Subtiliteiten van afwerkingsbad

Bath is een plaats waar mensen ontspannen en recupereren. Vroeger werd het gebruikt om deel te nemen aan de bevalling en om verkoudheid te genezen. Tegenwoordig zijn veel moderne procedures aan deze behandeling toegevoegd. Ze maken het menselijk lichaam jonger en mooier. Velen gaan naar het bad om te ontspannen en plezier te hebben. En daarom probeert elke persoon het thuis te maken. Om dit te doen, moet je weten hoe je het bad zowel binnen als buiten mooi kunt maken.

Speciale functies

Het gebouw kan worden gemaakt van vele materialen, die elk een voordeel of een ander hebben. Dit kan schuimblok, cellenbeton en baksteen en vele andere materialen omvatten.

Van logboeken

Het meest gebruikelijke en traditionele materiaal is hout.Meestal kiezen de eigenaren voor afgeronde logboeken. Deze keuze is heel begrijpelijk, omdat een bad gemaakt van dergelijk materiaal er heel mooi en natuurlijk uitziet. Bovendien kunt u tijd besparen bij de bouw en de workflow vereenvoudigen. Bovendien creëert de boom een ​​prachtig microklimaat in het bad.

Van schuimblok

Als u voor een dergelijk materiaal kiest, moet u vertrouwd raken met de kwaliteiten ervan. Schuimbeton heeft immers zowel voor- als nadelen. Het heeft bijvoorbeeld een goede thermische isolatie, waarvan het niveau veel hoger is dan dat van gewoon beton. Ook heeft het schuimblok een kleine massa, wat het transport vereenvoudigt. Bovendien is het een milieuvriendelijk materiaal waarvan de bestanddelen zand, cement en water zijn. Het schuimblok is bestand tegen vorst, het is niet bang voor vuur. Maar soms kunt u materiaal van lage kwaliteit kopen met een lage sterkte. Het zal van slechte kwaliteit zijn, vooral als je zo'n nep vergelijkt met gasbeton of keramziom.

Van cellenbeton

Het heeft bijna dezelfde kwaliteit als het schuimblok, het enige verschil is dat het dampdoorlatend is en langzaam vocht absorbeert. Maar vochtig materiaal is goed gedroogd.

Van baksteen

In tegenstelling tot de noordelijke regio's, waar hout de voorkeur heeft, worden in de zuidelijke bakstenen het meest gebruikt om badhuizen te bouwen. Het is gemaakt van klei, wat een milieuvriendelijk materiaal is, want in een dergelijk gebouw niet alleen wassen, maar ook de gezondheid verbeteren. Bovendien is dit materiaal duurzaam en niet bang voor vuur. Het enige nadeel is een hoge thermische geleidbaarheid. Maar na een goede opwarming, zal het net zo warm zijn in een stenen bad als in een houten gebouw.

Van sintelblok

Slakblok wordt gebruikt om de constructie van het gebouw sneller te maken en minder te kosten. Tegelijkertijd heeft de kwaliteit van het bad niet te lijden, omdat dit materiaal niet minder duurzaam is dan baksteen.

Van gas silicaat blokken

De constructie van een bad van dergelijk materiaal zal goedkoper zijn dan de constructie van hout. Het bestaat uit cement, zand, gips, kalk en water. Gas silicaat is niet bang voor schimmel, vorstbestendig, brandveilig, milieuvriendelijk en geluiddicht. Het enige nadeel is dat het een grotere opname van vocht heeft.

Het definiëren van de benodigde materialen voor de constructie en decoratie van de badkamer, moet u niet vergeten dat ze geen schadelijke dampen mogen afgeven in omstandigheden van hoge temperatuur.Binnenin afwerken moet de warmte goed bewaren en na verwarming aan de ruimte geven.

Het bad, evenals elke kamer, bestaat uit verschillende oppervlakken, materialen waarvoor afzonderlijk worden geselecteerd. Wanddecoratie in elk tweede bad is bijvoorbeeld gemaakt van natuurlijk hout. Dit wordt gedaan omdat het goed vocht absorbeert, bestand is tegen hoge temperaturen en ook een lange levensduur heeft. Bovendien vult de boom, dankzij zijn kwaliteiten, de ruimte met een unieke sfeer.

Voor wandbekleding in het bad en de sauna meest gebruikte voering of imitatie bars. Ook is het oppervlak afgeschermd met ongebonden planken van verschillende houtsoorten. Pijnboom is het goedkoopste materiaal, maar het kan niet worden gebruikt voor het decoreren van een stoombad, omdat het een grote hoeveelheid hars bevat, zodat iemand kan worden verbrand door dergelijke oppervlakken aan te raken.

De beste optie voor baden in de binnenlucht zijn dergelijke houtsoorten zoals linde of lariks. Lipa wordt niet alleen niet donkerder met de tijd, maar kraakt ook niet. Bovendien verbetert het gebruik ervan het genezende effect van het zijn in de stoomkamer.Lariks heeft een lange levensduur en is niet bang voor schimmel.

Je moet de OSB-panelen niet maken, omdat deze veel schadelijke stoffen bevat, die alleen maar toenemen bij toenemende temperatuur.

Voor vloeren met houten planken of keramische tegels, maar meer geschikt voor deze geglazuurde tegel. Het is tenslotte beter dan andere temperatuurovergangen. Maar de wanden rond de kachel kunnen worden afgezet met steen of tegels, die bestand zijn tegen vuur.

Exterieur afwerking

Voor het afwerken van het bad buiten zijn er verschillende opties. Een van hen is zijspoor. Hij is niet bang voor temperatuurschommelingen en is niet onderhevig aan corrosie. Maar als het bad een constructie van afgeronde staven heeft, is het niet waard om het met opruimen te omhullen. De boom moet immers ademen, maar hij kan dit niet bieden. En dan kunnen de muren zwart worden, wat hun levensduur zal verkorten.

De volgende optie is clapboard trim. Deze afwerking is niet moeilijk met je eigen handen te doen. Bij het kopen moet u echter letten op het vochtgehalte van het materiaal, dat niet hoger mag zijn dan 15%. Je kunt ook een blokhuis gebruiken dat het oppervlak van afgeronde stammen simuleert, wat iets duurder is dan voering. Je moet ook letten op de luchtvochtigheid.De installatie van deze materialen is een zeer moeilijke taak, dus het is beter om het aan specialisten te geven.

Wanddecoratie kan worden gedaan met gevelstenen met speciale platen. Met hun hulp wordt het met schroeven aan de kist bevestigd.

Het meest voorkomende type badversiering is gipsen coating, die zelfs een heel bescheiden gebouw kan versieren. Het is beter om kant-en-klare droge mix te kopen. Het moet alleen worden verdund met water en, indien nodig, het gewenste pigment toevoegen. Het wordt toegepast met behulp van bewegingen in verschillende richtingen. Een groef die lijkt op de schors van een boom wordt gevormd.

Een bad bouwen is slechts de helft van het werk. Immers, aan het einde van het buitenwerk is het noodzakelijk om van binnenaf te beginnen. Dit is een belangrijke stap in de bouw. Een goed afgewerkte afwerking van het gebouw heeft niet alleen een prachtig uitzicht, maar beschermt ook het plafond, de vloer en de muren.

Bij het plannen van de afwerking van het bad, moet je weten dat het uit drie kamers bestaat. Dit is een wachtkamer of, met andere woorden, een kleedkamer, wasplaats of douche en stoombad. Als het bad groot is, kan het ook een keuken, een zwembad of zelfs een biljartkamer maken.Vergeet echter ook hier niet de basisvereisten voor een bad. Het pand zou idealiter niet alleen een aantrekkelijke afwerking moeten hebben, maar ook zeer praktisch zijn.

Het is noodzakelijk om de binnenhuisarchitectuur van kamers te beginnen met een selectie van materialen die nodig zijn voor het werk. Als u ze op de juiste manier kiest, verlengt dit de levensduur en biedt u ook de mogelijkheid om comfortabel te ontspannen.

hout

Hout is het meest geschikt voor binnenhuisinrichting. Er kan gekozen worden voor lariks of linden. Onlangs is de Abashi-boom, die interessante eigenschappen heeft, populair geworden. Dit is een zeer zacht Afrikaans hout, dat slechts één belangrijk nadeel heeft: vlekken en afdrukken blijven op het oppervlak achter. Dit materiaal heeft een zeer lage thermische geleidbaarheid en wanneer een persoon erop gaat zitten, heeft het lichaamstemperatuur nodig.

Er zijn materialen die niet mogen worden gebruikt bij het afwerken van badfaciliteiten. Het is bijvoorbeeld onmogelijk om dennen te gebruiken voor de decoratie van een stoomkamer, die veel harsen afgeeft tijdens het verwarmen. Zoals eerder vermeld, kan dit leiden tot brandwonden. Ook de huid van spaanplaat of hardboard zwelt sterk op en ademt tegelijkertijd stoffen uit die zelfs tot vergiftiging kunnen leiden. Om dezelfde redenen kan linoleum niet worden gelegd.

Als het gebruik van dennenbomen verboden is voor een stoombad, dan voor een kleedkamer of een ruimte voor bijeenkomsten, in tegendeel, zal het beter zijn dan enig ander materiaal. De boom zal zijn aroma aan de kamer geven en zo zal het mogelijk zijn om de sfeer van een echt Russisch badhuis te creëren.

gegoten

Voering wordt ook actief gebruikt als afwerkingsmateriaal. Het is zeer eenvoudig te installeren en u kunt ook afzonderlijke panelen vervangen. Dergelijk materiaal is ideaal voor het afwerken van badkamers, plus voor alles, als je er een kachel onder zet, dan zal de kamer zo warm mogelijk zijn.

tegel

Het meest gebruikte materiaal is tegels. Het wordt echter niet aanbevolen om het in de stoomkamer te gebruiken, maar het is perfect voor een recreatiegebied en een douche. Immers, dergelijk materiaal rot niet, wordt niet blootgesteld aan vocht en is niet bang voor hoge temperaturen, wat betekent dat het lang meegaat. Het is ongeglazuurd en geglazuurd. De laatste optie is ideaal voor het afwerken van oppervlakken in het bad. Maar de niet-geëmailleerde tegel tolereert geen extreme temperaturen.

Voordat u begint met trimmen, moet u de werkprocessen verdelen. Ze worden van onderaf uitgevoerd. De eerste fase is de afwerking van de vloer.Vervolgens komt het plafond en dan de muren.

Begin met het afwerken van de baden op de vloer. Om dit te doen, kunt u een sierplaat van lariks of tegels gebruiken. Eerst wordt een ruwe coating gemaakt. Hiertoe wordt beton gestort, rekening houdend met het waterafzuigsysteem. Na enkele dagen, nodig om de mortel uit te harden, kunt u beginnen met het afwerken van de vloer.

Als een boom is geselecteerd voor de skin, worden eerst de logboeken geïnstalleerd en worden randen met randen tot dertig centimeter dik geplaatst. Alvorens te beginnen, moet al het hout worden behandeld met antiseptica om schimmel en schimmel te voorkomen.

In het geval dat de tegel zal worden gebruikt voor de afwerking, dan is het noodzakelijk om een ​​koppeling te maken voordat deze wordt geïnstalleerd, en alleen dan kunt u doorgaan met de installatie. Je moet ook aandacht besteden aan zijn basis. Inderdaad, op een poreuze basis, zoals bekend, kan een schimmel zich verspreiden. Daarom is het beter om een ​​vloeiende tegel te gebruiken. Om te beginnen, moet je het een paar minuten laten weken om lijm te besparen. Immers, nat materiaal zal het minder absorberen. Vervolgens wordt gelijmde tegel op de muur aangebracht. Het is noodzakelijk om de randen licht met een hamer te bevestigen.Aan het einde van het werk is het noodzakelijk om de naden af ​​te vegen. Om ongevallen te voorkomen, kunnen houten roosters bovenop de tegel worden geïnstalleerd.

Om een ​​kamer met een duig te schutsen, moeten de wanden worden genivelleerd, anders zal het in golven terechtkomen. Vervolgens wordt een krat rails gemaakt, die op een afstand van 60-70 centimeter van elkaar worden bevestigd. Volgens de technologie worden de extreme lamellen eerst bevestigd met gegalvaniseerde zelftappende schroeven. Het lood en niveau worden gebruikt om ervoor te zorgen dat alles netjes en gelijkmatig wordt gedaan. Als de wanden glad zijn, kan de lambrisering worden geïnstalleerd zonder gebruik te maken van kratten. Het is bevestigd met grote haakjes of schroeven.

Vaak worden beginners geconfronteerd met de vraag of een dampremmende laag nodig is. Dit hangt voornamelijk af van de basismaterialen die worden gebruikt voor de bouw en binnenhuisinrichting. Als de structuur van hout en clapboard is, is dampscherm niet vereist. Voor bakstenen gebouwen is dit vereist. Vergeet niet de behandeling van het volledige framesysteem, evenals het materiaal zelf met antiseptische middelen. U hoeft de behuizing niet met verf of zelfs transparante lak af te dekken, omdat deze de stoom niet doorlaat.

Zorg ervoor dat u het bad vóór het installeren opwarmt. Om dit te doen, kunt u minerale wol gebruiken, die op de kist wordt gelegd. De dikte van de isolatie varieert van 10 tot 20 centimeter, afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt om een ​​bad te bouwen.

Na het afwerken van de beplating, kunt u de afwerking van de kamer doen., Installeer de planken en versier deze met verschillende voorwerpen. Dit kan in een moderne stijl worden gedaan of een antieke kamer worden gemaakt.

Stoomruimte

Bij het maken van de afwerking van de stoombad, is het noodzakelijk om rekening te houden met de kenmerken ervan. Deze temperatuur daalt, en hoge luchtvochtigheid, en de constante aanwezigheid van stoom. Bij het kiezen van materialen voor decoratie moet u daarom rekening houden met de extreme omstandigheden in de stoomkamer. Het hout moet droog zijn en vrij van knopen of andere gebreken. Behandeling met antiseptica moet ook worden gedaan. Dit verlengt de duurzaamheid. Een kantenplank die voldoet aan vereisten zoals vochtbestendigheid, immuniteit tegen schimmels of schimmels, evenals het hebben van geen hars op zich, is hiervoor geschikt.

Goede eigenschappen heeft voering, gemaakt van kalk. Het heeft een lage dichtheid, waardoor het niet erg heet kan zijn in de stoomkamer.Ook stoten deze panelen geen teer uit en hebben ze een goede geluidsisolatie. Niet slechter dan kalk en voering van espen of ceder, die bijna dezelfde kwaliteit hebben.

Voor een stoombad kun je geen materialen gebruiken zoals linoleum of houten platen, want wanneer ze worden verwarmd, stoten ze stoffen uit die een slecht effect hebben op de menselijke gezondheid. Hetzelfde geldt voor plastic. Betegelen wordt niet aanbevolen, omdat het kan barsten bij hoge temperaturen en u ernstige brandwonden kunt krijgen door het aan te raken.

Het vereist geen stoomkamer en extra verwerking, omdat alle ontsmettingsmiddelen een chemische toevoeging hebben, die bij hoge temperaturen actief begint te onderscheiden van de gebruikte materialen, hetgeen schadelijk is voor de gezondheid en de aanneming van procedures gevaarlijker zal maken.

De afwerking in de stoomruimte begint met het verhogen van de vloer met ongeveer vijftien centimeter, zodat er geen tocht is en het beter warm blijft. Dekken is beter om te maken van scherpe planken of keramische tegels.

Start de bekleding van de clapboard van de stoomkamer, je moet hem onmiddellijk opwarmen. Voor dit doel geschikte minerale of basaltwol.U kunt ook kurkagglomeraten gebruiken, waarvan het belangrijkste voordeel hypoallergeen is. De omhulling zelf moet heel ijverig worden gedaan. De afstand tussen de lamellen moet minimaal 50 centimeter zijn.

Aan het einde van de installatie van de wandpanelen, kunt u de planken of ligbedden installeren. Ze moeten afgerond zijn. Voor hun vervaardiging verdient het de voorkeur om een ​​boom te nemen die de laagste dichtheid heeft, zodat ze niet erg heet worden. Het kan zowel linden als espen zijn, en voor liefhebbers van sterke aroma's, zullen cederen planken passen. Het is beter om ze tegen een muur te plaatsen die geen ramen heeft. Je moet de ligbedden anders maken, van een halve tot een meter voor een comfortabel tijdverdrijf.

het wassen

De wasruimte wordt niet alleen voor het beoogde doel gebruikt, dat wil zeggen, niet alleen om onder de douche te wassen, maar ook om uw lichaam te verwennen met een massage of andere procedures. Dit alles moet van tevoren worden bedacht, zelfs vóór het afwerken van werken of zelfs tijdens de bouw van het bad.

Als u afwerkingsmaterialen ervoor kiest, moet u rekening houden met alle functies die in de wasruimte nodig zijn. Voor de best passende tegel of hout.In tegenstelling tot de stoomkamer zijn materialen voor dennennaalden meer geschikt voor de wasruimte. Het kan zowel vuren als grenen zijn, evenals lariks. Een dergelijke keuze wordt heel eenvoudig uitgelegd. De naalden hebben immers de eigenschappen van het afstoten van water en zullen zich in de wasruimte op de beste manier laten zien. Het zal niet alleen lang dienst doen, maar zal het oog ook verrassen met zijn uiterlijk. Naaldmaterialen zijn erg goed voor de gezondheid en hun geur geneest het hart, de longen en het zenuwstelsel.

De belangrijkste taak is om de vloer af te werken. Het moet antislip zijn. Om dit resultaat te bereiken, is de fundering van de vloer gemaakt van beton. De tegel ligt op het oppervlak. En om te voorkomen dat uitglijden, leg houten latten op de top. Ze moeten periodiek worden verwijderd en in de frisse lucht worden gebracht om uit te drogen en schimmel te voorkomen. De tegel is perfect bestand tegen een grote hoeveelheid water. Maar de vloeren in de wasruimte kunnen volledig van hout zijn gemaakt. Het is echter de moeite waard om te overwegen dat ze het water niet volledig verwijderen, wat betekent dat de stagnatie kan leiden tot het ontstaan ​​van schimmel of rot.

Houten platen en linoleum worden ook niet aanbevolen voor gebruik in de wasruimte. Ze ondergaan tenslotte een proces van verval, en alles ontsteekt snel.

Afwerking in een dergelijke ruimte vereist niet zulke strikte regels als het stoombad.Maar zelfs als er geen hoge temperaturen zijn, is de luchtvochtigheid in het bad nog steeds te hoog. Meesters adviseren om decoratie te maken met natuurlijke ademende materialen. Het kan voering en steen en tegel zijn. Zelfs plastic kan hier worden gebruikt, maar van zeer hoge kwaliteit, omdat plastic van lage kwaliteit bij verhitting toxines vrijgeeft.

Ook als de oven in het wascompartiment wordt gemaakt, is het noodzakelijk om de wanden en het plafond bij de kachel te isoleren. Dit kan gedaan worden met een metalen plaat.

Rust kamer

Om zo'n kamer te versieren als een ontspanningsruimte, is het niet nodig om materialen zorgvuldig te selecteren. Hiervoor kunt u elk type hout gebruiken, dus de afwerking van een dergelijke kamer kost de eigenaar erg goedkoop. Het is toegestaan ​​om linoleum en houten planken te gebruiken. Voor wand- en plafondbekleding of andere materialen met imitatiebalken.

Wanddecoratie bestaat uit twee fasen: diepgang en afwerking. Als je een ruwe afwerking start, moet je onthouden dat je onmiddellijk een verzegelkamer moet maken. Deze fase omvat de isolatie van muren en plafond met minerale wol en folie.

Ga vervolgens verder met de afwerking. Voor deze voering, die uit natuurlijke houtsoorten bestaat. U kunt ook de typen combineren om het effect op de gezondheid te verbeteren. Bovendien zal zo'n eenvoudige optie wat extravagantie toevoegen aan de rustruimte.

Om de borden in een dergelijke ruimte te plaatsen, moet een verticale of horizontale afwerking worden gebruikt. Dit wordt gedaan zodat het water dat door de wandpanelen stroomt zich niet ophoopt tussen de lamellen.

Voor het afwerken van de vloer, evenals in de vorige kamers, kunt u zowel hout als tegels gebruiken. Als u de eerste optie kiest, kunt u deze stapsgewijs beginnen. De eerste lag lag op de bodem van beton. Voordat dit wordt gedaan, waterdicht maken. Daarna worden de vertragingen behandeld met antiseptica. Bars zijn langs hun randen bevestigd en pas daarna wordt een bos hout erop gelegd.

De volgende stap is om het isolatiemateriaal te leggen. Dit kan bijvoorbeeld ruberoid zijn. Er wordt een laag geëxpandeerde klei overheen gegoten en daarna wordt waterdicht gemaakt. De laatste fase omvat de installatie van afwerkingspanelen.

Als u een tegel hebt gekozen voor het afwerken van een vloer, is het noodzakelijk om te weten, welke soorten hiervoor geschikt zijn. U kunt tegels van keramisch graniet en majolica gebruiken.Voor het leggen moet je eerst het gebied onder de kamer opvullen met zand en goed uitlijnen. Leg vervolgens van bovenaf polystyreen en isolatiemateriaal op waarop het speciale gaas rust. Vervolgens wordt het beton gestort en na een paar dagen kunt u beginnen met het installeren van de tegel.

Bij het kiezen van materialen voor decoratie moet er rekening mee worden gehouden dat de ontspanningsruimte een ruimte is waar u kunt ontspannen en genieten. Daarom spelen interieur en decor hierin een belangrijke rol. Als u de juiste kleuren kiest en alle soorten afwerkingen combineert, dan is het een genot om te ontspannen in een dergelijke ruimte, niet alleen voor de gastheren, maar ook voor de gasten.

tips

Om comfortabel in het bad te kunnen ontspannen, is het noodzakelijk om de kamer goed af te maken. Hiervoor is het noodzakelijk om van tevoren niet alleen het interieur van alle kamers te plannen, maar ook hun thermische isolatie. De materialen die hiervoor worden gebruikt, moeten milieuvriendelijk zijn, bestand zijn tegen hoge temperaturen en schimmelvorming.

Het is beter om minerale wol te nemen om de kamer te verwarmen., een natuurlijk materiaal met een hoge thermische geleidbaarheid, bovendien kan de levensduur ervan 50 jaar worden.U kunt ook isolatie gebruiken die is gemaakt van folie. Hun voordeel is dat ze maar één centimeter dik zijn.

Gebruik geen glaswol. Het is iets minderwaardig in de eigenschappen van minerale wol, en na verloop van tijd stoot het een onaangename geur uit. Voor het opwarmen van baden uit boomstammen, kunt u jutemateriaal van vilt gebruiken. Het kan niet worden gebruikt voor isolatie in het schuim, die giftige stoffen kan afgeven. Voor de vloer kun je een laag geëxpandeerde klei gebruiken, waarvan de dikte 25 centimeter moet zijn.

Het afwerken van badruimtes binnen is beter te doen vanuit hout, wat een duurzaam en ecologisch materiaal is. Bovendien kan geen ander materiaal het uiterlijk of de smaak van hout vervangen. Het is immers niet alleen prettig om hem aan te raken, maar ook om blootsvoets te lopen. Het is niet nodig om houten oppervlakken te behandelen met verf of vernis, het is beter om te genieten van hun natuurlijke aroma.

Als een boom wordt gebruikt voor decoratie, moet deze vooraf, twee of drie dagen voor het begin van de werkzaamheden, naar de kamer worden gebracht. Dit geeft de voering het voordeel dat het dan geen vocht of uitdroging zal voelen. Voor het monteren van de lat moet men stangen gebruiken met afmetingen van 50 bij 50 centimeter.

Vergeet niet over het installeren van een diepgang en een afwerkvloer in elke badkamer. Het moet lucht doorlaten, zodat de platen of een andere basis in de loop van de tijd niet zullen rotten of met schimmel zullen worden bedekt. Het is absoluut noodzakelijk om de bovenste luchtwegen te installeren voor ventilatie. Ze zijn tenslotte van levensbelang. Als iemand ziek wordt, kun je met zijn hulp onmiddellijk het stoompeil laten dalen. Als het bad niet wordt verwarmd, moeten de kanalen open blijven zodat de muren niet vochtig worden.

Als u de kachel installeert, moet u op de schoorsteen van het apparaat letten, zodat er geen roet verbrandt. Vergeet ook de bedrading niet. Om beveiligingsproblemen te voorkomen, is het noodzakelijk om veilige LED-lampen te gebruiken voor verlichting in de stoomkamer en de wasruimte.

Hoewel er veel werk aan het afwerken van het bad is en ze niet gemakkelijk zijn, kunt u ze nog steeds zelf doen, u hoeft alleen het advies en de aanbevelingen van deskundigen op te volgen en ook aandacht te besteden aan het proces van installatiewerkzaamheden.

Prachtige voorbeelden

Er zijn veel interessante ideeën voor het afwerken van baden, waarvan er vele kunnen worden gebruikt als inspiratie voor reparaties of constructie.

Het eerste voorbeeld is een klassieke sauna met houten wanden, een vloer en zelfs een plafond.Dit alles is gemaakt van boomstammen, alleen bedekt met een beschermende vernislaag. Alleen in zo'n stoombad kun je echt ontspannen. Ze ziet er traditioneel uit, en dit is haar belangrijkste charme. Bad is verdeeld in twee delen: een plek om te ontspannen en de stoomkamer zelf. Beide zijn gemaakt in dezelfde stijl en gedecoreerd met bezems van droge kruiden. Deze inrichting ziet er niet alleen mooi uit, maar vult ook de kamer met ongelooflijke geuren. Tegelijkertijd is dit soort decoratie vrij budget, omdat het gras voor bezems in de zomer, je jezelf kunt verzamelen.

Wat betreft het functioneel vullen van kamers, alles is eenvoudig. In het stoombad is alles wat u nodig heeft voor een goede nachtrust en zwemmen. Een wachtkamer kan ook een plaats worden voor intieme bijeenkomsten met vrienden. Er is een grote tafel en stoelen met comfortabele ruggen. Het past en traditionele Russische samovar, heerlijk eten en wat alcohol om de stemming te bepalen.

Recreatie gebied in het bad kan niet alleen worden uitgevoerd in de traditionele Russische stijl. Het volgende voorbeeld is een luxe grote kamer, gestileerd als een dure klassieker. Van de afwerkingsmaterialen worden hout en steen en steen onmiddellijk gebruikt.Ondanks het feit dat er veel van zijn, worden ze allemaal organisch met elkaar gecombineerd.

De kamer is gemaakt in gezellige bruin-grijze tinten. Houten wanden en plafonds worden gecombineerd met gezellige bruine fauteuils en een nette stenen muur met een tegelvloer. Omdat de rustruimte groot genoeg is, kan deze tegelijkertijd in meerdere zones worden verdeeld. De belangrijkste is bedoeld voor bijeenkomsten met vrienden. Er zijn stoelen en een paar tafels. De rest van de ruimte is vrijer en kan naar eigen goeddunken worden gebruikt.

Aparte aandacht verdient decoratieve spullen. Ze zorgen samen met de uitgebreide decoratie voor een sfeer van luxe in deze kamer. Decoratieve details zijn schilderijen aan de muren, gesmede lampen en zachte kussens.

De laatste optie is een stoombad, ingericht in een moderne stijl. Het is allemaal heel eenvoudig en minimalistisch. De inrichting van de hele kamer is gemaakt van licht hout, evenals het hek voor een klein fornuis gevuld met stenen. Het is comfortabel, stijlvol en veilig. Slechts een van de muren is versierd met steen. Het bevindt zich achter de kachel, wat de veiligheid verhoogt.Decoratieve items in de stoomcabine zijn overbodig, dus er is alleen wat nodig is voor een goede nachtrust.

Het bouwen van een bad en het afwerken van alle oppervlakken is een cruciale taak. Immers, de materiaalkeuze hangt niet alleen af ​​van het uiterlijk van de ruimte, maar ook van hoe gezond de sfeer in de kamers zal zijn. Daarom is het noodzakelijk om rekening te houden met alle informatie over verschillende soorten decoratie, en dan zal het bad precies zo zijn als je het zou willen zien, en het zal echt leuk zijn om te ontspannen en je vrije tijd doorbrengen in het gezelschap van geliefden.

Over de fijne kneepjes van het afwerken van het bad, zie de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer