gezellige slaapkamers op de tweede verdieping plaatsen. De verplichte attributen van de badkamers van de Art Nouveau-stijl zijn de aanwezigheid van een mozaïek van heldere kleuren, evenals overvloedige verlichting.

Want de brutale persoonlijkheden kunnen een bad aanbieden, extravagant gedecoreerd. Moderne high-tech stijl vereist een ruime oppervlakte. Een opvallend kenmerk van deze stijl zijn de enorme ramen in de ontspanningsruimte (bijna van vloer tot plafond). Buiten is het glas bedekt met een speciale spiegelfilm die vakantiegangers verbergt voor nieuwsgierige blikken. In plaats van metaal, dat van oudsher wordt gebruikt in de stijl van hi-tech, gebruiken ontwerpers natuurlijk hout, verwerkt in de stijl van geavanceerde technologie (gebruiken vaak esdoorn balken).

Loft en chalet

De ultramoderne loftstijl suggereert metselwerk in het ontwerp van de muren in combinatie met natuurlijk hout. Het belangrijkste kenmerk van deze stijl is dat de stedelijke tonen gecombineerd moeten worden met comfortabel gestoffeerd meubilair in de ontspanningsruimte. De chalets van Alpine-design die aan populariteit winnen, zijn opgetrokken uit natuurlijke naaldbomen op een stenen fundering. Natuurlijk hout en steen zijn aanwezig in de interieurdecoratie.

Gevel ontwerp

In aanvulling op het interieur van het bad moet voldoende aandacht worden besteed aan het uiterlijk van de buitenkant. Als u besluit om een ​​traditioneel stoombad in een dorp te bouwen, hebt u een geprofileerd hout of een rond blok nodig om te bouwen. De gevel van het gebouw kan in een fabelachtige stijl worden ontworpen, waarbij het uiterlijk van het gebouw wordt versmolten zodat het eruitziet als een boshut of een boswachtershut. Tegenwoordig winnen huizen die zijn gebouwd op fachwerk-technologie veel populariteit.

Deze technologie, naast het moderne uiterlijk, impliceert energiebesparing, wat belangrijk is voor een bad. Het grootste verschil in de vakwerkstructuur zijn de grote panoramische ramen, die het gebouw een unieke en moderne uitstraling geven.Beglazing wordt geproduceerd met een speciaal spiegelglas dat de buitenkant van het gebouw verbergt voor mensen buiten. Gebouwen met vakwerkgevel, zoals de gebouwen van een barnhouse, zijn niet geschikt om te vormen in het ontwerp van een traditionele Russische stoombad. Het ontwerp van de gevel op de technologie fakhverk is echter perfect voor badhuizen met een interieurdecoratie van hightech en moderne stijlen.

Trendy loft past perfect in de interieurdecoratie van het gebouw van esdoornhout, gebouwd op de moderne bouwtechnologie "Wright".

Regels voor de regeling

Correcte opstelling van het bad - niet gemakkelijk om een ​​gezellige plek te creëren om het lichaam te reinigen. Het ontwerp van de binnenruimte van een kamer met een bepaalde specificiteit vereist niet alleen comfort, maar ook absolute veiligheid. Geef de basisvereisten voor de interne opstelling van het bad aan:

 • Vuur indeukingen tijdens de constructie van de oven moeten minimaal 0,5 meter zijn: installeer de oven niet dicht bij de muren. Het is ten strengste verboden om de oven dicht bij de wand van de stoomkamer te installeren. De oven moet zijn eigen fundering hebben.
 • Geïntegreerde waterdichtheid van alle oppervlakken van het gebouw, inclusief wanden, vloer en plafond, is noodzakelijk om de levensduur van de materialen waaruit de constructie is gemaakt te maximaliseren.
 • Goede thermische isolatie (een grondige opwarming van alle framestructuren) is nodig voor de langdurige bewaring van de temperatuur in de kamer tijdens het nemen van badprocedures.
 • Materialen voor interieurdecoratie moeten milieuvriendelijk zijn. De prioriteit is natuurlijk hout zonder aanvullende afwerking. Gebruik geen synthetische polymeren en kunststoffen.
 • Het in zones onderbrengen van een bad is een standaardtechniek. Traditioneel is dit een kleedkamer, een wasruimte en een stoombad. In moderne projecten is er een plek voor een rustruimte.

Mooie ideeën in het interieur

Moderne ontwerpers die zich bezighouden met de inrichting van baden en sauna's, kunnen aanbieden om stijlvolle en modieuze projecten te implementeren. De sfeer zal afhangen van hoe het interieur van het bad is ontworpen. Daarom, om te navigeren, een ontwerp te kiezen, is het noodzakelijk naar uw smaak. Om het ontwerp van elk interieur te voltooien, moet je er mooie en gezellige accessoires aan toevoegen. In het binnenland Russisch bad dit kunnen bastschoenen, samovaren, koperen schotels en andere attributen van het landelijke leven zijn.

Lounge in de baden, ingericht in land- of provence-stijlenkan worden ingericht met antiek meubilair. Oude kisten, kasten, grootmoeders kisten en kaptafels passen hier perfect. Voor sauna, ingericht in oost- of turkse stijl, de beste decoratie wordt geconfronteerd met de muren met een paar heldere keramische mozaïeken. De ontspanningsruimte in zo'n sauna kan worden omgetoverd tot een exotische waterpijp. Door wat fel textiel, veelkleurige kussens en een ronde tafel met lage benen toe te voegen, kunt u de perfecte plek regelen om te ontspannen met familie of vrienden.

Zie de volgende video om te leren hoe je een bad kunt bouwen en het interieur in een "minimalistische" stijl kunt ordenen.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer