De vloer in het bad: de soorten en kenmerken van de installatie

De vloer in het bad voert een aantal functies uit die hem onderscheiden van de dekking in woonkamers. Het biedt niet alleen een vrij verkeer met constante bevochtiging, maar maakt ook deel uit van het rioolsysteem. Voordat u zo'n vloer installeert, moet u daarom bekend zijn met de functies van de installatie.

Speciale functies

Voordat u de vloer voor een bad kiest, moet u enkele nuances in overweging nemen. Het eerste dat belangrijk is om te overwegen, is het seizoen waarin de ruimte wordt gebruikt. Als het bad het hele jaar door wordt gebruikt, wordt het meestal in de douche, een wachtkamer, een extra stoombad en ontspanningsruimten geplaatst. In een dergelijk bad is een hoofdvloer geïnstalleerd: een verwarmde vloer met ventilatie- en afvoersysteem.De vloer in de zomersauna is genoeg om te lekken.

De installatie van de vloeiende vloer wordt uitgevoerd door platen van 1,5 meter groot met 50 millimeter te leggen. Planken worden op de balken gestapeld - staven met een diameter van ongeveer 150 mm. Wanneer u de lag installeert, moet u het type basis overwegen. Voor een kolombasis moeten logboeken bijvoorbeeld worden ondersteund op een balk met hypotheken. Achterstanden worden opeenvolgend gelegd, beginnend vanaf de kortste wand, de staven worden geplaatst op een afstand van ongeveer 60 cm. De lag met de fundering wordt behandeld met bitumenmastiek of dakleer om isolatie te verschaffen.

Vervolgens wordt een ondervloerinrichting uitgevoerd - een laag grond wordt op de platen gelegd. Het materiaal en de hoeveelheid wordt gekozen op basis van het type basisgrond. Als de grond water goed absorbeert, wordt de vloer bekleed met een laag puin van ongeveer 25 centimeter dik. Kleigronden die opzwellen als ze nat zijn en slecht geleidend vocht moet worden afgedekt met een materiaal dat zorgt voor waterstroming. Na het leggen van de vloerplanken, met een afstand van 2 cm rond de omtrek.

Er moet ook een kleine opening zijn tussen de vloerplaten. De platen worden met behulp van spijkers op de balken bevestigd.Om bescherming tegen vocht te bieden en de ontwikkeling van de schimmel te voorkomen, wordt de coating behandeld met lijnolie.

Vloeiende vloer wordt ook "koud" genoemd, omdat de temperatuur altijd laag is. De nadelen van een dergelijke coating - het wordt aanbevolen om het alleen te installeren in gebieden met een mild warm klimaat. Gebouwen met een dergelijke vloer zijn bijna niet te gebruiken in het koude seizoen, omdat het niet kan worden geïsoleerd. Er is echter de mogelijkheid om de kachel onder het vloerniveau te installeren. Met dit ontwerp kunt u de planken opwarmen en ze beter tegen rotten beschermen.

Het proces van het maken van een niet-lekkende vloer is technologisch complexer en grondstofintensiever. Voor het leggen van de lag is de installatie van de ondervloer noodzakelijk. Vervolgens is de houten vloer bedekt met lagen waterafdichtende coating. Om de warmteverliezen van het gebouw te verminderen, moet de vloer worden beschermd met minerale wol of glasvezelisolatieplaten. Om ervoor te zorgen dat natuurlijke isolatie zijn eigenschappen niet verliest onder invloed van water, wordt een vochtbestendige coating op de top gelegd.

Diepgangsvloer wordt gegoten met een laag bitumen en voorbereid voor de installatie van vloerplaten. De technologie van legplanken is afhankelijk van het doel van de kamer.De vloerdelen in de stoomruimte moeten in de richting van de vallende lichtstraal kijken. In de kleedkamer staat de vloerbekleding in de rijrichting. Het is belangrijk om te onthouden om een ​​ruimte van ten minste één centimeter langs de contouren van de kamer te laten. Deze afstand zorgt voor ventilatie.

Een Russisch bad met een warme vloer op het drainageapparaat lijkt op een taart. Borden hebben een kleine helling, waardoor er vloeistof in de ingebouwde verzameling stroomt. Verder stroomt het vocht door de pijpen en wordt het buiten de verlenging verwijderd. De voordelen van een verwarmde vloer zijn dat de coating extra wordt beschermd tegen kou. Het systeem voor het verwijderen van vocht zorgt ervoor dat u de houdbaarheid van de platen kunt verlengen.

Welke dekking om te kiezen?

Binnen van een klassiek Russisch bad zijn hoge vochtigheid, en de temperatuur kan 65 graden bereiken. Onder dergelijke omstandigheden is de kans groot dat de vloer verrot raakt, vooral van een houten bekleding. Het is belangrijk om te begrijpen dat elke badkamer verschillende bedrijfsomstandigheden heeft en dat het coatingmateriaal en de bedieningstechnologie in elke kamer aanzienlijk kunnen verschillen. Naast individuele kenmerken, moet de vloer enkele algemene fysieke en mechanische kenmerken hebben.

De coating moet bestand zijn tegen kritische temperatuurverschillen: van boven komt de vloer in wisselwerking met heet water en van onder af blootgesteld aan koude grond. De vloer moet ook bestand zijn tegen zowel mechanische stress als contact met chemische reagentia van detergentia. Verplichte kenmerken van de coating - weerstand tegen constante interactie met vocht en verzadigde waterdamp. Het is belangrijk om te onthouden dat vloerplanken uitglijden moeten voorkomen en geen speciale zorg vereisen. Naast de bovengenoemde mechanische eigenschappen, moet de vloer in het bad er esthetisch uitzien.

Klassieke vloeren - houten vloeren. Deze methode om de vloer in het bad te leggen, wordt tegenwoordig gebruikt. Dit is niet alleen een eerbetoon aan traditie - hout heeft een hoge warmtecapaciteit en een mooie uitstraling. Een belangrijk nadeel van de platen is de lage vochtbestendigheid: de coating is onderhevig aan rotting en vereist extra bescherming. Voordat u een beslissing neemt over het installeren van een houten vloer, moet u bekend zijn met de kenmerken van elke boomsoort. Een eik wordt bijvoorbeeld te glad wanneer blootgesteld aan vocht.

Betonnen vloer is niet minder populair in vergelijking met de board-analoog.Cement dekvloer heeft een hoge mechanische sterkte, die een lange levensduur garandeert. Het is belangrijk om te begrijpen dat het noodzakelijk is om een ​​afwerklaag op de betonnen basis te leggen. Meesters adviseren om betegeld metselwerk te gebruiken. Keramiek is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Een belangrijk nadeel van de betonnen vloer is de behoefte aan thermische isolatie-inrichtingen. Ook moet een dergelijke vloer onder een helling worden gelegd om de afvoer van water te waarborgen.

Bij het bouwen van baden geven ze steeds vaker de voorkeur aan het leggen van steen- en tegelvloeren. Keramiek imiteert perfect natuursteen en heeft relatief lage kosten. Bovendien is deze coating duurzaam en waterdicht. Het belangrijke punt - de verbindingen tussen de keramische fragmenten vereisen extra verwerking om te beschermen tegen vocht en schimmelvorming te voorkomen.

Om de juiste vloerbedekking te kiezen, moet u rekening houden met alle operationele kenmerken van de geselecteerde kamer. In de stoomkamer kunt u vloeren van beton, steen of keramiek leggen - deze materialen zijn bestand tegen extreme omstandigheden. Formaldehydehoudende coatings mogen niet worden gebruikt.Onder invloed van water en hoge temperaturen stoten dergelijke materialen giftige stoffen uit.

Als je de vloer met verf of vernis wilt schilderen, moet je rekening houden met een aantal beperkingen. De veiligste manier om een ​​houten laag te decoreren, is om een ​​acrylverf op waterbasis of dispersie te gebruiken. In de stoombad is het gebruik van olieverf of alkyd-samenstelling ten strengste verboden.

Vereisten voor de vloer in de gootsteen zijn niet zo hoog als voor de coating in de stoomkamer. De schenklaag moet echter bestand zijn tegen langdurig contact met water en reinigingsmiddelen. Vloeren moeten ook bestand zijn tegen kritische temperatuurschommelingen. Deze vereisten zijn volledig tevreden met keramiek. Hout wordt ook actief gebruikt in de wasruimte, maar het moet worden behandeld met een speciale impregnering of gelakt.

De vloer in de kleedkamer is praktisch niet in contact met water en stoom, dus het is niet nodig om de waterbestendigheid te verhogen. De vlamkast bevindt zich in de kleedkamer, dus de vloer moet worden beschermd tegen brand en oververhitting. In de regel worden hier planken gelegd. Een metalen plaat van 60 bij 90 centimeter wordt voor de vuurhaard gemonteerd.Dit apparaat is nodig om de vloer te beschermen tegen vonken en vuur.

In de rustruimte kun je tapijt of linoleum leggen. Vloeren in deze kamer moeten comfortabel en gezellig zijn. De belangrijkste eis voor een dergelijke coating is dat deze de warmte goed vasthoudt. Omdat rustruimten niet in contact komen met vocht en niet bestand zijn tegen temperatuurveranderingen, hebben ze geen extra bescherming nodig. Ze kunnen ook op een heuvelhoogte of op planken worden geplaatst om de benen te accommoderen, wat voor extra comfort zorgt.

Benodigde gereedschappen en accessoires

Om een ​​hoogwaardige vloer met een lange levensduur te verkrijgen, is het noodzakelijk om de installatietechniek en -technologie voor het voorbereiden van materialen te volgen. Het succes van de installatie hangt grotendeels af van de juiste keuze van gereedschappen. De vloer kan onder begeleiding van een specialist of onafhankelijk worden geïnstalleerd.

Enkele hulpmiddelen die nodig zijn om een ​​betonnen vloer in een bad te maken:

 • De juiste stropdas kan niet worden gelegd zonder het gebruik van een speciale hark. Deze apparaten egaliseren de betonmassa tijdens het leggen. Het is belangrijk om te begrijpen dat de coating zo glad mogelijk moet zijn: schendingen in de techniek kunnen diternstige gevolgen hebben.
 • Laser- of waterniveau helpt om het oppervlak van de vereiste vlakheid te verkrijgen. Hiermee kunt u ook de hoek van de planken variëren. De groeven voor het weglopen van water moeten glad zijn: er is geen niveauverlaging toegestaan ​​langs de vloeistofstroom. Dergelijke momenten moeten worden gecorrigeerd, zowel in de beginfase van de installatie als tijdens het leggen van de platen.
 • Troffels zijn nodig om cement over het hele oppervlak te verspreiden vanaf de uiterste hoek van de kamer naar de randen. Met behulp van troffels wordt impregneren of vernis ook aangebracht tijdens de oppervlakteafwerking. Troffels zijn er zowel met puntige als halfronde randen. De afgeronde hoeken van het gereedschap laten geen zichtbare markeringen op het koppelstuk achter.
 • Rasp voor cement. Dit apparaat is nodig om een ​​plat oppervlak te bekomen. Het is noodzakelijk cirkelvormige bewegingen te maken op het oppervlak van de afgelegde massa. Met hun hulp wordt overtollig materiaal verwijderd en wordt een gelijkmatige coating verkregen.
 • Smoothers zijn ook nodig om een ​​plat oppervlak te krijgen. Dankzij hun ontwerp kunnen ze een groter gebied bedekken en gladstrijken dan rasp of troffels.Gladilki gebruikt voor wereldwijd werk aan het rollen van cement op het hele oppervlak. Van dergelijke gereedschappen kunnen haakse spoilers worden onderscheiden - deze worden gebruikt om een ​​gladde bekleding te verkrijgen op de kruising van de vloer met de wand.
 • Om kwalitatief claydite of claydite-beton kwalitatief te mengen, is een betonmixer en container voor de oplossing noodzakelijk. De mixtechnologie is afhankelijk van de samenstelling en de wijze van installatie. Voordat u direct met cement werkt, moet u bekend zijn met de technologie en de bereidingswijze van het mengsel. Dit proces kan handmatig worden uitgevoerd, maar er bestaat een risico op een heterogene massa. Een onjuist gemengde samenstelling levert niet de gewenste prestatie-eigenschappen van de vloer op.
 • Vergeet ook niet over eenvoudige hulpmiddelen. Een schep zal het proces van het verspreiden van de betonmassa op het oppervlak aanzienlijk vergemakkelijken. Een klittenbandhanddoek of ander vodmateriaal is nodig voor het reinigen van gereedschappen in het proces. Een gelijkmatige stropdas werkt alleen als u met gezuiverde apparatuur werkt. Ook bij de hand hebt u een bak met water nodig.

Voor het installeren van een houten vloer is een andere set gereedschappen vereist.

 • Metalen profiel voor legplanken.Van kleine stalen troggen gemonteerd speciaal rooster waarop de planken worden gelegd. Zo'n frame is nodig om de vloer van de sauna plat te leggen en stevig vast te houden. Profielen worden verkocht met speciale bevestigingsmiddelen.
 • Elektrische schroevendraaier en boor zijn nodig om de planken te bevestigen. Ze kunnen worden vervangen door een metalen hamer, maar hiervoor is veel tijd en moeite nodig. Naast de gebruikelijke schroeven worden beugels gebruikt om de platen te bevestigen.
 • Om de staven van de vereiste grootte te verkrijgen met behulp van een elektrische schaafmachine en een ijzerzaag voor hout. Het houtsnijden is stoffig genoeg, dus de vakmensen adviseren om een ​​mat of vellen krant op de vloer van het werkgebied te leggen. Dit zal de tijd voor latere reiniging aanzienlijk verkorten.
 • In elk werk over het leggen van de vloer kan niet zonder een niveau. Het laserapparaat is veel gemakkelijker te bedienen en helpt om een ​​gladde coating of de gewenste helling te bereiken.
 • De afwerkingshoutlaag moet vaak worden gevernist of geverfd. Hiervoor moet u voorraad op rollen en borstels. Ook zijn veel materialen plakkerig en giftig, dus alle werkzaamheden moeten met handschoenen worden uitgevoerd.

Hoe doe je het zelf?

Het apparaat van de vloeiende vloer begint met de installatie van vertragingen. Het kunnen houten balken of metalen balken zijn. Vóór het installeren van vertragingen moet worden behandeld met een speciaal antiseptisch middel dat hun corrosieweerstand verhoogt. De keuze van antiseptica is geweldig, maar sommigen geven er de voorkeur aan gebruikte motorolie als tegenstuk te gebruiken. Als voor het apparaat lag houtbalken kiezen, moeten ze worden gedroogd. Om dit te doen, blijft het hout enige tijd achter in een ruimte met een luchtvochtigheid van 10 tot 12 procent. Om tijd te besparen, kunt u na het drogen in de kamer kant en klare hout kopen.

Lagers worden parallel vanaf de kleinste wand gelegd. Als de ruimte in het bad groot genoeg is, wordt het aangeraden om een ​​frame met stijfheid te maken. Om dit te doen, worden onder de pallets versterkte betonnen palen geïnstalleerd met een stap van niet meer dan een meter.

Om het log goed te leggen is er een stap voor stap handleiding:

 • Van de plaats van installatie is het noodzakelijk om de bovenste laag grond te verwijderen. Leg vervolgens een laag zand of grind van 10 tot 15 centimeter en verstevig het systeem met een rooster.
 • Leg stapels stenen of fragmenten van platen van gewapend beton.Een dergelijke constructie zal de fundering van de nodige draagkracht voorzien.
 • Het systeem moet worden behandeld met bitumenmastiek om te beschermen tegen water.

De vaste palen zijn bedekt met twee lagen waterdichting. Lakens mogen niet te dicht bij de muren worden gelegd. Het is noodzakelijk om een ​​tussenruimte van ten minste 4 cm rond de omtrek te laten, dit zorgt voor ventilatie van de resulterende constructie.

Het volgende is het drainagesysteem van het apparaat. Vocht moet van de fundering worden verwijderd. Om het drainagesysteem goed uit te rusten, is het noodzakelijk om bekend te raken met de kenmerken van de funderingsgrond. Als de grond goed vocht absorbeert, is het nodig om de laag aarde uit het hele bad te verwijderen en het oppervlak met puin te bedekken. Op bodems met een lage doorzetcapaciteit moet u een gat van ongeveer 40 cm diep graven en het vochtverwijderingssysteem erin dragen. Speciale backfill van klei zorgt voor een uniforme waterstroom. Vloeren met deze methode moeten onder een helling van 10 graden in de richting van de waterinlaat worden gelegd.

Warme vloerplanken worden behandeld - aan de voorkant afgesneden en genivelleerd. Tussen het metselwerk en de muur laat u een opening van twee centimeter over voor de implementatie van natuurlijke ventilatie.Planken liggen haaks op de locatie van de lag. Deze technologie biedt de nodige kracht van de toekomstige vloer. Het is noodzakelijk om dezelfde afstand tussen de planken te handhaven: meesters adviseren om multiplexfragmenten voor deze doeleinden te gebruiken.

Verwarmde vloeren kunnen ook op de houtblokken worden gelegd. De eerder beschreven stap-voor-stap acties zijn gestapelde staven of stalen buizen. Om de helling van het oppervlak in de boomstammen te verkrijgen, maakt u stekken van vier millimeter. Het is niet toegestaan ​​om boomstammen naast de muren te zagen. Het vloerverwarmingssysteem is uitstekend. Tussen de twee pilaren graven ze een put met een diepte van minstens 300 millimeter en met afmetingen van 400 tot 400 millimeter.

De wanden van de resulterende put moeten worden versterkt met beton en pluisbitumen. De installatie van de afvoerpijp wordt uitgevoerd aan de onderkant van de put met een inkeping van twee centimeter. De afvoerleiding moet een diameter van ten minste 15 centimeter hebben. Voor deze doeleinden, perfect PVC.

Borden stapelen, te beginnen met de luchtlaag. Dit wordt gevolgd door een overlappende waterdichte coating. Voegen worden gecoat met een kleine hoeveelheid bitumenmastiek of afgeplakt.Na het bevestigen van de waterdichte isolatielaag. In dit geval adviseerde de tovenaar om aandacht te schenken aan de minerale of ecologische wol, platen van geëxpandeerde klei. Een meer ecologische soort isolatie - een mengsel van zaagsel met PVA.

Het is noodzakelijk om een ​​dampscherm tussen de afwerklaag en de isolatie te leggen. Het is ook belangrijk om een ​​opening van minstens vijftien millimeter tussen de lagen te laten: door het gat loopt een schoorsteen. De planken van de laatste laag mogen geen spleten in de voegen hebben, dus bouwers geven de voorkeur aan een mes met messing en groef met een spijker en groef. Vergeet niet om de installatie van het afvoersysteem te vergeten.

Het leggen van betonnen chape wordt in verschillende fasen uitgevoerd. De eerste betonlaag wordt met een hoogte van niet meer dan zes centimeter ingeschonken en mag niet volledig drogen. Thermische isolatie van standaarddikte wordt op een enigszins natte laag gelegd. Om de coating de nodige stijfheid te geven, is de isolatie bedekt met een verstevigd gaas. De laatste laag van de vulling wordt onder een hoek van 10 tot 15 graden geplaatst om de stroming te waarborgen.

De afwerklaag overschrijdt in de regel niet meer dan negen centimeter dik. Verder kan het oppervlak worden versierd met keramiek of plankmetselwerk.Het is belangrijk om niet te vergeten dat de coating bestand moet zijn tegen extreme temperaturen en een bepaalde sterkte heeft. Na het installeren van de vloer zijn gepolijste wanden.

hout

De plaatcoating is perfect voor het lekken van de vloer in de stoomkamer. Hout heeft goede technische kenmerken en vereist relatief lage arbeidskosten. Masters adviseren absoluut nieuwelingen om te stoppen op het apparaat van een koude vloer. Het is niet nodig om een ​​verwarmde "cake" van de fundering en het leggen van nutsvoorzieningen te maken. Een lekkende stoombad vereist slechts een eenvoudige afvoer.

De vloer hoeft niet aan de boomstammen te worden bevestigd, omdat de coating regelmatig moet worden losgemaakt en in de open lucht gedroogd. Dit ontwerp helpt het materiaal in goede staat te houden, zelfs bij frequente interactie van de vloer met warm water. Het bord moet 4-6 jaar na ingebruikname worden vervangen. Als desondanks de wens bestaat om de coating op de boomstammen te bevestigen, moeten de platen zorgvuldig worden behandeld met een antiseptisch middel. Een koude vloer van lariks of grenen wordt beschouwd als de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding.Eikcoating heeft onvoldoende ruwheid en kan letsel veroorzaken.

De lekkende houtachtige vloer is geschikt voor gebruik het hele jaar door. In het wascompartiment en de stoomkamer zal een dergelijke coating tot 10 jaar meegaan, als u het ontwerp van de luchtlaag correct uitvoert en de plaatsing van isolatiematerialen niet verwaarloost. Boards worden niet aanbevolen om te schilderen. De chemische samenstelling kan houtporiën verstoppen, waardoor de coating een langdurig chemisch aroma krijgt.

Ook verf draagt ​​niet bij aan de bescherming van platen tegen rotten. Masters wordt geadviseerd om het oppervlak schoon te laten, maar goed gepolijst. Natuurlijk hout heeft een aangename geur en het aroma van dennennaalden wordt als heilzaam voor de gezondheid beschouwd. Gebruik speciale verbindingen om de coating tegen rotten te beschermen. Maar een belangrijk punt is het drainageapparaat.

beton

Beton heeft een lange levensduur, waardoor het de leider is onder de materialen voor vloerinstallatie in het bad. Een goed aangebrachte coating kan tot 50 jaar meegaan, vereist geen speciale bedrijfsomstandigheden. De dekvloer van beton is niet vatbaar voor rotting, omdat de ontwikkeling van micro-organismen in beton onmogelijk is.Het verzorgen van een dergelijke vloer vereist geen speciale maatregelen of de aanschaf van dure fondsen.

De koppeling kan worden gegoten en gebruikt als een afgewerkte vloerbekleding of leg een tegel bovenop. Het wordt op de grond gelegd of in houtblokken. Om de basis voor het apparaat van de warme vloer te versterken, worden vaak schroefpalen van apparaten gebruikt. Er is al een isolerende "taart" op deze palen geïnstalleerd en er wordt een dekvloer gegoten. Betonnen vloer vereist veel tijd en middelen, omdat het een complexe meerlagige structuur is.

Voordat u koopt, moet u bekend zijn met de samenstelling van het product. Sommige soorten bevatten steenslag of grind, daarom kunnen ze problemen veroorzaken bij het kneden. Een homogene massa wordt alleen verkregen met behulp van een betonmixer of perforator. Als dergelijke apparaten niet aanwezig zijn, adviseren de meesters om een ​​mortel op een cementzandbasis aan te schaffen. Dit materiaal is veel gemakkelijker te kneden en te gieten.

De consistentie en samenstelling van de mortel hangt grotendeels af van de omstandigheden van de verdere werking van de cementdekvloer. Als het beton fungeert als ondervloer voor legplanken, heeft het mengsel geen speciale additieven nodig. Als u keramische tegels op de balk wilt leggen, moet u gips toevoegen dat is gemengd met anhydraat.Betonvloer wordt niet aanbevolen als ruw oppervlak voor het plaatsen van een synthetische coating. Bij interactie met kritische temperaturen geven synthetische stoffen complexe chemische reagentia af die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Bij de installatie van een bekleding van beton is de juiste waterdichting van belang. De vloer bevindt zich onder een lichte helling en een speciale put met een gootsteen is gemonteerd onder de fundering van de fundering. Het water beweegt langs de stortkoker en de grond en wordt buiten het bad verwijderd. Technisch bekwame installatie van dit systeem beschermt de fundering tegen corrosie en laat de cementdekvloer gedurende lange tijd dienst doen.

betegeld

Keramiek wordt veel gebruikt voor het leggen van een koude vloer. Dit materiaal is niet onderhevig aan afbraak onder invloed van micro-organismen en vereist geen speciale werkomstandigheden. Tegel bestand tegen extreme kritieke temperaturen. De coating is ook bestand tegen vocht, waardoor je hem overal in het bad kunt leggen.

Ontwerpers wijzen op het brede kleurenpalet van dit materiaal, zodat ze vaak worden gebruikt om een ​​decor in een ontspanningsruimte te creëren. De tegel is milieuvriendelijk, straalt geen schadelijke stoffen uit en heeft geen chemische geur.Keramiek wordt direct op de zelfnivellerende betonnen vloer gelegd.

De dekvloer biedt niet altijd een goede dekking en vereist aanvullende maatregelen. De oppervlakteruwheid moet tot een minimum worden beperkt, omdat dit werk tijd en moeite kost. Een tegel die op een balk met onregelmatigheden is gelegd, zal niet lang meegaan. Water kan de holtes binnendringen, waardoor er schimmel ontstaat tussen de mozaïekverbindingen. De intervallen tussen fragmenten moeten zowel tijdens het legproces als tijdens het gebruik met een speciaal gereedschap worden behandeld.

Een belangrijk nadeel van tegels is de hoge thermische geleidbaarheid. Om de temperatuur in de stoomkamer niet te laten dalen, hebt u goede isolatie nodig. Een ander groot nadeel is het risico van lakcoating. Het is noodzakelijk om een ​​tegel met een ruw oppervlak te kopen zodat deze niet glad wordt wanneer deze in contact komt met water. Tot op heden zijn er veel keramische tegels die de steencoating nabootsen.

Ontwerpers zenden een mozaïek uit met gestileerde steentjes. Naast esthetiek en schoonheid heeft deze coating een massage-effect.Deze tegel is een geweldige oplossing wanneer je een rustruimte in een nautische stijl ontwerpt. Kleine steendeeltjes worden aangevuld met versleten glazen inzetstukken. De sprankelende inserts hebben een mooie schittering en reflecteren het licht interessant.

Om de levensduur van de keramische coating te verlengen, wordt deze meerdere keren bekleed met glazuur en gebakken. Daarnaast worden ambachtslieden geadviseerd om de voorkeur te geven aan een dikke tegel. Dergelijk materiaal is bestand tegen temperatuurschommelingen. Koop geen tegels met een groot aantal poriën - het is minder duurzaam. De voorkeur gaat uit naar klinkermozaïek of porseleinachtige aardewerkbekleding. Let goed op de oppervlaktestructuur: glanzende glans moet worden vermeden.

verwarmd

Verwarmde betonnen vloer zorgt voor een comfortabel microklimaat. Deze optie is nodig bij het opzetten van een koude vloer, vooral in een koele klimaatzone. Ook verwarmt het systeem van verwarmde vloeren het oppervlak van binnenuit en droogt het materiaal. Met dit systeem kunt u vocht verwijderen en de levensduur van de vloer verlengen. Het is belangrijk om te begrijpen dat een dergelijke verwarmde vloer best moeilijk te installeren is voor een beginner.Vereist wizardinstructies en controle over het installatieproces.

Vloerverwarming - een systeem van leidingen of kabels waarlangs een warme vloeistof beweegt. Convectie zorgt voor een gelijkmatige verwarming van de vloer langs de gehele omtrek van de ruimte, ongeacht de locatie van het verwarmingsapparaat. Leidingen hebben een sterke inwendige druk, dus het oppervlak moet verder worden versterkt. De contouren zelf zijn eenvoudig te installeren, maar vereisen een betrouwbare bevestiging aan het opruwoppervlak. Voor de inrichting van een dergelijke verwarming is het noodzakelijk om leidingen zonder naden en verbindingen te krijgen.

De afstand tussen de contouren wordt de legstap genoemd. Het moet worden onderhouden tijdens het leggen. Overtreding van de stap leidt tot ongelijke verwarming van de vloer. Een dergelijk verloop is merkbaar wanneer deze in contact is met de vloer. U moet ook de vloer zorgvuldig kiezen in het geval van de warme vloer van het apparaat. Keramiek heeft de mogelijkheid om snel te verwarmen, dus de vakmensen adviseren niet om tegels als afwerklaag te gebruiken. Houtpanelen verdienen de voorkeur.

Tot op heden zijn er twee manieren om een ​​verwarmde vloer te installeren. Het watersysteem wordt uitgevoerd door een verwarmingsvloeistof uit de pomp te laten circuleren.door de pijpen. Het koelmiddel in dit ontwerp kan zowel gewoon water als speciale niet-vriessamenstellingen zijn. Het watersysteem bestaat uit een boiler, een collector en pijpen. Het is moeilijk te installeren en het is niet goedkoop. Een dergelijk systeem vermindert echter verwarmingskosten. Water vloerverwarming wordt vaak gebruikt als extra verwarming in appartementen en huizen.

Een andere manier om een ​​verwarmde vloer te installeren, is een elektrisch systeem. Dergelijke "kabel" -vloeren zijn gemakkelijk te installeren, maar hun prijs is volledig afhankelijk van energietarieven. De kabel zet elektriciteit om in warmte en verwarmt het oppervlak gelijkmatig. Om de verwarming in de op de vloer gemonteerde temperatuursensoren te regelen. Het is belangrijk om te onthouden dat een dergelijk systeem niet moet worden gecombineerd met houten materialen, omdat er een grote kans is op oververhitting van hout en het optreden van vuur.

Voor het installeren van elk type verwarmde vloer is masterbesturing vereist. De vloer wordt gelegd op het isolatiemateriaal. Dampbarrière is een even belangrijke laag bij het installeren van een verwarmde vloer. Na het leggen van de contouren van het oppervlak wordt gegoten cementdekvloer.

Alle buisverbindingen moeten extra worden bevestigd.Het is belangrijk om te onthouden dat het na het leggen van de cementlaag onmogelijk is om aanpassingen aan te brengen. Anders moet u het metselwerk volledig verwijderen, het oppervlak opnieuw reinigen en onregelmatigheden bij de installatie van circuits verwijderen. Het is belangrijk om de pijpen op een perfect schoongemaakt oppervlak te leggen. Na het aanbrengen van aanpassingen wordt het oppervlak gevuld met een nieuwe laag cementmortel.

Voor gebruik worden de vloeren vooraf getest en verwarmd in overeenstemming met de instructies. De problemen zijn opgelost en het systeem is opnieuw gecontroleerd. De cyclus moet worden hervat om de gewenste temperatuur te verkrijgen. Pas na de laatste testen wordt de cementdekvloer waterpas gezet en wordt de vloerbedekking voor de afwerking aangebracht. Het is belangrijk om te begrijpen dat elke verbinding van het materiaal een zorgvuldige verwerking vereist. Water-vloerverwarming gaat lang mee als alle functies worden meegenomen in het installatieproces, bijvoorbeeld de stoomisolatie van de vloer.

Professionele tips

Voor het maken van hoogwaardige coatings adviseren meesters om enkele aanbevelingen te horen. De oorzaken van de vernieling van de vloeren kunnen verschillen, maar veel kunnen worden voorkomen als je de technologie van het leggen van de coating niet schendt.De keuze van kwaliteitsmateriaal speelt ook een belangrijke rol.

Bij het installeren van de lag is het belangrijk om een ​​waterdichtheid tussen de pilaren te installeren. Deze coating zal het frame beschermen tegen rot en snelle vernietiging. In het tegenovergestelde geval zal de fundering snel instorten bij contact met water. Staven moeten ook zijn gemaakt van materialen met hoge vorstbestendigheid en waterbestendigheid. Water kan zich ophopen in de grond, wat zal leiden tot corrosie van het beton en verzakking van de structuur.

Houten vloeren mogen niet worden geïnstalleerd zonder ventilatie. Het schema zorgt voor gaten rond de omtrek, allemaal afhankelijk van het type gestapelde laag. Het is niet altijd mogelijk om de overtreding na de installatie van de afwerklaag te corrigeren, daarom is het nodig om de technologie in elke werkfase niet te schenden.

Vloerplanken mogen niet minder dan 35 millimeter dik zijn. Zo'n plaat is bestand tegen een kritische belasting en zal lang meegaan, in tegenstelling tot de analoog van een kleinere dikte. Alle vloerplanken moeten op dezelfde maat worden gesneden. Dit zal niet alleen de installatie vereenvoudigen, maar ook de nodige vlakheid en helling van het oppervlak bieden. In koude periodes zal een dergelijke coating de warmte langer vasthouden.

De installatie van een houten vloer mag alleen gebeuren met roestvrijstalen bevestigingsmiddelen. Metalen constructies kunnen verder worden verwerkt om te beschermen tegen roest. Aangezien de coating regelmatig wordt blootgesteld aan de interactie met water, is het noodzakelijk om speciale aandacht te besteden aan de keuze van metalen structuren en bevestigingsmiddelen.

Het vloerniveau van de wasruimte ligt altijd iets onder het niveau van andere kamers. De stoomkamer en de ontspanningsruimte moeten enkele millimeters stijgen.

Voordat u begint met het leggen van de planken, moet de coating worden verwerkt. Het materiaal is niet alleen geïmpregneerd met een mengsel om te beschermen tegen vocht, maar ook met een stof die beschermt tegen brand. Dit laatste is vooral belangrijk bij het installeren van een warme elektrische vloer. Alle onderdelen van de vloer moeten worden beschermd tegen brand. Deze indicatoren zijn vastgelegd in de reguleringsdocumenten en moeten worden bevestigd door materiaalcertificaten.

Ambachtslieden wordt aangeraden om de voorkeur te geven aan een tegelvloer. Deze combinatie beschermt op betrouwbare wijze tegen natuurlijke verschijnselen en de negatieve effecten van de badkamer. Dekking is eenvoudig te installeren en te gebruiken en zal besparen op het aannemen van werknemers.

Bij het plaatsen van een zweetruimte is het noodzakelijk om op competente wijze een ventilatiesysteem aan te brengen. Anders zal waterdamp zich ophopen en het plafond en de wanden bedekken. Kamers met slechte ventilatie vereisen na gebruik een constante ventilatie. Alleen in dit geval gaat het bad in de ruimte lang mee. Om ventilatie op de zolder naar buiten te brengen, is het noodzakelijk om een ​​buis door te laten waardoorheen waterdamp en rook uit de kamer worden verwijderd. Met een monolithische fundering adviseren meesters om gaten uit de ventilatiebuis naar buiten te maken.

Om de hoorbaarheid tijdens het bewegen in het bad te verminderen, is het noodzakelijk om een ​​laag glasvezel onder de afwerkvloerbedekking op de waterdichtingslaag te leggen. Glasvezel kan op rol worden gekocht, omdat het materiaal wordt geproduceerd in de vorm van een breed lint. Dekvoegen kunnen met tape worden verbonden.

Hoe je een vloer in je bad kunt maken met je eigen handen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer