Hoe maak je een stoombad?

Een ruim bad is een goede aanvulling op elk gebied. Daarin kun je niet alleen wassen, maar ook een goede nachtrust hebben in het gezelschap van vrienden. En de stoomkamer is het grootste deel in zo'n kamer. Veel eigenaren willen met hun eigen handen een bad bouwen, dus proberen ze alle aspecten van een dergelijke constructie te overwegen. Opgemerkt moet worden dat dit niet moeilijk is om te doen, omdat je alleen een fornuis en planken hoeft te installeren.

Apparaat: functies

Het belangrijkste uitgangspunt in elk bad, of het nu om een ​​Russisch stoombad of een Finse sauna gaat, is een stoombad. Het is hiervan afhankelijk van de kwaliteit van de procedures in de stoomcabine. Ondanks het feit dat het erg belangrijk is, is het niet zo moeilijk om het te bouwen, omdat het uit een klein aantal elementen bestaat. Belangrijker nog, de apparaatkamer was comfortabel en geschikt voor een goede nachtrust.

Allereerst is het noodzakelijk om het aantal schappen en rekken te bepalen met de berekening van hoeveel mensen van plan zijn om het bad te bezoeken. Ze moeten gemaakt zijn van een materiaal dat onder invloed van hoge temperaturen de lucht niet met harsen vult. De beste optie zou een esp zijn, die een lage prijs en veel positieve kenmerken heeft.

In het bad is het ook nodig om de kachel te installeren, wat het belangrijkste element in de stoomkamer is. Het levert immers de gewenste temperatuur in het gebouw op en verwarmt deze volledig. Momenteel kunt u in de stoomkamer elke kachel installeren. Het kan worden gemaakt van baksteen, steen, metaal, zelfs elektrische modellen worden gebruikt.

Stoom voor veel mensen
Stoomruimte voor één persoon
Elektrische oven
Gietijzeren kachel
Bakoven

Vergeet niet over wassen. Het kan worden gecombineerd met een stoombad en de veranda kan worden gebruikt als een kleedkamer. Deze optie is echter niet erg handig. Immers, dan is het noodzakelijk op het moment van de goedkeuring van waterprocedures om het proces van het gebruik van stoom te onderbreken. Om dit te voorkomen, kunt u een douche installeren.

De afwerking in de stoomruimte moet van hout zijn,omdat het zowel milieuvriendelijk als esthetisch mooi is.

Stoomruimte met wasmachine
voortent predbanik
Stoomruimte met douche

project

Om problemen met de constructie te voorkomen, moet je een project en een stoomruimte saunaplan maken. Het lijkt erop dat niets eenvoudiger is, maar toch kost het veel tijd en moeite. Als een mini-bad of sauna wordt ontworpen, moeten bepaalde zones worden opgenomen: een wachtkamer, een wasruimte en een stoomcabine.

Een kleedkamer kan ook dienen als rustruimte. Een aparte ruimte zou een wasruimte moeten zijn, waar zowel een zwembad als een douchecabine kan worden geplaatst. En noodzakelijkerwijs moet een afzonderlijke kamer een stoomkamer zijn, waarvan het project moet beginnen met de installatie van de oven, die het hoofdgedeelte van de stoomkamer is.

4x4 badproject
Wachtkamer - rustruimte
pomyvochnaya
Stoomruimte

Tijdens de constructie is het noodzakelijk om de afmetingen van de oven te kiezen die overeenkomt met de verhoudingen van de stoomkamer, dat wil zeggen, het volume van de gehele kamer. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de verhouding van zijn kracht met de grootte van de hele kamer. Hiervoor worden de volgende verhoudingen gebruikt: in de stoomruimte moet één kilowatt aan thermische energie worden gebruikt per kubieke meter.

Oven lay-out
Stoom schema
Warmtecirculatie

Belangrijk is het aantal mensen op hetzelfde moment in de stoomruimte. Volgens ongeschreven normen is ongeveer 0,70 meter ruimte per persoon nodig. Je moet ook rekening houden met de groei van het hoogste familielid en er twintig centimeter aan toevoegen. Bij het berekenen van het project moet je niet vergeten dat de isolatie van het stoombad een paar centimeter ruimte inneemt, en als je de kamer te hoog maakt, zal de warmte verspild worden.

De optimale hoogte van het stoombad is twee meter twintig centimeter.

Saunaplan voor het aantal personen
Regeling verwarmingsbaden

Een stoombad kan zonder ramen worden gebouwd, maar in dit geval moet kunstlicht worden verzorgd. En als er nog een raam is, moet het doof zijn en een minimale afmeting hebben van ongeveer vijftig tot vijftig centimeter, om geen warmte naar buiten te laten komen.

Er moet rekening worden gehouden met de kwaliteit van glas. Ze moeten warmte en geluid geïsoleerd zijn. Vergeet het ventilatiesysteem niet. Immers, als dat niet zo is, zal de boom snel waardeloos worden en zal zich ook schimmel vormen, wat een slecht effect op de gezondheid van een persoon zal hebben.Voor extra isolatie kunt u blokken, lambrisering en andere wandbekledingsopties gebruiken.

Stoomruimte met raam
Stoomruimte zonder raam
Ventilatie in de stoomruimte

Hoe te kiezen en waar de kachel te plaatsen?

Het antwoord op deze vraag is erg moeilijk. Immers, om te beslissen hoe je een kachel kiest, moet je alle typen overwegen die voor en nadelen hebben.

Metalen oven

Het heeft een klein formaat, een hoge mate van kracht, evenals de mogelijkheid om de hele kamer te verwarmen. Zo'n oven warmt zeer snel op en koelt even snel af. Het aanraken ervan kan brandwonden veroorzaken. Daarom, bij het kiezen van een dergelijke oven, is het noodzakelijk om een ​​hek te bouwen om ongelukken te voorkomen.

Stenen kachel

Als je zo'n verwarmingsapparaat hebt gekozen, moet je weten dat je een basis nodig hebt om het te installeren. De afmetingen van de oven kunnen worden geselecteerd op basis van de kenmerken van de stoomkamer en de afmetingen ervan. De installatie van een steenoven is goed omdat, in tegenstelling tot metaalovens, het metselwerk langzaam opwarmt en niet snel afkoelt. Na het installeren van een dergelijke oven, zal de lucht in de stoomkamer licht en droog zijn, naast het aanraken, is het praktisch onmogelijk om verbrand te worden.Daarom kan het dichter bij de schappen worden geplaatst, zodat het lang warm blijft.

Elektrische ovens

Voor liefhebbers van moderne technologie passen elektrische ovens. Ze hoeven niet met hout te worden ontstoken. Ze hebben echter veel nadelen. Elektrische ovens kunnen slechts een kleine ruimte verwarmen, snel afkoelen en hebben ook een hoge prijs. Bovendien kan het geringste isolatieprobleem leiden tot kortsluiting. Daarom moet u bij het installeren van een dergelijke oven zorgvuldig alle bedrading controleren.

zeepsteen

Zeep is populair geworden in de moderne wereld en wordt actief gebruikt voor de constructie van ovens, omdat het zeer duurzaam is. Hij heeft ook het vermogen om de kamer geleidelijk en gelijkmatig te verwarmen. De steen zelf is duur, maar hij is zeer zuinig in brandstofverbruik. Nadat u de kachel slechts één uur hebt verwarmd, kunt u de hele dag van de hitte genieten. Bovendien heeft zo'n materiaal helende eigenschappen, die in zo'n bad stijgen, je kunt niet alleen genieten, maar ook je gezondheid verbeteren.

Nadat u kennis hebt gemaakt met het type ovens en ook een keuze hebt gemaakt, is het mogelijk om de installatie te starten. De basis hiervoor moet soepel zijn.Als het een elektrische oven of een oven van metaal is, moet u een basis van beton voor hen maken.

Plaats het product aan de deur of in de hoek van het stoombad, om ruimte te besparen. Bovendien zal deze specifieke ruimte de veiligste plaats zijn.

Als dit een steenoven is, moet u een fundering leggen.

Verderop in de opening is een groot stuk metaal op het plafond bevestigd. Dit is nodig om een ​​uitlaatklep te maken voor een van de belangrijkste elementen - de schoorsteen. In het metaal moet je van tevoren een gaatje maken voor de pijp. Op de kachel is een watertank geïnstalleerd. En via een speciaal gemaakte opening naar boven is een buis geïsoleerd, geïsoleerd van alle onbrandbare materialen.

Na het installeren van de oven, is het noodzakelijk om een ​​testoven uit te voeren om te zien of alles correct is uitgevoerd. En alleen dan kunt u uw familie of vrienden uitnodigen in de stoomcabine.

materialen

Materialen voor de constructie van stoombaden kunnen verschillend zijn, bijvoorbeeld baksteen, schuimblok, steen. Maar een van de beste is natuurlijk de boom. De meest voorkomende soorten hout die worden gebruikt bij de bouw van baden en sauna's - esp, linde of berk, omdat ze geen hars afgeven. Echter, dennen wordt vaak gebruikt voor buitenmuren.

Gebruik voor stoombaden meestal ronde baren. Maar het meest praktisch en betaalbaar is een profielstang, die bestand is tegen verschillende vervormingen.

baksteen
Schuim blok
steen
Geprofileerd hout
Ronde staven

Om een ​​stoombad te bouwen, moet je de nodige materialen in huis hebben die nodig zijn in het proces, en ook de juiste berekening maken.

De lijst met vereiste omvat:

 • constructiehout van 15 bij 15 centimeter;
 • hout voor de bouw van scheidingswanden van 15 bij 10 centimeter;
 • concrete oplossing;
 • noodzakelijke versterking om het fundament te leggen;
Hout 15x15
Hout 15x10
beton
beslag
 • tweedegraads platen voor bekisting;
 • zand en klei, als de oven baksteen is;
 • vuurvaste baksteen, voor de basis van de oven;
 • grind;
 • waterdicht materiaal;
Tweede rang boards
Zand en klei
Brandvrije baksteen
steenslag
waterdicht
 • stenen voor verwarming;
 • isolatie (het kan worden getrokken, en jute, evenals folie voor dampscherm of minerale wol);
 • de voering heeft 12 millimeter voor het bekleden van wanden;
 • voering met vijftig millimeter voor plafonds;
 • tegel, indien aanwezig;
Stenen verwarmen
isolatie
Voering 12 mm
Gegoten 50 mm
tegel
 • leisteen, en ook galvanisatie;
 • -middelen conserveermiddelen;
 • lampen of armaturen;
 • schakelaars van verschillende formaten.
leisteen
verzinken
antiseptisch
Licht armatuur
schakelaar

Gereedschappen en accessoires

Het is ook noodzakelijk om een ​​lijst te maken met de benodigde hulpmiddelen zodat alles bij de hand is.

Als u een stoombad gaat bouwen, moet u de volgende componenthulpmiddelen hebben:

 • schoppen of een kleine graafmachine;
 • zaag of elektrisch of benzine;
 • een bijl;
 • betonboor;
shovels
Eksvator
kettingzaag
De bijl
Concrete oefening
 • vereiste kabellengte;
 • hamer of schroevendraaier;
 • spijkers of schroeven;
 • bouw nietmachine;
 • niveau.
kabel
hamer
nagels
Bouw nietmachine
niveau

Installatie en isolatie

Zelfs als het stoombad volledig uit hout bestaat, moet het worden geïsoleerd. Thermische isolatie bespaart geld en creëert gunstige voorwaarden voor procedures. Als het isolatie- en installatieproces met de hand wordt uitgevoerd, hebt u stap voor stap instructies nodig.

Het isolatieproces gebeurt van boven naar beneden, dus eerst worden het plafond en de muren verwerkt en pas dan de vloer.

Plafond: goede ventilatie

Als het stoombad van hout is, dan is het plafond gemaakt op de plafondconstructie van de balken. Over hen ligt de waterdichtmakende film met een dikte van twee millimeter. De stroken moeten overlappen, onderling worden bevestigd met een zelfklevend plakband en aan balken - met nietjes - met behulp van een constructiet nietmachine.

Bovenop de afdichting worden vellen vochtwerend multiplex gelegddie worden verbonden door balken. Vervolgens - de plaatdikte van veertig millimeter, die zeer nauwkeurig moet worden samengevoegd. De volgende fase van isolatie vindt plaats in de stoomruimte. Om dit te doen, moet u isolatie tussen de balken plaatsen op een zodanige manier dat deze strak staat tegen de elementen van het plafond. Dit maakt het onmogelijk om het binnen koud te krijgen.

De volgende stap is een dampscherm. Alles gebeurt op dezelfde manier als in het geval van waterdichting. En pas daarna wordt het oppervlak van het plafond gevormd.

Vergeet ook niet het ventilatiesysteem dat nodig is. Een persoon die stookt, ademt immers hete stoom, inhaleert zuurstof en voert koolstofdioxide uit.En er is geen ventilatie, er zal geen frisse lucht zijn en er zal een gebrek aan zuurstof zijn. In zo'n stoombad kan een persoon gewoon beginnen te stikken.

Methoden voor ventilatie in het bad
Ventilatie in de stoomruimte

Daarom neemt het ventilatiesysteem een ​​belangrijke plaats in bij de constructie van de stoomkamer. Het levert niet alleen frisse lucht aan de kamer, maar droogt het ook. Voor de circulatie van lucht hebben er twee gaten nodig: uitlaat en inlaat. Om de lucht in de stoomkamer te laten komen, hebt u luchtinlaten nodig die dichter bij de vloer zijn geïnstalleerd, ook in de buurt van de kachel.

Uitlaatpijpen zijn dichter bij het plafond aangebracht, zodat koolmonoxide en bevochtigde hete lucht er doorheen gaan.

Afzuiging
Inlaatventilatie

Muur "taart"

Hierna maken we de muurisolatie of de zogenaamde "taart" in de stoomkamer, die uit verschillende elementen bestaat. Dit is een muur met houten spijlen, een warmte-isolator ertussen, een stoomisolator en ook een mantel gemaakt van lamellen.

Muurpatroon "taart"
Muur "taart" in het bad

Het algoritme voor muurisolatie is:

 • Allereerst zijn er evenwijdige staven aan de muur bevestigd.
 • Later is het noodzakelijk om een ​​warmte-isolator te leggen, met een dikte gelijk aan de breedte van de staven.
 • Daarna wordt een laag dampscherm aangebracht, wat in de meeste gevallen folie is.
 • Bevestigt vervolgens de kist van de rails 50 tot 50 millimeter. Afwerking in dit stadium kan zowel verticaal als horizontaal worden gedaan.
 • De lamellen worden in hetzelfde vlak geplaatst en bevestigd met zelftappende schroeven.
 • Vervolgens wordt de vislijn in drie rijen uitgerekt en worden verticale stroken precies om de meter langs de gemarkeerde lijnen bevestigd.
 • Nadat je de kratten hebt afgemaakt, leg je een folie-isolatie.
 • Daarna is de hele muur bedekt met een dampscherm. De opening tussen het plafond en de wanden moet worden afgedicht met zelfklevende folieband.
foelie
Dampdichte coating
Wanddecoratie

Paul

Om thermische isolatie van de vloer aan te kunnen, moet u van tevoren bepalen of het gaat om: hout, keramiek of beton.

Voor een houten vloer is de basis van de stoomkamer in het bad gemaakt van lag, die eerst tussen de basis in hetzelfde vlak wordt geïnstalleerd. Beneden aan hun randen zijn rails van 40 bij 40 millimeter genageld. Leg daar bovenop de planken en dan zijn ze bedekt met een dampscherm en pas daarna is de hele vloer bedekt met waterdichting in twee lagen. Daarop is de vloer van de planken erg strak.

Om de betonnen vloer te isoleren, hebt u een compleet andere technologie nodig. Eerst wordt de grond genivelleerd, waarbij zand, steenslag en grind afwisselend worden opgevuld. En dan is dit alles strak geramd. De volgende stap is het skelet van een metalen gaas leggen en pas dan een laag waterdicht maken.

Vergeet de ventilatie in de stoomcabine niet, waarvoor speciale zorg nodig is. Ventilatie helpt immers niet om vocht te verzamelen en laat ook geen frisse lucht in de stoomruimte komen. Hiervoor worden speciale kanalen bij de kachel gemaakt, boven de vloer, in de muur - dichter bij het plafond en ook in het plafond zelf. Om ze te regelen, maak speciale kleppen.

Installatie van ramen en deuren

Deuren en ramen in de stoomcabine vereisen een speciale aanpak. Er kan immers een lek van warmte door hen heen zijn. Daarom moet dit probleem zeer gedetailleerd worden bekeken.

deuren

De deur naar de stoomkamer moet klein worden gemaakt en de drempel hoog - tot dertig centimeter. Tegelijkertijd moet het gemakkelijk te sluiten zijn en altijd naar binnen opengaan. Het is echter onmogelijk om sloten te maken vanwege de redenen dat iemand ziek kan worden, en in deze staat zal hij ze niet kunnen openen.

Deuren kunnen zowel van hout als van glas zijn, maar velen geven de voorkeur aan de eerste. Omdat ze gemakkelijk te verwarmen zijn. Maar de glazen deuren vergroten de ruimte in de stoomkamer visueel. Maar ze zijn niet bestand tegen temperatuurveranderingen. Daarom moeten ze worden afgewerkt met folie of andere isolatie, of verborgen onder een dakspaan die bestand is tegen vocht.

windows

De ramen in de stoomruimte kunnen helemaal niet. Raamopeningen kunnen immers niet groot worden gemaakt en daarom zal er vrijwel geen verlichting van hen zijn. Bovendien zijn ze niet nodig voor ventilatie, omdat er al speciale systemen voor zijn. Maar als ze dat doen, dan alleen maar klein en doof. Tegelijkertijd moeten ze goed glas verglazen.

Stoomruimtevenster
Installatie van ramen in de stoomcabine

Afwerking en opstelling

Het meest traditionele afwerkingsmateriaal voor de sauna is hout. Het warmt niet veel op, en dankzij zijn kwaliteiten is het aangenaam en comfortabel om het bad te bezoeken. De voering in de stoomkamer is gemaakt van clapboard. Het materiaal is geselecteerd op duurzame houtsoorten die geen hars afscheiden. Voor aanvang van de werkzaamheden moet het hout worden behandeld met een speciale olie-impregnering om de hygroscopiciteit te verminderen.

Het afwerken van de stoomruimte is direct gerelateerd aan een hoogwaardig ventilatiesysteem en zorgt ook voor een afvoer van water. Dit voorkomt opeenhoping van overtollig vocht in de stoomkamer.

Badmantel
Afvoerschema in het bad

U moet ook de isolatie van het plafond, de wanden en de vloer in de stoomkamer maken. En pas daarna kun je hun gezicht richten. Muren kunnen worden afgewerkt met wandtegels die steen of baksteen imiteren. Een kwaliteitsbord is geschikt voor de vloer, waarvan het materiaal lariks zal zijn, wat als zeer nuttig voor de menselijke gezondheid wordt beschouwd.

Velen halen het echter uit keramische tegels. Het is gekozen omdat het goed is gewassen, niet is blootgesteld aan schimmels.

De tegel is echter een zeer koud materiaal, dus er worden speciale houten roosters op gelegd, die na de procedures kunnen worden verwijderd en gedroogd.

De opstelling van de stoomkamer moet zo eenvoudig mogelijk zijn. In het hart van deze kleine kamer moet een fornuis staan. Een van de beste materialen voor de constructie ervan is steen of baksteen, die tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. Een steen verzamelt immers warmte goed, en een steen maakt het mogelijk om de nodige stoom te maken.

Ook in de stoomkamer bevinden zich schappen in twee of drie lagen, tegenover de kachel. Hun installatie vindt gelijktijdig plaats met de installatie van muren.

Meubelontwerp in de stoomkamer is heel eenvoudig en mooi. Het bestaat alleen uit ligbedden, soms gemaakt in de vorm van houten banken en met comfortabele rugleuningen. Ook een aanvulling op de kamer kan een paar krukken en accessoires. Alle meubels moeten worden afgerond om scherpe hoeken te voorkomen. Inderdaad, in het stoombad is het erg glad en als je een hoek raakt, kun je jezelf verwonden.

Omdat de ramen in de stoomruimte klein of helemaal niet zijn, is het noodzakelijk om goede kunstverlichting te maken. Als u het op de juiste manier installeert, kunt u een dergelijke sfeer creëren in de stoomcabine, die de gesprekspartner is van spirituele gesprekken. De verlichting moet niet erg helder zijn, schemering heeft de voorkeur. Warm gedempte tinten passen, wat alleen de rustige sfeer benadrukt.

Want deze ene lamp is genoeg. Het is echter noodzakelijk om het zo te plaatsen dat het de stoom niet hindert, bijvoorbeeld boven de deur. Tot op heden kan de lamp worden geïnstalleerd om de omgeving van de stoomkamer niet te verstoren.Het kunnen lampen zijn die zijn gemaakt van een houten lampenkap en structuren die in de muur zijn ingebed, en speciaal geïsoleerde tapes. Ook worden vaak lampen onder de ligstoelen geplaatst, wat voor een gezellige sfeer zorgt en niet hindert bij het genieten van de procedure.

Het belangrijkste is dat de bedrading en de lamp zelf moeten worden geïsoleerd van water en stoom. Hiervoor is het noodzakelijk om de lamp in een behuizing van roestvrij staal te plaatsen.

De draden moeten zorgvuldig worden geïsoleerd en de schakelaar naar de andere kamer.

aanbevelingen

Bij het uitrusten van een stoomcabine moet u rekening houden met de eigenaardigheden van deze ruimte. Het hoogtepunt is de volledig doorlatende uitrusting. In elke stoomkamer moet er een afvoer van kwaliteit zijn waardoor water stroomt. Het moet op een zodanige manier zijn uitgerust dat er water naar de hoofdleiding stroomt. Het is door haar water en gaat verder dan de stoomkamer. Ondanks dat een dergelijk systeem voor veel mensen meer geschikt lijkt voor douches of wasmachines, kan het veilig worden gebruikt in stoomruimtes.

Door een compleet rioleringssysteem te plannenHet is de moeite waard om vanaf het begin aan dit proces te werken.Hiervoor moet je de pijp leggen in het stadium waarin de fundering is gemaakt. Idealiter zou het in een put moeten worden genomen, op minstens drie meter van het bad. Vaak is deze put zelf extra aangelegd met bakstenen of dikke betonnen ringen. De bodem is in dit geval aangelegd met grind. Dit alles garandeert een betrouwbare bescherming tegen afvaluitstroming.

Een ander even belangrijk punt is thermische isolatie. Een goede stoombad moet zeker goed geïsoleerd zijn en er zijn veel manieren om dit idee te realiseren. Deze en hoogwaardige folielaag, die vanwege zijn subtiliteit niet toelaat om te dichte afwerkingen te bouwen, evenals minerale wol en andere materialen.

Bij het kiezen van een type isolatie, moet u er zeker rekening mee houden dat de meeste van hen negatief reageren op een verhoogde luchtvochtigheid. Als dit zo is, dan is het nodig om de beschermende laag verder te isoleren.

Het is belangrijk om rekening te houden met de aanwezigheid van hoogwaardige en hoogwaardige ventilatie. Dit is een zeer belangrijk detail. Als de ventilatie slecht is, is het onwaarschijnlijk dat deze volledig in de stoomkamer kan ontspannen. In plaats van te ontspannen en uit te rusten, kunt u hoofdpijn en problemen met het cardiovasculaire systeem ondervinden.

Hoods, volgens professionals, moeten bovenaan worden geplaatst. Het is een feit dat wanneer de lucht wordt verwarmd, de temperatuur eerst aan de bovenkant stijgt. Daarom bevinden zich in deze zone luchtroosters en inlaatopeningen. Ze moeten ook worden aangevuld met speciale uitlaatroosters. Het zijn deze structuren die ervoor zorgen dat koele lucht de kamer binnenkomt.

In sommige gevallen geven de eigenaars van de stoomruimtes er de voorkeur aan af te zien dat ze tijdens de procedures periodiek de deuren of ventilatieopeningen openen. Het is niet moeilijk te raden dat dit niet genoeg is, en zonder een compleet ventilatiesysteem niet kan. De installatie moet op verantwoorde wijze worden uitgevoerd en indien mogelijk moet de constructie dichter bij de kachel worden geplaatst, zodat de koude lucht die van de straat komt direct opwarmt, omdat koude lucht onder dergelijke omstandigheden gecontra-indiceerd is.

Samenvattend kunnen we stellen dat als iemand een stoombad op de juiste manier kan maken, dat wil zeggen om het uit te rusten en te isoleren, dan zal hij maximaal genot kunnen ervaren. En dit geeft de mogelijkheid om niet alleen van het werk te genieten, maar ook van het bezoeken van de stoomkamer.Het belangrijkste is om geen kleine fouten toe te staan.

Zie de volgende video voor meer informatie over het decoreren van de stoomruimte in het bad.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer