Kachels voor het bad "Hephaestus": een beoordeling van het modellengamma

Gebruik voor verwarmingsbaden verschillende apparaten. Een van de varianten van populaire units is de Hephaestus-kachel. De fabrikant is al lang bekend in de markt in zijn segment. Overweeg de kenmerken, voor- en nadelen van producten.

Voor- en nadelen

Het is bekend dat de kwaliteit van de verwarming is gekoppeld aan de eigenschappen van de kachel die erin wordt gebruikt. Fabrikant Gefest staat bekend om het unieke karakter van gietijzer. De apparaten worden gekenmerkt door een hoge thermische geleidbaarheid en daarom zijn ze ideaal voor een Russisch bad. De producten van het bedrijf worden vervaardigd volgens internationale normen, hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

De voordelen van kachels voor het bad "Hephaestus" zijn de efficiëntie van het verbruik van brandhout en hoge snelheid.Als de Hephaestus-kachel in de stoomkamer is geïnstalleerd, zal de lucht op een verwarmd apparaat de gewenste parameters zeer snel bereiken. Extra opwarming van het apparaat wordt verzorgd door een vlamvanger in de vuurkist. Het draagt ​​bij aan de langzame beweging van hete gassen langs de wanden van de kachel. De producten van het bedrijf worden gekenmerkt door langdurige warmteopslag.

In de stoomruimte met een kachel van de fabrikant die vele uren warm zal zijn, zal het de stoomkamer van lichte stoom voorzien, wat als een belangrijk voordeel van de apparaten wordt beschouwd.

Het grootste nadeel van apparaten is de hoge kosten. Een vrij grote prijs wordt echter gerechtvaardigd door de technologische kenmerken van de kachels. Een ander belangrijk nadeel van gietijzeren opties - veel gewicht. Het transportprobleem wordt meestal door het bedrijf opgelost. Gietijzeren kachels hebben meestal extra voering nodig, omdat wanneer er water op het warme materiaal komt, het meestal scheurt.

assortiment

Het assortiment Hephaestus-ovens is in verschillende vormen op de markt aangetoond. Bijvoorbeeld, eenheden van gietijzer voor baden van 45 m zijn populair.Het belangrijkste verschil tussen dergelijke kachels is compactheid. De apparaten bieden een extern portaal met een kleine lengte. De behoorlijke dikte van de wanden van de kachel zorgt voor de veiligheid van warmte.

De positieve eigenschappen van gietijzer - het gebrek aan toxiciteit (schadelijke componenten zijn in roestvrij staal en staal). Framing in talcochloriet staat niet toe dat een te heet paar ontstaat. Het materiaal wordt gekenmerkt door een hoge thermische geleidbaarheid. De stoom wordt zo snel mogelijk verwarmd.

PB 01

De categorie omvat de modellen PB 01M (gewicht 350 kg) en PB 01C (350 kg). Het is mogelijk om de telescopische oven met 10 cm te vergroten, dit wordt bereikt door speciale inzetstukken toe te voegen die de leverancier omvat. Variaties die het bedrijf demonteert. De reconstructie van het apparaat ter plaatse zal niet moeilijk zijn, omdat het vergezeld gaat van gedetailleerde instructies.

Deze categorie omvat het model ПБ 01 МС (gewicht 350 kg). Structureel verschil met het vorige model is de aanwezigheid van speciale kleppen die voor betere convectie zorgen. Ze zijn op een zodanige manier geplaatst dat de mate van warmteoverdracht gegarandeerd is. Kamenka-eenheid bevat ongeveer 300 kg stenen.

PB 02

Deze ovens kunnen worden gebruikt voor verwarmingsbaden van 35 m. Modificaties van dergelijke kachels zijn zeer verschillend.

Overweeg de populaire modellen.

 • PB 02M (320 kg). Een verlengde versie van het ontwerp maakt verwarming van het stoombad en de kleedkamer mogelijk. De deur van een ovenkast is uitgerust met hittebestendig glas.Door deze uitrusting krijgt de rustruimte een toevoeging in de vorm van een kleine open haard, waarin de externe oven overgaat.
 • PB 02S (gewicht 310 kg). Het heeft apparatuur in de vorm van een speciaal rooster voor de kachel. Door het verwarmde stenen frame kunt u de stoomkamer snel verwarmen, terwijl de warmte gelijkmatig in alle kamers verspreidt.
 • PB 02 MS (gewicht 310 kg). De eenheid laat toe dat de oven uit een andere kamer wordt afgeschoten. De oven kan werken in spirit-modes (hete stoom met hoge luchtvochtigheid en droog).

PB 03

Deze regel bevat verschillende wijzigingen.

 • PB 03M (gewicht 195 kg). Het ontwerp van de kachel is zodanig dat de lucht binnen enkele minuten na aanmaak opwarmt. Experts adviseren een verplichte stenen bekleding voor deze optie.
 • PB 03S (gewicht 210 kg). Het ontwerp is uitgerust met een verwarming die tot 250 kg aan stenen kan bevatten. Uitgerust met een hermetische deur en een vergroting van de oven.
 • PB 03MS Heeft dergelijke afmetingen en gewicht, als optie 03C. Het model zorgt voor de verwarming van de stoomkamer in een korte periode, het is uitgerust met een verwarming, die ongeveer 200 kg aan stenen kan bevatten.

Als het bad zich onderscheidt door zeer kleine stoombaden (tot 15 m), biedt de fabrikant kachelvariaties van 110 tot 125 kg. Overweeg verschillende opties.

 • PB 04M. Optie vereist verplichte stenen bekleding. Verwarmt niet alleen het stoombad, maar ook aangrenzende ruimtes.
 • PB 04C. Het heeft een open fornuis, evenals een verhoogde oven.
 • PB 04MS. Het heeft een stoomgenerator, waarmee u de lucht in het bad rijker kunt maken. Het apparaat verspreidt droge en natte stoom.

Voor alle apparaten in de productie van hoge sterkte materiaal wordt gebruikt. Tijdens het gebruik van de kachel roest niet. Met de juiste zorg kunnen ze meer dan twaalf jaar meegaan. Sommige ovens zijn uitgerust met materialen voor voering in productie. Het kan bijvoorbeeld een natuursteen of talkperzik zijn.

Commercieel bekende serie:

 • Optima;
 • "President";
 • "Russisch stoombad."

De eerste optie is een open doos, die vervolgens wordt afgesloten met badstenen. De andere twee opties suggereren de aanwezigheid van een gesloten doos, ze worden gelijktijdig met de voering geleverd.

Afwerking met een talkokhlorit verfraait het uiterlijk van een oven, bezit een aantal medische kwaliteiten. Er wordt aangenomen dat dit materiaal helpt om de staat van immuniteit te verbeteren.

De spoel verlicht hoofdpijn, vermoeidheid, verbetert de bloedcirculatie, behandelt aandoeningen aan de luchtwegen. Als kant-en-klare bekledingen van speksteenkachels te duur lijken, kies dan voor een voordelige ontwerpoptie met natuursteenbekleding. De fabrikant levert zijn producten van tevoren gerelateerde eigenschappen. Beschouw het hoofd.

Een belangrijk detail van elke badkachel is de vorm en het uiterlijk van de stenen. Ze zijn gestapeld vanuit het midden. Eerst de grote stenen, leg de kleine stenen naar boven. Het belangrijkste in stenen is een ronde vorm. Er wordt aangenomen dat deze vorm in staat is om warmte voor een lange tijd op te slaan. Hephaestus-kachels met steen staan ​​bekend om een ​​uniforme verwarming, waardoor het baden comfortabel verloopt.

Het totale gewicht van de stenen moet worden bepaald door de grootte van de stoomkamer. Voor een stoombad met een oppervlakte van 15 m zijn bijvoorbeeld ongeveer 150 kg stenen voldoende. De afstand van de ventilatiekanalen in de muur moet tot 50 cm zijn.De behuizing van de kachels is ontworpen om de bekleding uit te voeren (voor het juiste werk, bestudeer de aanbevelingen van de fabrikant voor het ontwerp).

Als een met baksteen beklede oven voor sommige parameters niet geschikt voor je is,als een extra bekleding fabrikant raden tegels, marmer of graniet. Bij het gezichtspunt is het belangrijk om de structuren toe te passen, inclusief chamotteklei. Als de voorwaarden van de instructies worden gevolgd, zal de installatie van de kachel Hephaestus een eenvoudig proces zijn.

Een ander belangrijk onderdeel van het kachelsysteem is de schoorsteen. Na correcte installatie zal de warmte beter ophopen en gelijkmatig worden verdeeld. Anders heeft de gebruiker meer brandstof en een lange tijd nodig om op te warmen. Houd er rekening mee dat bij aankoop van de Hephaestus-kachels vaak een gietijzeren schoorsteen in het pakket zit. Dit elimineert verdere mogelijke schade tijdens bedrijf.

afmeting

Zoals reeds opgemerkt, worden de kachels "Hephaestus" gedemonteerd geleverd. Deze beslissing van de fabrikant vanwege de grote massa van de eenheid (van 100 tot 900 kg), waardoor het handiger is om de kachel ter plaatse te monteren. Ze hebben een krachtig lichaam met versterkte wanden met een dikte van 10 tot 60 mm. De wanden zijn voorzien van verticale verstijvers. Hiermee kunt u aanzienlijke belastingen weerstaan, bijvoorbeeld bij het leggen van een groot aantal stenen.

Modelparameters zijn in millimeters.

Elk product heeft zijn eigen afmetingen:

 • PB 01M - 711x495x887 mm;
 • PB 01S - 887x600x860 mm;
 • PB 01MS - 887x600x860 mm;
 • PB 02M - 855x458x645 mm;
 • PB 02S - 855x600x750 mm;
 • PB 02MS - 855x458x645 mm;
 • PB 03M - 755x418x590 mm;
 • PB 03S - 755x500x700 mm;
 • PB 04M - 645x394x490 mm;
 • PB 04С - 645х450х570 mm;
 • PB 04MS - 645х450х570 mm.

Haardkachels "Hephaestus" is zo ontworpen dat het stoombad een dynamische en snelle opwarming krijgt. Opwarmen van stenen vindt plaats door de uitrusting met een flapsnijder, die de rookgassen gelijkmatig verdeelt. De Kamenka-oven heeft een uniek ontwerp in drie delen. De apparatuur biedt een unieke stoom, die wordt beschouwd als ideaal voor een Russisch bad. Natte stoom wordt als lichtgewicht beschouwd, gunstig voor de gezondheid.

Afhankelijk van de grootte van de montage kan een of twee specialisten doen. De fabrikant bereidt de sets voor zodat het werk in verband met hun installatie geen problemen veroorzaakt. Om het installatieproces te vergemakkelijken, verdeelt de fabrikant het apparaat vooraf in twee hoofdcategorieën. Apparaten worden verenigd door uniforme vereisten.

Om de modellen in een frame te verbinden met een doos met talkpoeder, installeren ze een schoorsteen en een solide basis. Variaties in het uiterlijk van de afwerking kunnen door de eigenaar zelf worden aangepast. Meestal zijn kachels bedekt met stenen en zien ze eruit als een Russische kachel.

Gezien de afmetingen van de kachels in overeenstemming met de afmetingen van de ruimte, moet u speciale aandacht besteden aan het gebruik van bepaalde soorten brandstof. Verwarmingselementen Hephaestus moet worden verwarmd met hout of brandstofmengsels. Niet gebruiken voor dit steenkool- en houtafval. De beste optie - haardhoutblokken van hardhout. Protopka houtkachel heeft een voordeel ten opzichte van andere opties. Houtsmaak heeft bijvoorbeeld een effect dat aromatherapie wordt genoemd.

Beoordelingen van eigenaren

Talrijke kwaliteitsbeoordelingen van de eigenaars suggereren dat de ovens van het merk Hephaestus apparaten zijn met behoorlijke technologische parameters en karakteristieke bedieningsfuncties. De hoge kosten van apparaten rechtvaardigen hun kwaliteit absoluut. Gebruikers markeren winkels "Hephaestus2, die werken met alle bekende betaalmethoden voor goederen. Handig is dat de fabrikant een extreem breed scala aan producten levert. Ervaren verkoopconsulenten adviseren over alle kwesties van kopers.

De levering van producten is in sommige gevallen gratis. Kopers markeren een snelle orderverwerking.In dit geval kunnen orders van bedrijfswinkels in het hele land worden geleverd, ondanks het hoge gewicht van de units. De juiste keuze maken met een professionele winkel "Hephaestus" is gemakkelijk, zelfs voor iemand die niets weet van badkachels.

Gebruikers die al Hephaestus-eenheden in actie hebben ervaren, merken op dat ze 100% in staat zijn om met de taken om te gaan. Met de juiste keuze zijn er geen problemen met het verwarmen van zelfs voldoende grote stoombaden.

Beoordeling van kachels "Hephaestus", zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer