Kachels voor bad "Termofor": de voor- en nadelen

 Kachels voor bad Termofor: voor- en nadelen

Als u van plan bent om een ​​comfortabel warm bad te bouwen in uw zomerhuisje, dan is de vraag om er een kachel voor te installeren een van de belangrijkste. Er kunnen verschillende selectiecriteria zijn: kosten, brandstofbesparing, verwarmingsdoelmatigheid, levensduur.

Een van de meest winstgevende opties zijn kachels voor het bad "Termofor", waarvan de voor- en nadelen nog verder zullen worden besproken.

Speciale functies

Het bedrijf Termofor vervaardigt verwarmingsapparatuur sinds 2003 en heeft uitgebreide ervaring opgedaan in deze sector. De naam van het bedrijf in vertaling uit het Grieks betekent "warmte vervoeren", en het spreekt voor zich: het produceert betrouwbare eenheden die effectief elke ruimte opwarmen, zelfs bij strenge vorst.

Onder de producten van het bedrijf Termofor is er een grote verscheidenheid aan kachels voor het bad, zowel gas als hout.

Het Siberische bedrijf Termofor produceert badkachels die het interieur van een stoombad snel bij lage temperaturen kunnen verwarmen. Hun kenmerk zijn de verbrandingskamers, gemaakt van hittebestendig staal dat wordt gebruikt in de vliegtuigindustrie, die in staat zijn om de warmte lang binnen te houden. En het gebruikte dubbele verbrandingssysteem zorgt voor de kortst mogelijke tijd om het bad op de gewenste temperatuur te verwarmen. Bijvoorbeeld De ketel bereikt 100 graden in 60-70 minuten werken in de ijzige winter en letterlijk in een half uur in de zomer.

Voor meer dan 15 jaar werk heeft de fabrikant Termofor internationale certificaten ontvangen op het gebied van kwaliteits- en veiligheidsnormen, evenals vele andere onderscheidingen. Verwarmingssystemen voor baden zijn in de grote vraag en populariteit in ons land en in het buitenland.

Voor- en nadelen

Voor alle ovens wordt "Termofor" gebruikt bij de vervaardiging van een piramidevormige kamer gemaakt van duurzaam gelegeerd staal, die stenen van de stoomkamer in één keer van 5 zijden verwarmt. De vereiste temperatuur kan worden aangepast, met verschillende modellen capaciteit varieert van 25 tot 100 kg.

  Werken met alle apparaten is veilig, er is een zelfkoelende deur, die niet kan worden verbrand.

  Bovendien hebben kachels voor een bad van deze fabrikant de volgende voordelen:

  • materiaal - roestvrij chroomstaal, in staat om lang warm te houden, duurzaam en betrouwbaar;
  • lichtgewicht van de hele structuur;
  • installatie voor alle soorten universeel;
  • verschillende modellen voor elk bad;
  • betrouwbaarheid en bedieningsgemak, duurzaamheid.

  Onder de tekortkomingen vermeldenswaard:

  • relatief hoge prijs voor de meeste modellen;
  • de wanden van roestvrijstalen ovens mogen een dikte van 3 mm niet overschrijden.

  Maar in het algemeen kunt u voor uw landbad een fatsoenlijke optie van verschillende typen kopen.

  species

  Het bedrijf Termofor produceert meer dan 30 modellen kachels voor een bad met een volume van 4 tot 50 kubieke meter. m. Op type brandstof zijn ze allemaal verdeeld in gas en hout. Het eerste type heeft slechts 4 variëteiten met een ketelvolume van 6 tot 18 kubieke meter. m. Ze kunnen met succes worden gebruikt in buitenhuizen, waar verwarming op gas is aangesloten. Het rendement van dergelijke apparaten is hoog en voor verwarming is het alleen nodig om de oven in de gewenste modus in te schakelen en 30 - 60 minuten te wachten.

  Thermofor gasovens zijn gemaakt van hittebestendig roestvrij staal of koolstof constructiestaal. Ze hebben verschillende kleurenopties. Sommige worden geleverd met kant-en-klare gastoestellen, voor anderen is het noodzakelijk om extra branders en een gastoevoersysteem te kopen. Als u te lui bent om te sleutelen aan de aanschaf van brandhout en een traditionele vuurhaard aan te steken, dan zijn de gasovens Taimyr en Urengoy de meest succesvolle optie.

  Kachels voor het bad "Termofor" op het hout hebben een veel grotere variëteit aan modellen. Dit is de meest succesvolle optie voor diegenen die de natuurlijke baden atmosfeer willen voelen met de hitte van brandende boomstammen en de aangename geur van kolen. Het is mogelijk om verwarmingseenheden te kiezen met een gesloten verwarming, met een open in de vorm van een vat of een echte open haard, waarin alle schoonheid van brandend hout wordt waargenomen.

  Deze variëteiten worden geleverd met een groot glas dat hittebestendig en veilig aan te raken is.. Ze hebben grote waarde, maar in het bad zal er een unieke atmosfeer en natuurlijke warmte zijn door het verbranden van natuurlijke houtblokken.

  Populaire modellen

  • Gasovens van de fabrikant "Termofor" "Taimyr" en "Urengoy" hebben 2 modificaties: Inox en Carbon.Ze verschillen in materiaalproductie. In het eerste geval is het hittebestendig roestvrij staal, in de tweede - verdikte structuur. Ze hebben allemaal een modern design en een compact formaat, de kachel is open, dus het is mogelijk om warme, natte stoom te organiseren in een traditioneel Russisch bad.
  Taimyr
  Oerengoj
  • Model van houtkachel "Skoroparka" in staat om in de kortst mogelijke tijd heet water te verwarmen en natte stoom in de stoomkamer te vormen. Hiermee behoudt het bad een comfortabele temperatuur tot 65 graden bij een luchtvochtigheid van 45%. In tegenstelling tot andere fabrikanten vormt het de waterdamp en niet de gedroogde lucht. Met een gewicht van 41 kg en een laadvolume van 30 liter brandhout.

  Deze oven kan het stoombad verwarmen met een volume van 10 m³ in een half uur, en het maximale volume van de verwarmde ruimte is 18 m³.

  • Verscheidenheid "Wasp" ideaal voor kleine stoombaden van 4-9 m3. De vorm is zeer compact, lijkt qua uiterlijk een kolom die in de hoek van een stoomkamer kan worden geplaatst. Een verborgen saunakachel met een inhoud van 10 liter en een schoorsteen met een diameter van 115 mm verwarmt gemakkelijk een klein bad en biedt voldoende warm water voor het afwassen tot 2-3 personen.De kast is gekleurd, gemaakt van constructief hoogwaardig staal. Er zijn 2 opties voor het materiaal: Inox en Carbon.
  • Modellen van houtkachels "Tunguska" ook twee varianten: Inox en Carbon, hebben een gesloten of transparant houtschuurtje met hittebestendig glas. Met een robuuste stalen behuizing van slechts 2 mm dikte kunnen ze de stoomkamer in slechts 45 minuten tot 60 graden verwarmen. De kachel bevindt zich bovenaan - het is handig om er heet water aan toe te voegen. Apparaten zijn erg compact en effectief in het werk.
  wesp
  Tunguska
  • Furnaces "Geyser" voldoende volume hebben voor het verwarmen van grote stoombaden met een intern volume van maximaal 40 m3. Ze zijn ook voorzien van dunne, sterke wanden van 2 mm dik, waardoor ze een hoge efficiëntie van het werk hebben. Tot 100 graden kunt u de boiler met droog hout in slechts 1 uur verwarmen.
  • Model van de fabrikant "Termofor" "Sayan" XXL met een volume van 150 liter fornuis geschikt voor grote stoombaden, waar u een echt krachtige warmte kunt creëren. De vorm van de oven is zeer origineel - in de vorm van een vat met een metalen frame van duurzaam glanzend staal. Het voorste gedeelte is voorzien van een doorschijnend scherm, zodat u altijd het brandende hout kunt bekijken.

  Model "Sayan" XXL is ontworpen om de stoomruimtes met een capaciteit van 12 tot 24 kubieke meter effectief te verwarmen. m.

  geiser
  Sayan
  • Angara-oven Met een volume van 40 liter vuurhaard en een verwarming van 70 kg, kan het een kamer tot 18 kubieke meter verwarmen met natuurlijk hout. m. Compleet met een tank voor het verwarmen van water en een warmtewisselaar, kan het de lucht in de stoomruimte verwarmen en in 1 uur tot 100 graden water geven. Het is gemaakt van corrosiebestendig roestvrij staal, heeft een aangenaam ontwerp, is eenvoudig en gemakkelijk te installeren.
  • Modellen "Kalina" ontworpen voor grote stoomruimtes tot 30 kubieke meter, ze hebben een zeer groot transparant scherm met een beschermglas met een diagonaal van 54 cm, een grote verwarmer op de top van 40 liter. De behuizing van de unit is zwart, gemaakt van hittebestendig verchroomd staal. Dergelijke ovens kunnen 8 tot 10 jaar regelmatig werken, het product is meestal gegarandeerd voor 3 jaar.
  Angara
  viburnum
  • Zeer origineel ontwerp kachels voor het bad "Vitruvia" Inox Antraciet. De kast is gemaakt van zwart en zilver massief staal, het voorpaneel heeft een groot scherm waardoor je het brandende hout kunt bekijken. De afmeting is 58 centimeter diagonaal, en dit is een record bij de lineofor-line-up. En de verwarmingsindicatoren van de oven zelf zijn groot: de eenheid verwarmt de 18-welp. m, de verwarmer bevat 45 kg stenen.

  installatie

  De installatie van de Termofor-ovens moet worden uitgevoerd afhankelijk van de technische kenmerken van het gekozen model: het volume van de verwarmde ruimte en de verbruikte brandstof, de breedte en lengte van de schoorsteen, de hoogte van de schoorsteen boven het dak. Bovendien wordt alle werk uitgevoerd in overeenstemming met de sanitaire normen van SNiP 41-01-2003.

  De kachel moet op een vlak horizontaal oppervlak worden geplaatst, de vloer eronder en de muur naast de unit. Het is het beste om een ​​metalen plaat te scheren om brand te voorkomen.. De ovendeur moet zich minstens 1250 mm van de tegenoverliggende muur bevinden.

  Het is erg belangrijk om de juiste schoorsteen aan te sluiten. Het moet gemaakt zijn van een afgedichte metalen buis die overeenkomt met de diameter van de Termofor-oven van dit model, geen horizontale secties hebben, geïsoleerd zijn van het plafond, zolder en dakplafonds. De bovenkant van de schoorsteen moet zich op minstens 500 mm van de vloer bevinden.Hijzelf moet isolatie en een bovenste paraplu hebben.

  De houten vloer in het bad moet worden geïsoleerd van de oven en de muren moeten worden beschermd met een scherm.

  Kenmerken van gebruik

  Voordat de eerste aanmaak wordt uitgevoerd, moet allereerst worden gezorgd voor de juiste installatie en aansluiting van de oven, warmtewisselaar, watertank, beschermende structuren en schoorsteen. Het is noodzakelijk om de eerste keer te verwarmen met geopende deur en ramen, waarbij de vlamkast en de watertank volledig worden gevuld., met een lege kachel en minstens 1 uur.

  Bij het eerste gebruik kan er een specifieke chemische geur zijn door verse motorolie, die de onderdelen van de unit heeft gesmeerd. Dit moet niet bang zijn - bij verder regelmatig gebruik zal het verdwijnen.

  Na de eerste aanmaakbeurt, moet u wachten tot de oven volledig is afgekoeld, de tank uit het water legen, en de vuurhaard van de overblijfselen van verbrand hout, het stoombad ventileren. Hierna kunt u de kachel met stenen vullen (in overeenstemming met het werkvolume) en de kachel gebruiken voor het beoogde doel.

  Bij regelmatig gebruik is het verboden om de Termofor-oven onbeheerd achter te laten, te smelten met hout met benzine of andere ontvlambare vloeistoffen, eventuele dingen op het lichaam van het apparaat te drogen, de deur te sluiten of te openen, inclusief de transparante, niet aan het handvat, het brandhout te ontsteken. brandstofkanaal.

  beoordelingen

   De eigenaren die verschillende modellen Termofor-ovens voor hun bad hebben gekocht, spreken meestal positief over hen. Verwarmingsapparaten worden gewaardeerd vanwege hun betrouwbaarheid, niet-kieskeurigheid in het werk, uitstekende efficiëntie met een laag brandhoutgebruik. De meeste wijzigingen als gevolg van het transparante scherm bieden echter een uitstekend beeld van het verbranden van brandhout, dat ook door velen wordt gewaardeerd.

   In het algemeen wordt opgemerkt dat het bij een dergelijke prijs de meest winstgevende keuze is van huishoudelijke verwarmingsapparaten voor een landbad. Van de gasopties zijn de Thermofor Taimyr Carbon-modellen het meest positief en van de houttypen hebben de Angara- en Tunguska-kachels de voorkeur.

   Beoordeling van de oven "Termofor Geyser" zie hieronder.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer