Hoe kom je in de winter ontdoen van condensaat in de wachtkamer?

In onze tijd is het bad een van de essentiële eigenschappen van de rest van vele Russen. De eigenaren van de dacha-percelen en de bewoners van de privésector, die een badhuis op hun terrein hebben gebouwd, worden vaak geconfronteerd met een fenomeen als condensaat in de wachtkamer. Water druppelt uit het plafond, muren worden nat, schimmel en schimmel worden gevormd, wat op zijn beurt niet alleen de constructie zelf en de dingen die daar zijn opgeslagen, maar ook de menselijke gezondheid beschadigt.

Het elimineren van de oorzaak van condensatie in de wachtkamer in de winter is niet altijd eenvoudig vanwege de nabijheid van de natste kamers. Maar het moet in de kortst mogelijke tijd worden gedaan.

Wat is condensaat?

Condensaat wordt vocht genoemd dat bezinkt op de wanden en het plafond als gevolg van het optreden van temperatuurverschillen.Onder invloed van warmte uit de oven verdampt water en wordt het omgezet in stoom, dat door de circulatie van lucht in de kamer wordt opgevangen aan de randen van de ruimte. Muren, plafond en ramen bevinden zich op het kruispunt van twee temperaturen. Aan de ene kant is het warm van binnen, aan de andere kant - koud van de straat. Stoom bezinkt op een koeler oppervlak en vormt vocht.

Een aantal factoren kan de vochtvorming beïnvloeden:

  • Overtredingen bij de uitvoering van thermische isolatie. De warmte-isolator, bijvoorbeeld schuimplastic, "ademt" niet simpelweg omdat het de stoom niet door zichzelf laat, waardoor vocht wordt gevormd. Soms ligt de oorzaak bij het dauwpunt, dat zich niet buiten, maar binnen in de kamer bevindt, waardoor de muren vochtig en vochtig worden. Bedenk dat het dauwpunt de temperatuur is waarbij stoom in water verandert.
  • Overtredingen bij het installeren van ventilatie. De temperatuur in de stoomkamer en de kleedkamer varieert aanzienlijk en wanneer u de deur opent, zakt de stoom in de kamer en stroomt langs de wanden.
  • Hoge luchtvochtigheid in de kamer. Water verdampt in de vorm van stoom, verzamelt zich aan de wanden en het plafond en vormt condensaat.
  • Hoge luchttemperatuur, vooral in de winter. De temperatuur in het bad (kleedkamer) is altijd hoger dan de temperatuur buiten, en in de winter kan deze waarde tientallen graden zijn.Stoom bezinkt op een koudere ondergrond, raamzweet, vocht verzamelt zich op de muren en het plafond.

Wat is gevaarlijk condensaat?

Vochtigheid en hoge vochtigheid in de eerste plaats - het is een gunstige omgeving voor de ontwikkeling van verschillende micro-organismen, schimmels, schimmels. Natte wanden en plafonds leiden vaak tot de vorming van rot, waardoor de kamer van het bad in een noodgeval kan komen. Net zoals hierboven vermeld, kan dit alles een nadelige invloed hebben op de menselijke gezondheid.

Hoe de oorzaken van condensatie in de wachtkamer te elimineren?

Een van de gemakkelijkste manieren om condensaat te verwijderen, is om oppervlakken die worden blootgesteld aan hete stoom te coaten met warmte-isolerende verf. Wanneer het bad wordt verwarmd, zullen het bovenste gedeelte van de wanden en het plafond sneller opwarmen, waardoor de hoeveelheid vocht die erop wordt geproduceerd aanzienlijk wordt verminderd. Het is ook vereist om de ruimte buiten te isoleren en het dauwpunt dichter bij de buitenste laag van de dragende muren te brengen.

Als u klaar bent om één keer geld uit te geven, kunt u een luchtdroger aanschaffenwie zal al het werk voor je doen. Het zal overtollig vocht elimineren, wat de oorzaak is van condensatie, wat betekent dat de ramen niet meer zweten, de muren niet nat worden en niet uit het plafond druppelen.

Modernisering van het ventilatiesysteem helpt om condensaat in de wachtkamer in de winter kwijt te raken. Een van de gemakkelijkste manieren is om ventilatiegaten in het plafond te creëren - strikt tegenover elkaar aan tegenovergestelde uiteinden van de kamer. Dus, overmatige stoom en vochtigheid zullen de kamer verlaten en u moet zich geen zorgen maken over de diepgang.

Ventilatoren met een laag vermogen kunnen in de ventilatieopeningen worden geïnstalleerddat zal helpen omgaan met vocht. Vergeet niet dat tijdens de procedures in de stoomkamer alle ventilatieopeningen moeten worden afgesloten met een dikke doek of speciale kleppen, tot het einde van de sessie.

Het is handig om te doen en een eenvoudige ventilatie van de kamer na gebruik. Natte muren, het plafond kan worden afgeveegd met een doek of dweil en laat de deur open totdat deze helemaal droog is.

Veel meesters adviseren om kluizen te installeren voor de uitstroom van water. Als u een zogenaamde lekkende vloer heeft - er zijn openingen tussen de vloerplaten, dan wordt de kluis recht onder de vloer zelf geïnstalleerd en moet deze een helling naar de afvoeropening hebben.

In het geval van strak aangebrachte vloerplaten, wordt de afvoer op de laagste plaats geïnstalleerd. Zorg ervoor dat de vloer wordt opgewarmd met waterdichting en controleer periodiek de integriteit ervan. Masters wordt geadviseerd om kleppen in de afvoer te installeren om onaangename geuren te voorkomen.

Water uit de afvoer moet buiten het gebouw worden verwijderd of het bad zelf moet op een paalfundering worden gebouwd, zodat het hout beter droogt en de verdampingsvloeistof niet in het bad condenseert.

Het installeren van verwarmingen in de kleedkamer draagt ​​ook bij aan het verlagen van de vochtigheid en het elimineren van condensatiefactoren. Een kachel of open haard, gesmolten door hout of verwarmd door elektriciteit, droogt de lucht uit de stoom en voorkomt condensvorming.

Vergeet de veiligheid niet. Alle kachels moeten strikt volgens de regels worden geïnstalleerd, omdat hun aanwezigheid het risico op ontsteking verhoogt. Laat ovens en haarden niet onbeheerd achter, gooi de kolen uit voordat u weggaat en zet de stroom uit het netwerk.

Zie hieronder voor meer informatie over het installeren van kachels en ventilatie in de kleedkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer