Kachel voor bad "Ermak": kenmerken en nuances van keuze

Veel eigenaren van privélandhuizen haasten zich naar hun eigen bad. Bij het regelen van deze voorzieningen staan ​​veel consumenten voor de keuze welk verwarmingssysteem het beste is om te kiezen. Vandaag zullen we het hebben over de sauna-kachels van Ermak, en de kenmerken en nuances van hun keuze bekijken.

Speciale functies

Dit bedrijf is een van de meest populaire onder kopers. De producten kunnen zowel in kleine sauna's voor meerdere personen als in uitgebreide stoomruimtes met een aanzienlijk aantal mensen worden gebruikt. De uitrusting van deze fabrikant is verdeeld in elektrisch, gecombineerd (het wordt gebruikt voor gas en hout) en hout (gebruikt voor vaste brandstofsoorten), afhankelijk van de gebruikte brandstof.

Afzonderlijke aandacht verdienen de gecombineerde eenheden. Bij de vervaardiging van een dergelijk apparaat moet het worden gemonteerd gasbrander. Naast een dergelijk mechanisme wordt de oven ook voorzien van speciale automatisering, een getrapte schoorsteen, een inrichting voor het regelen van de druk, een temperatuursensor. Opgemerkt moet worden dat in dit type producten het gehele verwarmingssysteem zichzelf uitschakelt als de gastoevoer stopt.

Deze fabrikant produceert twee soorten baduitrusting: regulier en elite. Conventionele verwarmingssystemen zijn gemaakt van duurzaam stalen basis met een dikte van 4-6 mm. In de regel wordt dergelijk materiaal voorzien van extra roosterstaven uit gietijzer. Elite-producten zijn gemaakt van roestvrij staal met een dikte van 3-4 mm. Tijdens de productie is een vuurvaste glazen deur aan soortgelijke elementen bevestigd.

Apparaten voor het bad, vervaardigd door dit bedrijf, hebben een aanzienlijk aantal verschillende aanvullende opties. Hiermee kunt u nieuwe functies aan uw apparatuur toevoegen.

Elke eigenaar van zo'n kachel kan er gemakkelijk een kachel van maken. Fabrikanten bieden ook consumenten en andere moderne opties (gemonteerde of externe tank, universele warmtewisselaar, een speciale grillverwarmer).

lineup

In de bouwmarkt kunnen consumenten tegenwoordig verschillende modellen van badkachels "Yermak" ontmoeten. Een van de meest populaire is "Ermak" 12 PS. Deze verwarmingsapparatuur is klein en moet daarom in kleine baden worden geïnstalleerd. Het is belangrijk op te merken dat een dergelijk product een hoge warmteoverdracht heeft. Het is de moeite waard om hiervoor verschillende soorten vaste brandstoffen te gebruiken.

Een ander populair model is de kachel. "Ermak" 16. Dit apparaat ziet er ook compact en compact uit. Maar tegelijkertijd is het, in tegenstelling tot andere monsters, ontworpen voor een grote hoeveelheid verwarming. Dat is de reden waarom dergelijke apparatuur meestal wordt gebruikt in badkamers met een groot oppervlak.

Het volgende voorbeeld is "Ermak" 20 standaard. Het is onderverdeeld in verschillende afzonderlijke ovens met verschillende capaciteiten. In tegenstelling tot andere modellen, is het uitgerust met een speciaal dubbelstroomdampsysteem. Dit type wordt ook gekenmerkt door een diepere brand (tot 55 mm). Het volume / gewicht van de watertank van dit type oven kan sterk variëren. Kies de juiste maat van dit onderdeel moet afhankelijk zijn van de schaal van de kamer.

model "Ermak" 30 Het is heel anders dan de vorige in zijn gewicht, kracht en volume. Dit monster maakt het eenvoudig om de warmtewisselaar en de verwarming zo nodig te installeren. Als u in het bad zit, is dat precies de ovenapparatuur, het stoombad kan het beste open worden gedaan vanwege te veel vochtigheid. U moet ook letten op de grootte van de schoorsteen (deze moet minimaal 65 mm zijn).

Ondanks de diversiteit van het modellengamma van saunakachels van dit bedrijf, hebben ze allemaal een vergelijkbare structuur en bestaan ​​ze uit de volgende elementen:

 • openhaard;
 • rond gevormde vuurhaard;
 • convector;
 • ruwijzer rooster;
 • bump;
 • afgelegen tunnel;
 • gemonteerde tank met water;
 • glijdende as;
 • gesloten of open verwarmer;

Voors en tegens

Volgens sommige deskundigen, bad apparaten van deze fabrikant Ze hebben een aantal belangrijke voordelen, waaronder:

 • lage kosten;
 • duurzaamheid;
 • mooi en modern ontwerp;
 • handige draagbare tank ontworpen voor brandhout;
 • groot stenen compartiment;
 • installatiegemak;
 • snel opwarmen tot een bepaalde temperatuur;
 • eenvoudige verzorging en reiniging;

Ondanks alle positieve eigenschappen hebben de kachels van dit bedrijf hun eigen nadelen:

 • snel afkoelen;
 • na installatie moet het apparaat meerdere keren worden gebruikt met geopende deuren, omdat het lang duurt om schadelijke olieresten te verwijderen;
 • in het geval van onjuiste isolatie, daalt het vermogen sterk;

montage

Alvorens de oven zelf te installeren, is het noodzakelijk dat de kamer geïsoleerd wordt. In de regel is het gemaakt van minerale wol of glaswol. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de vloerbedekking waarop het apparaat zal staan. Vergeet de muur waaraan de apparatuur wordt bevestigd niet. Immers, deze delen van de kamer zijn het meest blootgesteld aan het mechanisme. Pas na het uitvoeren van kwaliteitswerk kunt u veilig baden in de saunaruimte, zonder aan veiligheid te denken.

Na het uitvoeren van de isolatie moet een gedetailleerde schets van de toekomstige kachel worden gemaakt. Het is beter om meteen een tekening op het gas en het schema voor het metaal te maken. De figuur moet alle elementen van het toekomstige apparaat weerspiegelen.

De samengestelde afbeelding helpt u om grove fouten te voorkomen tijdens de installatie van deze baduitrusting.

Na het opstellen van de tekening is het versterken van de basis. In de regel is het gemaakt van duurzaam metaalplaat met grote dikte. Bevestig bij de installatie het hoofdgedeelte van het toekomstige product. Voer deze procedure uit door te lassen. Dit ontwerp is vrij krachtig, betrouwbaar en duurzaam.

Speciale aandacht verdient de installatie van de schoorsteen. Voordat u het installeert, moet u voor extra veiligheid zorgen voor extra thermische isolatie. Naar de plaats waar de buis de overlapping snijdt, moet een speciale metalen kraan worden geplaatst. Een dergelijk ontwerp voorkomt dat het plafond en het dak sterk opwarmen van de kachel.

beoordelingen

Tegenwoordig zijn de producten van deze fabrikant breed vertegenwoordigd in de markt van bouwmaterialen. Het is erg populair bij consumenten. Op internet vindt u een enorme hoeveelheid feedback van mensen die het baduitrustingbedrijf "Ermak" gebruiken.

De overgrote meerderheid van de kopers laat weten dat met behulp van zo'n apparaat de badkamer snel genoeg opwarmt. Ook merken veel mensen afzonderlijk de handige warmtewisselaar en watertank, die aan beide kanten kunnen worden geïnstalleerd.Sommige eigenaren zeggen over de lage kosten van de eenheden.

Maar sommige eigenaren van dergelijke kachels voor baden laten weten dat de kwaliteit van apparatuur gemiddeld is, dus het is het meest geschikt voor gewone baden in het land. Maar in de ruime, rijke herenhuizen moeten dergelijke producten niet worden geïnstalleerd.

Sommige consumenten merken afzonderlijk op hoe mooi de apparatuur is, omdat de producten van dit bedrijf een modern en mooi ontwerp hebben. Maar tegelijkertijd is de andere helft van de klanten van mening dat alle modellen van het bedrijf Yermak volgens hetzelfde type zijn vervaardigd en dat ze uiterlijk absoluut niet van elkaar verschillen.

Sommige eigenaren van dergelijke apparatuur zeggen dat deze apparaten te snel afkoelen, wat aanzienlijk ongemak veroorzaakt.

Gebruikers beweren ook dat na het kopen van deze eenheden in de baden de lozing van schadelijke olierestanten optreedt. Daarom is het na aanschaf van de oven meer dan de moeite waard om hem te verwarmen met de deur open. Hiermee kunt u dergelijke stoffen verwijderen.

Herziening van de oven "Ermak" Elite 20 PS, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer