Wat zijn de voordelen van een cederbad?

Hoe lekker in het bad te stomen "op de oude manier", met behulp van de kachel en het brandhout, en niet in de "kunstmatige" sauna. Als je nog geen eigen bad hebt, maar je hebt alle vertrouwen in je financiële mogelijkheden, kun je vakmensen inhuren en het maken. Het belangrijkste ding - om het juiste hout voor de bouw te kiezen.

Speciale functies

Baden zijn gebouwd van hout van verschillende coniferen. Elke optie heeft zijn voordelen:

 • Cedar is het warmste blokhuthuis en creëert helende lucht rondom zichzelf.
 • Pine - het goedkoopste blokhut.
 • Lariks - het meest duurzame, maar het duurste blokhut.

De ideale oplossing zou echter een cederbad zijn.

Hoewel sommige attributen ceder zijn in de categorie van elitehout, is het beter om er een keer aan te besteden, maar om te weten dat je geld hebt geïnvesteerd om goede redenen.Een gehakt cederbad met de juiste bouwtechnologie kan de eigenaars honderden jaren van dienst zijn. U hoeft tijdens de bouw alleen maar voor de extra bescherming van deze waardevolle boom te zorgen.

voordelen

De voordelen van het gebruik van ceder voor de constructie van objecten met een hoge luchtvochtigheid (bijvoorbeeld baden of sauna's) liggen voor de hand:

 • Duurzaamheid. Het cederbad zal niet alleen u, maar ook uw kinderen en kleinkinderen van dienst zijn, omdat de structuren van deze naaldboom nog tientallen jaren hun uiterlijk en prestatiekenmerken behouden.
 • Door de flexibele structuur van hout is ceder bestand tegen extreme temperaturen, scheurt het niet en vervormt het niet.
 • Antiseptische eigenschappen van ceder kunnen niet bang zijn voor insecten, die uiteindelijk het oppervlak van de boom vernietigen, omdat de geur van ceder hen bang maakt.
 • De aanwezigheid van de hars zorgt voor een uitstekende vochtbestendigheid. Vocht en condens dringt niet binnen, wat betekent dat schimmel en rot op de muren van het bad kan worden vermeden.
 • Lage thermische geleidbaarheid (ceder is dit cijfer lager dan dat van andere naaldbomen). Binnen in het bad zal het zelfs bij strenge vorst warm zijn.En als u een structuur bouwt uit een stam of een balk van 200 × 200 mm, kunt u het doen zonder te verwarmen.
 • Dankzij de spectaculaire natuurlijke textuur en de schaduw van ceder heb je geen extra externe afwerking van het bad nodig, het volstaat om het te knippen. Bovendien past het milieuvriendelijke ontwerp harmonieus in elk type landschap.
 • De gezondheidsvoordelen zijn te wijten aan de hoge concentratie fytonciden die naaldbomen produceren en het aroma van cederoliën, die u onderdompelen in de atmosfeer van het zomerbos. De antibacteriële eigenschappen van ceder en de natuurlijke ionisatie van omgevingslucht helpen niet alleen om het wasproces te verbeteren, maar zelfs om in zo'n kamer een echte wellness-sessie voor het lichaam te zijn. Bovendien kalmeert de geur van dennennaalden en ceder het zenuwstelsel, helpt het om te herstellen en is het de preventie van vele ziekten.

Soorten hand-snijbaden

Het type en de duur van de bouwinstallatie hangen af ​​van het type cederhouten badhuis dat u kiest. De meest populaire Russische en Canadese technologie bouwde een blokhut gemaakt van hout. De Russische versie van het vellen is het goedkoopst, maar tegelijkertijd betrouwbaar genoeg.Altai-ceder voor het bad wordt in de winter geoogst en het blokhuis wordt met rondhout gevouwen van rond hout. Canadese technologie maakt het mogelijk om op elk moment van het jaar een blokhut te bouwen zonder speciale financiële en tijdskosten. Dit ontwerp zal ook duurzaam en betrouwbaar zijn.

Wat u moet weten over het krimplogboek

Het krimpen van de log van houten gebouwen is een geleidelijk proces dat optreedt als gevolg van het drogen van het hout. Hoe hoger de vochtigheid van het oorspronkelijke hout, hoe lager het badplafond met de tijd zal afnemen. Als u geen kant-en-klare mobiele constructie gebruikt (bijvoorbeeld een badvat of een badtank), adviseren de aannemers om een ​​fundering en een frame te bouwen in de eerste fase van de constructie, een ruwe afwerking te maken en de dakplaat te voorzien van dakbedekking. Maar het is beter om ramen en deuren te plaatsen en alle afwerking met een dakbedekking een jaar later uit te voeren, wanneer de hoofdconstructiewand krimpt.

Mobiele baden

Momenteel bieden veel bouwbedrijven zeer originele compacte baden. De fabrikant kan een structuur op uw site bouwen of een kant-en-klaar gebouw laten bouwen, omdat het niet veel ruimte in beslag neemt.Er zijn verschillende mobiele variëteiten: tank, vat, quad-vat, viking en vele anderen.

De badton van ceder heeft geen grote financiële investeringen of een ruim stuk grond nodig.

Dit betekent echter niet dat zo'n minibad op de een of andere manier "gebrekkig" is, er zijn veel voordelen aan dit ontwerp:

 • Option "turnkey" verschijnt onmiddellijk na aankoop op uw site zonder het lawaai, het ongemak van het reparatiewerk en lange wachttijden.
 • Voordat je het koopt, kun je het bad met je eigen ogen zien en precies weten hoe het eruit zal zien.
 • U kunt de plaats van het mobiele bad op de datsja gemakkelijk veranderen en als u wilt, kunt u het zelfs meenemen op een kampeertocht of tijdens het vissen.
 • De kracht van de cederconstructie maakt het gebruik van het bad zelfs in extreme klimatologische omstandigheden mogelijk.
 • Deze baden hebben een hoge verwarmingssnelheid, wat het bedieningsgemak van het gebouw verhoogt.
 • De lage thermische geleidbaarheid van ceder en de unieke constructie van de "loop" creëren een "thermos" -effect van binnen. Blijf heel lang warm in de kamer.
 • Een grote selectie cedertinten (van "roze perzik" tot "donkere chocolade") stelt u in staat om elk ontwerp van het gebouw naar eigen smaak te kiezen.

beoordelingen

Bouwers en eigenaren van cederbaden hebben veel positieve eigenschappen van dergelijke gebouwen opgemerkt. Baden warmen goed, omdat ze een dichte structuur hebben. Tegelijkertijd "brandt" de lucht in de stoomruimte niet. En voor degenen die ooit problemen hebben gehad met de longen, wordt het cederbad een echte natuurlijke arts. Velen ervoeren de verbetering van hun toestand na normale procedures in een dergelijke geurige kamer.

Veel bouwers letten erop dat cederhout erg dicht en zwaar is.

Daarom is het bij het bouwen van belang om de meest betrouwbare basis te maken.zodat na verloop van tijd het niet nodig is om de structuur opnieuw te doen. U kunt bijvoorbeeld het tapetype van de foundation kiezen. Ook uit de "tips" van professionals is het vermeldenswaard dat bij het regelen van een blokhut de onderste kroon van lariks moet zijn.

conclusie

Het is geen geheim dat veel mensen een zomerhuis kopen, juist om daar een bad te bouwen en te genieten van een goede rust vóór de werkweek. Bij het kiezen van een materiaal moet je niet twijfelen. Naaldhout verdient de voorkeur vanwege de aangename geur en ongetwijfeld voordelen.Als u financieel stabiel bent, hoeft u zich geen zorgen te maken dat de bouw van een bad een solide investering vereist. De ceder-variant rechtvaardigt alle kosten met rente.

Het zal je niet alleen in staat stellen om te genieten van het badproces, maar ook om de staat van je gezondheid aanzienlijk te verbeteren, omdat dergelijk hout de lucht reinigt en een gunstige invloed heeft op de fysieke en mentale toestand van degenen die in de buurt zijn.

Bekijk een video-bespreking van het cederbad in onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer