Planken in bad: doe het zelf

"Meubels" in het bad schijnen niet met decoratieve verrukkingen. Het belangrijkste doel is maximale functionaliteit en reizigers volledig comfort bieden. Het is gebruikelijk om bankjes of planken in het bad te maken van natuurlijk hout - dit is een ideaal materiaal voor een stoombad, dat zich onderscheidt door hoge milieuvriendelijkheid, gemakkelijke verwerking, traditioneel en zeer aantrekkelijk uiterlijk.

Het is gemakkelijk om de schappen in het bad te maken kan het zelf doen. Door het eenvoudige ontwerp van zo'n soort "meubels" kan zelfs een niet-professionele persoon het in een korte tijd kwalitatief en veel goedkoper maken dan wanneer de planken in een winkel werden gekocht of in een fabriek werden besteld.

Speciale functies

Een traditioneel dorps badhuis kan niet worden verondersteld zonder regimenten: vaak veel-laags, lijkend op een brede trap. In een andere dergelijke planken worden gordijnen genoemd.Ze maken integraal deel uit van elke stoomruimte.

Planken of luifel is een houten vloer - een soort langgerekte winkel met meerdere lagen, gelegen langs een of meer muren van de kamer. Zodat u kunt ontspannen in de stoomcabine, dergelijke planken zijn gemaakt met de verwachting dat zelfs een groot lang persoon veilig op hen kan liggen. Bovendien kunnen reizigers dankzij een plank met meerdere niveaus de meest comfortabele temperatuur voor hen kiezen.

Saunazenders kunnen in drie typen worden verdeeld. De meest gebruikelijke optie is planken die worden gebruikt als banken; Ze zijn geschikt voor kleine stoombaden evenals voor grote, ruime kamers. De bedden zijn niet zo populair als banken, maar ze zijn ook te vinden in verschillende baden. En, ten slotte, het derde type badregimenten - chaise lounges. Ze verschillen praktisch niet van strandstoelen en ze kunnen met evenveel succes als bed en als stoel worden gebruikt, waardoor ze zeer functioneel zijn, hoewel ver van het traditionele ontwerp van een bad.

Het ontwerp van de plank is uiterst eenvoudig. Decoratieve voorwerpen zijn niet welkom, want ze kunnen verwondingen veroorzaken en worden eenvoudigweg uit het traditionele exterieurontwerp van de stoomkamer geslagen.De eenvoud en de kleine keuze aan regimentsvormen zijn gemakkelijk te verklaren: het is gebruikelijk om een ​​kleine kamer toe te wijzen voor een badhuis, dat gemakkelijk, snel en economisch kan worden opgewarmd zonder extra middelen te besteden. Daarom is de meest favoriete van de meesters de gewone rechthoekige vorm van de regimenten.

Materiaalkeuze

Voordat u verder gaat met het maken van een plank, is het de moeite waard om de materialen, het hout waarvan ze gemaakt kunnen worden, eens van dichterbij te bekijken. Niet alle boomsoorten zijn geschikt om ze als 'meubels' voor een bad te maken. Ze zullen immers temperatuurdalingen moeten ondergaan en, in principe, een zeer hoge temperatuurregime. Voeg toe aan deze verhoogde luchtvochtigheid, en het zal duidelijk worden dat maar weinig rassen bestand zijn tegen dergelijke extreme omstandigheden.

Geschikte rassen moeten drie belangrijke eigenschappen hebben. Ten eerste moeten dergelijke platen ontstekingsbestendig zijn (respectievelijk moet het gehalte aan verschillende soorten harsachtige stoffen minimaal zijn), hoge temperaturen en vochtigheid. Ten tweede, om rust in de badkamer te hebben om comfortabel te zitten en erop te liggen, zouden ze geen hoge thermische geleidbaarheid moeten hebben.En ten derde, om het loslaten van splinters en het verschijnen van splinters in gesteente te vermijden, zou het heel dicht en niet gelaagd moeten zijn.

Het meest geschikt zijn verschillende soorten bomen.dat kan letterlijk op de vingers worden vermeld. Meestal is het gebruikelijk om te gebruiken bij de vervaardiging van regimenten linde, espen, lariks. Maar om coniferen te gebruiken (tenzij, natuurlijk, de boom eerder is onderworpen aan een speciale behandeling, waarvan de meester zeker is) wordt sterk afgeraden. Vanwege het harsgehalte zijn naaldbomen niet alleen brandbaar, maar reageren ze ook op hoge temperaturen door deze dezelfde harsen vrij te geven, wat de oorzaak kan zijn van thermische brandwonden.

Kalkplanken zijn erg handig in verwerking, aangenaam in uiterlijk en ook bestand tegen het verschijnen van verschillende vlekken. Ze rotten en barsten bijna niet, en wanneer ze worden verwarmd, beginnen ze een aangename houtachtige geur uit te stralen. Bovendien is linde goed behandeld en relatief goedkoop in vergelijking met andere houtsoorten. Het enige dat als een nadeel kan worden beschouwd, is dat bij langdurig gebruik in kamers met een hoge luchtvochtigheid de boom donkerder begint te worden.

Aspen boards worden over het algemeen beschouwd als een van de beste materialen voor de productie van meubels voor een bad. Dit is ook een zeer budgetoptie, gekenmerkt door duurzaamheid. Aanvankelijk is deze boom niet erg knoestig, omdat het niet erg moeilijk is om ermee om te gaan. Helaas is het belangrijkste nadeel van dit materiaal de gevoeligheid voor ogenschijnlijk onopvallend rottend zijn van de vezels in het hout. Daarom moet je zorgvuldig de keuze van dergelijke borden benaderen.

Het duurste, maar handige en populaire materiaal voor het bad is de Afrikaanse eik - abashi. Dit materiaal, dat wordt weergegeven door kleuren in zowel donkere als lichte kleuren, heeft een verbazingwekkende sterkte en een slechte thermische geleidbaarheid: het warmt langzaam op en beschermt daarom degenen die op de planken van Abachi rusten, zelfs bij zeer hoge temperaturen, van zelfs maar kleine brandwonden. Dit materiaal, dat niet onbelangrijk is, is ook bestand tegen mechanische schade, en dit impliceert een van de belangrijkste nadelen - de moeilijkheden in verband met de eerste verwerking van de staven van Abashi en de hoge kosten ervan.

Soms worden berkenplaten ook als materialen gebruikt.Dit hout onderscheidt zich niet door verhoogde sterkte, slecht ervaren hoge luchtvochtigheid, vatbaar voor rotting en de vorming van schimmels. Natuurlijk, met een juiste en consistente verwerking, zijn de eigenschappen van berk sterk verbeterd, maar in ieder geval wordt het niet aanbevolen om het in bad te gebruiken.

Ondanks het feit dat deskundigen adviseren om coniferen in de baden te vermijden, kan ceder een goed materiaal zijn voor de regimenten. Zoals alle coniferen produceert ceder hars, dus de platen moeten op een speciale manier worden verwerkt, dat wil zeggen volledig vrij van harsachtige stoffen. Tegelijkertijd verliest de ceder geen aangename geur van natuurlijk hout. Het is bestand tegen vervalprocessen, duurzaam en duurzaam, en het oppervlak heeft een eigenaardig houtpatroon.

Voorlopige verwijdering van harsachtige elementen zal het gebruik van elke naaldboomsoort voor de regimenten mogelijk maken. Als de eigenaar niet bang is voor het vinden van correct behandelde platen, kan het meubilair worden gemaakt van vuren of grenen. In geen geval mogen we de voorbehandeling verwaarlozen, anders zullen onder invloed van hoge temperaturen de mineralen en harsen in naaldbomen uit de platen beginnen te stromen in de letterlijke zin.

Een behoorlijk winstgevende oplossing is vaak de schappen van lariks. Het straalt bijna geen teer uit, heeft een aangename zoetige geur en een heel mooi houtpatroon. Het enige nadeel is de hoge warmtegeleiding: het zal niet gemakkelijk zijn om op een plank in een heet stoombad te zitten.

Het houtachtige patroon zelf is een geweldige decoratie voor de stoomkamer.daarom wordt geen verf gebruikt voor de regimenten. Bovendien kan de verf, onder invloed van hoge temperaturen, loslaten en giftige stoffen afgeven. En om houten producten te beschermen tegen de vorming van schimmels, schimmels en rottingsprocessen, kunt u verschillende impregnaties op waterbasis gebruiken: ze zijn bestand tegen hoge temperaturen en beschermen het hout perfect.

De belangrijkste eis die aan alle soorten bomen wordt gesteld, afhankelijk van wat uiteindelijk het meest wordt geprefereerd: er mogen geen knopen op het geselecteerde materiaal voorkomen of ze moeten worden verwijderd zonder gevaar van verzwakking van de sterkte van de constructie.

Daarnaast is het erg belangrijk om het gekozen materiaal correct te berekenen. De minimale doorsnede van het hout dat zal worden gebruikt om het dragende frame van het toekomstige regiment te maken, moet 50x70 mm zijn.Planken die bedoeld zijn om te worden gebruikt voor het binden van delen van de ondersteunende structuur, moeten een doorsnede hebben van 20x80 mm of meer. Hoe dikker het hout, hoe beter, want hoe meer gewicht het kan weerstaan, en dit is erg belangrijk voor structuren met meerdere lagen. Voor de vloeren worden dunnere en smallere platen met een dikte van 10 mm en meer gekozen.

Maten en vormen

De grootte van de regimenten hangt natuurlijk af van de grootte van de kamer, die besloten is om onder het bad te nemen. Kies voor een stoombad in drie stappen vaak complexe gelaagde structuren, maar het traditionele Russische stoombad moet twee rijen planken hebben. Naast de traditie is het de meest eenvoudige en handige optie om het zelf te bouwen.

Over het algemeen wordt de grootte van de plank bepaald aan de hand van de gemiddelde hoogte van de bezoekers aan het bad.

Op hoogte

De minimale hoogte van de kamer waarin de stoomkamer zich bevindt is 210 cm, anders kan de stoomvorming en de verwarming van de kamer verkeerd verlopen. Planken (of het middengedeelte ervan, als we het hebben over een meerlaagse structuur), moeten op hun beurt op ongeveer hetzelfde niveau worden geplaatst als de duim van een neergaande arm.De gemiddelde hoogte is dan ongeveer 80 cm. Wat de bovenste niveaus betreft, mag de afstand tussen de bovenste plank en het plafond niet minder zijn dan 120 cm: dit geeft de bezoeker voldoende ruimte, ongeacht of hij geniet van het baden tijdens het zitten of liggen .

In sommige composities wordt de hoogte van de regimenten zelf bepaald door enigszins verschillende waarden. De onderste laag van de vloer moet dus minstens 30 cm zijn om meubilair van maximale natuurlijke ventilatie te voorzien. Het is beter als de gemiddelde hoogte van de planken gemiddeld 40 tot 60 centimeter bedraagt, hoewel het uiteindelijk afhangt van het aantal schappen.

In lengte en breedte

Volgens de norm is de minimale lengte van een plank die een persoon die erop ligt comfortabel zou moeten maken met benen die op de knieën zijn gebogen, ongeveer anderhalve meter. Als de afmetingen van de kamer dit toelaten, neemt de lengte van de plank toe tot 1,8 m: dit formaat stelt de rest in staat om te gaan liggen zonder zijn benen te buigen. Maar elke persoon heeft zijn eigen lengte, daarom wordt 220 cm als de optimale planklengte beschouwd.

De minimale breedte van de plank is 40 cm. In de regel hebben dergelijke afmetingen rekken die zich op de onderste laag bevinden. Het wordt zeer zelden gebruikt om te zitten, vooral om te dienen als een steun onder de benen van de persoon die rust. Maar indien nodig kan de onderste plank een plek worden waar je perfect kunt afkoelen na de hitte van de bovenste niveaus.

De meest populaire grootte van de regimentstoelen is 60 cm. Deze breedte stelt u in staat om comfortabel in het bad te zitten, maar helaas is dit misschien niet genoeg voor comfortabel liggen. Daarom wordt 95 cm als de meest geschikte breedte beschouwd.Een rust kan op zulke stoelen over de plank zitten, met ingeklapte poten, en kan stil liggen.

De hier aangegeven afmetingen zijn meestal voldoende om een ​​lang en groot persoon comfortabel op een plank te laten passen. Als de kamer van de badkamer dit toelaat, kan het meubilair van groot formaat zijn - het hangt immers allemaal af van de individuele behoeften en wensen van de eigenaar van het bad. Een ander ding is dat het nemen van maten kleiner dan aangegeven niet absoluut wordt aanbevolen, omdat in dit geval de planken gewoon ongemakkelijk zullen zijn.

Nadat de basisafmetingen van de planken zijn bepaald, is het mogelijk om over te gaan tot het beschouwen van de verschillende vormen van dit ontwerp.

Stap gordijnen - dit is misschien een van de meest populaire meubels voor de stoomcabine.Schappen zijn langs verschillende wanden langs één van de wanden gerangschikt - meestal in twee of drie lagen, zodat de mate van verwarming toeneemt met toenemende hoogte. Het bovenste niveau moet boven de verwarmingsketel of een traditionele kachel worden geplaatst, maar tegelijkertijd moet een hierboven aangegeven afstand van 120 cm tussen het plafond en het plafond blijven om de zittende persoon maximaal comfort te bieden.

Hoek- of L-vormige luifels - Dit is ook een vrij algemene variant van de interne samenstelling van badmeubelen. Houten planken bevinden zich aan de ene kant tegenover de verwarmingsketel of de oven en de andere op een van de vrije muren. De hoogte van dergelijke regimenten kan individueel worden gekozen, omdat dit de meest succesvolle optie is voor kleine ruimtes waarin functionaliteit moet worden gecombineerd met ruimtebesparing.

Coupe gordijnen - dit is niet de meest populaire ontwerpoptie voor het interieur van het bad, maar op zichzelf is het erg interessant. Bovendien is een dergelijke samenstelling ruimtelijk uitermate gunstig voor kleine ruimtes. Twee regimenten bevinden zich tegenover elkaar - net als in gewone coupés van treinen.Ook, zoals in treinen, kunnen de bovenste planken worden gekanteld, dit zal ook helpen om ruimte te besparen.

Typisch is het frame, dat dan nodig is om de vloerplaten te bedekken, geconstrueerd uit steunpalen die lijken op de eigenaardige poten van de bank, verbonden door jumperboards. De schappen kunnen echter zonder poten worden gemaakt - daarna wordt de hoofdsteun op de wanden geplaatst waaraan het meubilair wordt bevestigd.

De vloer zelf bestaat uit dicht opeengepakte en zorgvuldig gemalen planken., ongeveer volgens hetzelfde principe, is ook de rugleuning geconstrueerd. De afstand tussen hen moet 1 tot 2 cm zijn, een interessante en mooie oplossing is overigens de installatie in de opening tussen de borden van een veelkleurige achtergrondverlichting.

Soms wordt ook een speciale, meestal verwijderbare hoofdsteun apart van het bed gemaakt. Dit houten apparaat biedt de mogelijkheid om te rusten met het echte gemak van op de bank zitten, zodat u de spieren van de wervelkolom en hals kunt ontspannen. Op zichzelf is het ontwerp van de hoofdsteun eenvoudig en bevat niet veel elementen: desgewenst kan het ook onafhankelijk samen met de planken worden geassembleerd.

multistage

Op het eerste gezicht kunnen de schappen van het apparaat vragen oproepen, bijvoorbeeld waarom ze in de meeste gevallen een meerfasig ontwerp zijn.

De reden is eigenlijk heel simpel. Bij verwarming stijgen waterdamp en hete lucht op, terwijl de temperatuur nabij de vloer veel lager is. Zo kan elke gebruiker zelfstandig kiezen in welke temperatuurmodus hij het prettigst is: onderaan, waar hij niet zo heet is, of helemaal bovenaan de stoompiramide, waar de temperatuur zo hoog mogelijk is. Daarom, als de eigenaar van de stoomcabine beslist om de planken met zijn eigen handen te maken, dan is het absoluut niet aan te raden om terug te trekken uit de gebruikelijke getrapte structuur.

Het is vermeldenswaard dat in kleine stoombaden de onderste laag zich vaak bijna op het niveau van de vloer bevindt, waardoor u natuurlijke ventilatie kunt creëren en deze het meest effectief kunt maken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de bovenste laag breder gemaakt zal worden dan de onderste (zodat het als een bed kan worden gebruikt), en de afstand tot het plafond van het bed mag niet minder zijn dan 100-120 cm.

plaats

Nadat de grootte van de toekomstige plank is bepaald, kunt u beginnen met het plannen van de locatie van badmeubelen.Het is de moeite waard eraan te denken dat het bijvoorbeeld in een traditioneel Russisch bad gebruikelijk is om te liggen, en de schappen bestaan ​​uit een of twee lagen. Een ander ding - de Finse sauna, waarin bezoekers de neiging hebben te zweven tijdens het zitten. Bereik moet minstens drie zijn en daarom moet de afstand van de onderste laag tot het plafond veel groter zijn.

Een goed samengesteld schema voor aanvang van het installatiewerk moet het werk van de meester aanzienlijk vergemakkelijken en in de toekomst kunnen gasten in de sauna of het bad genieten van de stoomkamer met maximaal comfort. Het diagram moet alle afmetingen van de kamer weergeven, evenals een opmerking over de plaatsen waar de apparatuur zich bevindt en de openingen in de deur en het raam.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met veel nuances, zoals het feit dat de gordijnen niet onder de wanden met ramen mogen worden geïnstalleerd, omdat vanwege de hete stoom en het hoge temperatuurglas de rest kan barsten en verwonden.

Legborden kunnen een soort kaderpoten hebben waarop de vloerbedekking zal worden geprint. Dit is echter geen vereiste, maar slechts een van de opties. U kunt planken en zonder rekken maken, dan zal het frame gemaakt van hout direct op de muur worden gemonteerd.

Het is belangrijk om te onthouden dat de schappen in geen enkel geval precies aan de muren moeten passen. Tenslotte is vrije luchtcirculatie van groot belang voor het baden van houten meubelen, waardoor de boom volledig wordt gedroogd en beschermd tegen de processen van verval en de vorming van schimmels en schimmels. Daarom blijft er tijdens het installatieproces tussen de vloer en de muur een opening van ongeveer 10 cm over (secties van de balk worden voorlopig aan de muur bevestigd, waarop vervolgens andere raamwerkelementen worden bevestigd). Schroeven die worden gebruikt om te monteren, moeten zorgvuldig in hout worden verdronken, zodat hun doppen niet op het oppervlak achterblijven.

Het kan niet gezegd worden dat de opties van de planken erg divers zijn, maar, indien nodig, kunt u, afhankelijk van de grootte van de badkamer, de meest geschikte meubels kiezen. Voor kleine ruimtes kunt u bijvoorbeeld opties vinden die ruimte besparen. Pas opvouwbare planken aan die de stijl van de planken in treinen bepalen. Hun andere optie - vouw- of schuifrekken. Wanneer ze worden geassembleerd, zien ze eruit als een deel van een muur en nemen ze bijna geen ruimte in beslag. Er zijn ook afneembare planken die, indien nodig, in de stoomruimte kunnen worden gebracht en op hun plaats kunnen worden geplaatst of kunnen worden verwijderd.

walkthrough

Zoals eerder vermeld, zijn de schappen niet moeilijk om hun eigen handen te maken. Het is voldoende om de geschatte tekeningen te bekijken, het algemene principe te begrijpen en uw eigen schema op te stellen, rekening houdend met de afmetingen van de badkamer.

Om het bronmateriaal te verwerken en de gewenste constructie ervan te maken, is het nodig om een ​​bepaald aantal gereedschappen in te slaan. Het moet een meetlint, een ijzerzaag voor hout, een hamer en een hamer, een boormachine en een schroevendraaier, een beitel bevatten. Het heeft de voorkeur om houten nagels te gebruiken om de vloer te bevestigen. Immers, metalen nagels zullen onvermijdelijk opwarmen en vakantiegangers alle plezier verpesten. Het is natuurlijk mogelijk om de planken met schroeven aan de achterkant van de constructie te bevestigen, maar dit is nogal moeilijk, onbetrouwbaar en vereist ook een zeer nauwkeurige berekening, die een professional mogelijk niet kan produceren.

Het vereiste aantal steunen voor het frame, dat bestand is tegen de afgewerkte planken, wordt bepaald afhankelijk van de totale dikte van de houten planken. Dus als besloten werd om een ​​bord van 22 centimeter dik te nemen, dan worden de steunen op een afstand van 60 centimeter van elkaar geplaatst.

Er moet voldoende hout worden aangeschaft volgens de vooraf opgestelde tekening., de boom zelf moet van hoge kwaliteit zijn, vrij van scheuren, sporen van verval en allerlei soorten chips en peulen - de planken moeten geschaafd en gemalen zijn. Voor steunpalen van het frame en de vloer, wordt het aanbevolen om hout van dezelfde soort te nemen.

De dikte van vloerdelen wordt individueel gekozen, afhankelijk van de breedte. De beste optie is het geval wanneer de dikte van het bord vier keer kleiner is dan de breedte.

De boom zelf moet eerst zorgvuldig worden voorbereid: het materiaal mag geen duidelijk zichtbare gebreken zijn en geen huwelijk, knopen, scheuren en spaanders. Bovendien is het voor het frame en de vloer gebruikelijk om hout van dezelfde soort te nemen.

Er zijn verschillende opties voor het samenstellen van een meerlagig regiment, ze verschillen niet erg van elkaar en volgen algemene principes. Hieronder is slechts een van hen - de traditionele rechthoekige planken.

Productie frame

Het frame in het geval van een regiment heeft een essentiële ondersteunende functie; dit is de basis waarop de vloer bestaat uit gelijk behan- delde vaste of verwijderbare vloerplaten.Deze ondersteuningsvoeten zien eruit en lijken op de benen van een gewone winkel met hun doel.

Om het frame te maken, gebruikte een grote houten balk, waarvan de grootte en de sectie telkens afzonderlijk worden bepaald. Meestal wordt echter, om het frame van het toekomstige regiment samen te stellen, geadviseerd om een ​​tiental vooraf voorbereide staven te nemen met een totale doorsnede van 5 tot 7 cm, en ook (als er werd besloten planken met poten te maken) 5 platen die als stellingen dienen.

Deze steunpoten moeten in een verticale positie worden geïnstalleerd en worden vastgezet met rijen dwarse jumpers. Soms kan het frame worden uitgerust volgens de ladder kosour-methode, en een zeer zeldzame optie is de installatie van badregimenten zonder steunen, die ze onmiddellijk aan de muur bevestigen (in de regel is dit typisch voor Finse sauna's of baden die met soortgelijke technologieën zijn gebouwd). Dit ziet eruit als planken die aan de muren en ligbedden zijn bevestigd in treinstellen.

montage

Nadat het basisframe is voorbereid voor installatie, is het tijd om de structuur rechtstreeks aan de wand van het bad te monteren. Het repareren van de winkels moet gebeuren met de verplichte naleving van een tussenruimte van ongeveer 11 cm.

Eerst naar het frame van de bovenste laag gaan. Het is niet toegestaan ​​om schroeven te gebruiken, zodat het frame niet uit elkaar valt. Vervolgens wordt de eerste van de rijen ondersteuningspalen aan de muur bevestigd, de afstand tussen hen is van 60 tot 85 cm. Bovenaan de balk is een "trede" gevormd die "in het slot" kan worden bevestigd.

Tegenover de lagersteunen is een tweede rij racks geïnstalleerd en zijn de toppen verbonden door een dwarsbalk. Voor de betrouwbaarheid wordt het ontwerp geassembleerd met metalen hoeken en worden de steunpilaren "vastgemaakt" aan de planken. De volgende niveaus worden op dezelfde manier gemaakt.

Voor vloeren meestal genomen dunne smalle planken. Dit geeft ze de mogelijkheid om snel te drogen na gebruik van de stoomkamer, wat betekent dat ze opnieuw zullen beschermen tegen mogelijk rotten.

installatie

Eindelijk, wanneer het frame van het toekomstige regiment wordt samengesteld, is het tijd voor de installatie in de badkamer. Eerder (om het schap van betere stabiliteit te voorzien en bovendien te beschermen tegen vocht) worden speciale rubberen pakkingen op de onderste delen van de staven geplaatst.

Dan is het tijd om de vloerplanken op het frame te installeren. Begin met het bevestigen van de basis voor de stoelen moet vanaf de onderste laag van het frame zijn, met kleine openingen van 1 tot 2 cm tussen de planken.Dit is nodig om overtollig gecondenseerd water af te tappen en zorgt voor een vrije luchtcirculatie in de houten plank, waardoor de structuur snel zal drogen en de kans op vernietiging door inwendige rotprocessen veroorzaakt door een hoge luchtvochtigheid aanzienlijk zal afnemen.

Het verdient de voorkeur om de planken op het frame met houten nagels of pinnen te vullen en vast te maken. Als er echter spijkers of schroeven worden gebruikt, moeten deze zich aan de binnenkant van de vloer bevinden of moeten ze in hout worden "verzonken", meerdere millimeters worden uitgedund om thermische brandwonden bij toeristen te voorkomen, wat al het plezier van badprocedures kan bederven.

Niet altijd, maar de verticale ruimte tussen de vloer en de zittingen van de plank kan ook in rijen planken worden ommanteld. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat hoewel een dergelijk ontwerp er aantrekkelijk uitziet, het in werkelijkheid alleen de luchtcirculatie zal compliceren en het reinigingsproces compliceert.

Voor het meest efficiënte drogen van stoelen, kunt u de voorkeur geven aan verwijderbare ontwerpen. Dergelijke losse vloeren dienen zowel als een stoel als een bank.Het is gemakkelijk te verwijderen van de aangewezen plaats en uit te drogen. Hetzelfde principe wordt gebruikt voor het maken van rugleuningen voor stoelen, hoofdsteunen - een soort van sauna "kussens", evenals allerlei apparaten die de bannik helpen om de meest ontspannen houding aan te nemen, bijvoorbeeld door zijn benen op hoofdhoogte en zelfs hoger te plaatsen.

processing

De laatste fase zal de verwerking van het resulterende regiment zijn met speciale composities die het gebruik ervan comfortabeler zullen maken, en zullen zorgen voor een langere levensduur. Er wordt van uitgegaan dat hout in een traditionele stoomkamer in principe niet verwerkt zou moeten worden, het is voldoende om het grondig te polijsten. Inderdaad, met goede ventilatie, kan de behoefte aan extra versterking van houtvezels niet zijn, maar een overmatige verzekering zal nooit pijn doen, maar het zal in staat zijn om meubels een lange en hoogwaardige service te garanderen.

In de eerste plaats zouden de banken (in feite veel vakmensen adviseren om deze procedure met planken in de eerste stadia van het voorbereiden van het raamwerk om de boom van alle kanten te verzadigen) doorweekt te worden met krachtige antiseptica.Immers, constant contact met vochtige en zeer hete lucht zal onvermijdelijk bijdragen aan de vernietiging van de boom. Naast rot kan er zich schimmel vormen op de boom en kunnen er schimmels en schadelijke organismen ontstaan.

Een van de impregnatiemogelijkheden kan een natuurlijke impregnering zijn. Eenvoudige lijnolie is bijvoorbeeld de meest betaalbare en betaalbare optie.

Vaak worden antiseptica gebruikt als impregnaties.die weerstand bieden tegen houtvocht en deze doordrenken. Onverwacht op het eerste gezicht, de beslissing kan het gebruik van bleekmiddel zijn: deze speciale formules beschermen niet alleen de boom, maar in het geval van verdonkering keren ze terug naar de oorspronkelijke kleur. Daarnaast zijn er speciale composities die bedoeld zijn voor direct gebruik in de sauna.

In geen geval mogen chemische producten en vernissen worden gebruikt als impregnatie, noch mogen houten vloeren met verf worden bedekt. In omstandigheden van hoge vochtigheid en constante temperatuursveranderingen zullen dergelijke stoffen onvermijdelijk beginnen te ontleden en een verscheidenheid aan toxische stoffen afgeven.Naast de onaangename geur die een stoombad van een rustplaats kan veranderen in een echte marteling, kunnen deze stoffen hoofdpijn en allergische reacties veroorzaken.

Uiteraard is het voor het aanbrengen op het hout van een versterkende samenstelling van de plaat nodig om het grondig te polijsten met schuurpapier, het stof en het puin dat na het polijsten is achtergebleven te reinigen en pas dan naar de impregnering over te gaan.

Verzorgingstips

De eerste en belangrijkste regel die strikt moet worden gevolgd, is het verplicht drogen en luchten van de kamer na elke sessie in de stoomkamer. Hiermee wordt houten meubilair beschermd tegen de schadelijke gevolgen van overmatig vocht. Om de kamer te drogen, zal trouwens de badkachel helpen, als deze na het voltooien van de waterprocedures nog een tijdje aan het werk is.

Tijdens de ventilatie van de kamer is om alle deuren en ramen te openen, waarbij alle capaciteiten met water en tanks tegelijk met afdekkingen zijn bedekt.

Een bad is een kamer waarin, net als in een badkamer, het noodzakelijk is om schoon te houden en de inwendige hygiëne zorgvuldig te bewaken. Natuurlijk beschermen hoge temperaturen het stoombad tegen het verschijnen van verschillende bacteriën en bacteriën, maar ze kunnen de kamer niet beschermen tegen het verschijnen van vuil. Regelmatige reiniging kan niet worden vermeden.Het is noodzakelijk om de restanten van het achtergebleven vuil na de procedure weg te spoelen, sporen van condensaat.

Na het beëindigen van de badprocedures is het niet overbodig om de oppervlakken af ​​te vegen met een droge handdoek., zelfs als er achtergrondverlichting is. Hierdoor wordt geen vocht verwijderd, dat erin is geslaagd in de boom te weken, maar het drogen van het buitenoppervlak van de planken aanzienlijk zal vergemakkelijken en zo het drogen binnenin de boom zal versnellen.

Tegelijkertijd is het, rekening houdend met de specifieke kenmerken van de badruimte, d.w.z. grotendeels de houten decoratie ervan, niet mogelijk om chemische reinigingsmiddelen in de stoomkamer te gebruiken. De beste optie is een eenvoudige zeep. Het gebruik van zachte penselen wordt handig. Als de boom een ​​sterke vervuiling heeft die niet gemakkelijk te verwijderen is, kunt u schuurpapier gebruiken.

Om de interne vezels van de planken beter te beschermen tegen de boom, is het ook nodig om de boom opnieuw te impregneren met speciale verbindingen, omdat deze na verloop van tijd kunnen verdampen.

Hoe je planken kunt maken voor een bad met je eigen handen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer