Bad uit een logboek: voor- en nadelen, bouwfasen

Een bad uit een stam heeft zowel voor- als nadelen. Het proces van zijn constructie heeft een zekere specificiteit: er zijn karakteristieke bouwfasen die op het eerste gezicht niet zo voor de hand liggen. Om een ​​bad met logboeken op de juiste manier te kunnen bouwen, moet de aannemer zich vertrouwd maken met een aantal theoretische informatie.

Speciale functies

Bad uit een log - traditioneel Russische constructie. Dergelijke baden werden gebouwd in het oude Rusland, maar sindsdien is de technologie enigszins aangepast en verbeterd. Dit komt met name door het feit dat de technologie van het bruinen van logs veel is veranderd. Gewijzigd en vereisten voor badgebouwen. Dus nu is het noodzakelijk dat het bad niet alleen is uitgerust met een wachtkamer en een stoomkamer, maar ook met een doucheruimte, een badkamer, een ontspanningsruimte, een biljartkamer. De grootte van het bad en, dienovereenkomstig, de hoeveelheid materiaal hangt af van hoeveel kamers worden uitgerust.

  Houten baden verschillen van hun bakstenen tegenhangers in een aantal voordelen.

  • Hout heeft een uitstekend effect op de menselijke gezondheid. Healing stoom in dergelijke stoombaden verbetert de gemoedstoestand en verbetert het algemene welzijn. Afhankelijk van welk hout is geselecteerd, zijn de effecten verschillend. Als u er bijvoorbeeld voor kiest om een ​​logboek met naaldhout (sparren, dennen) te maken, kunt u er zeker van zijn dat u na een bezoek aan het bad uw humeur zult verbeteren, waardoor slapeloosheid verdwijnt. Bovendien heeft de verdamping van de hars die door deze rassen wordt uitgescheiden het vermogen om virussen in het menselijk lichaam te doden.
  • De straal is een milieuvriendelijk materiaal, dus zelfs in het proces van het vernietigen van een bad, zal het milieu niet worden geschaad. Het is ook heel eenvoudig om over logboeken te beschikken: u kunt ze eenvoudigweg ergens in het bos lossen. Dus uw afval zal in bruikbare meststof veranderen.
  • Ventilatie in houten gebouwen op hoogte. Dit komt door het feit dat het hout van nature uitstekende ventilerende eigenschappen heeft, zodat problemen met stagnatie van vochtige lucht niet zullen optreden. Vanwege deze bijzonderheid, wordt tijdens de badprocedures een microklimaat gevormd dat het meest geschikt en comfortabel is om in principe te stijgen en als resultaat worden de beste resultaten bereikt.
  • Houten baden houden het goed warm, niet snel afkoelen. Hout heeft een lage thermische geleidbaarheid, wat niet het geval is met bakstenen. De lage thermische geleidbaarheid geeft nog een ander voordeel: in de winterperiode zal het bad van het blokhut veel sneller opwarmen dan het blok.
  • Vanwege natuurlijke ventilatie en lage thermische geleidbaarheid is het niet nodig om extra geld te besteden aan het uitrusten van een houten bad met ventilatie, en het moet ook niet extra worden verwarmd. Uiteindelijk zal dit veel meer geld besparen dan werd uitgegeven aan de aankoop van logs.
  • Het houtoppervlak is op zichzelf aantrekkelijk, dus er is geen extra voering of interieurdecoratie van het bad vereist. Als een geprofileerd hout is geselecteerd voor de bouw, ziet het gebouw er netjes uit, gaat het niet zitten en vervormt het niet. Daarnaast is de geluidwerende kwaliteit van de boom op een hoogte.
  • Het houten bad op de site is het bewijs van de hoge status van de eigenaar. Het kan zelfs een statusding worden genoemd. Naast het feit dat het comfortabel en mooi is, biedt een sauna van een bar u de mogelijkheid om samen te komen met een bedrijf of een gezin en een goed moment te hebben voor emotionele gesprekken tussen de procedures in de stoomcabine.

  materialen

  Wanneer u besluit een logbad te bouwen, moet u rekening houden met verschillende factoren, waarvan het eerste het verschil in materialen is.

  Gehakte of geschaafde houtblokken (ze worden ook geschild genoemd) zijn een gewone ovaalvormige blokhut, waarvan de verwerking met de hand werd uitgevoerd. De bovenste laag hout, spinthout genaamd, wordt voorzichtig verwijderd. Het resultaat is een logboek van verschillende grootte, enigszins knoestig en ruw aanvoelend. Vanwege het feit dat de boom niet gepolijst is en ruwweg in de oorspronkelijke vorm blijft, behoudt deze het vermogen om allerlei negatieve effecten te weerstaan ​​die erop kunnen worden uitgeoefend, niet alleen vanuit het bad, maar ook vanuit de externe omgeving. Omdat boomstammen verschillende diameters hebben, is het vrij moeilijk om een ​​goede thermische isolatie te bereiken: u moet ervaring hebben met dit materiaal. Bovendien is het gesneden hout goedkoper.

  Gegalvaniseerd of gekalibreerd logboek Het heeft een grote waarde en een geheel ander uiterlijk. De houtblokken worden hier verwerkt op een speciale machine, waardoor ze allemaal even rond, glad en mooi zijn. Het blijkt een glad oppervlak zonder een enkele ruwheid.Echter, samen met het oorspronkelijke uiterlijk verliest de boom tijdens deze verwerking een goede helft van al zijn kwaliteiten. Het bos wordt gevoeliger voor externe invloeden, omdat het de meeste stabiliteit verliest. De meesters hebben echter een oplossing voor dit probleem gevonden: ze verwerken herhaaldelijk hout met verschillende impregnaties en antiseptica, waardoor gegalvaniseerd hout stabieler wordt.

  Solid array-gebouwen zijn populair, maar u moet weten welke array u moet kiezen.

  De volgende rassen zijn optimaal:

  • sparren;
  • pine;
  • lariks;
  • eiken;
  • berk en anderen.

  Al deze opties zijn compact en stevig genoeg om bestand te zijn tegen de constante effecten van hoge temperaturen en stoom. Het beste is om hout uit de noordelijke regio's te kopen. De grootste eer en eis is hout uit de regio Pskov. Je moet ook letten op het tijdstip van aankoop: het beste is als het hout in de winter is geoogst. Probeer niet te dikke logboeken te kiezen, omdat deze sneller zullen kraken dan andere. Het is noodzakelijk om voorkeur te geven aan jonge bomen van gemiddelde diameter.

  Nadat u hout hebt gekocht, moet u de voorbereiding voor de latere constructie zorgvuldig overwegen. Het is noodzakelijk om het blokhut minstens een maand te laten "liggen". Logt gestapelde stapels. Het is noodzakelijk om een ​​ventilatiegleuf van 5 cm tussen hen te laten zodat het materiaal kan "ademen". Pas na het blokhut "otlezhitsya", kunt u beginnen met de bouw.

  De selectie en voorbereiding van het materiaal is een belangrijke stap op weg naar de bouw van het bad. Je moet niet proberen om geld te besparen door te kiezen voor hout van lage kwaliteit. De wanden van het bad kunnen barsten en de isolerende eigenschappen zijn beneden het gemiddelde. Om niet te riskeren, koopt u eersteklas bos, in de winter gekapt en geleverd vanuit de noordelijke regio's.

  project

  Rechtstreeks naar de planning van het badhuis zelf, is het noodzakelijk om zijn specifieke uiterlijk en lay-out te bepalen. Er zijn twee manieren: u kunt een kant-en-klaar project kiezen of u kunt een eigen project maken dat voldoet aan alle eisen en wensen van toekomstige eigenaren. De eerste methode is eenvoudiger. Hieronder zijn voorbeelden van projecten met een korte beschrijving.

  Als u van plan bent een klein bad te bouwen, bijvoorbeeld de afmeting van 6x3 mdan moet je kijken naar minimalistische opties met een klein aantal kamers. In dit project is alleen het nodige over: een douche, een stoomcabine en een ruime kleedkamer. Dit is genoeg voor een comfortabele badvakantie.

  Dit bad lijkt meer op een heel huis, vooral vanwege de indrukwekkende afmetingen. Hier kan de rustruimte niet langer een wachtkamer worden genoemd vanwege het grote gebied en de hoge functionaliteit. Indien gewenst kan de recreatieruimte worden aangevuld met een tv of worden omgebouwd tot een binnenzwembad.

  Een klein houten bad van 6x6 m uitgerust met alles wat je nodig hebt, inclusief een badkamer. Zelfs een klein gebouw heeft mogelijk voldoende functionaliteit. Het enige dat lastig is in dit project is dat de kachel die hier wordt gebruikt niet is uitgerust met een draagbare vuurhaard.

  Bad kan een volwaardige vakantieplek zijn, vooral als je het met verschillende functionele zones aanvult: rust een barbecue uit op het terras, rust een recreatieruimte uit met een tv of bedenk iets anders. De beperking legt alleen het projectgebied op.

  Een echt groot bad, uitgerust met een speciale ruimte voor het zwembad. Zoals uit het plan blijkt, is dit gebouw een gebouw met twee verdiepingen, maar het is niet nodig om de tweede verdieping of de zolder uit te rusten: het gebouw is goed en zo.

  Hier is het bad uitgerust met een veranda. In een gebouw worden twee recreatiegebieden gecombineerd: aan de ene kant kan het terras eenvoudig worden gebruikt voor het drinken van thee, aan de andere kant - om erop te rusten na het houden van badevenementen.

  Nog een klein project waarbij de hal door de vestibule wordt betreden. Er is onder andere ook een technische ruimte, die helpt om de werking van alle systemen te controleren. Een elektrische oven wordt hier net geregeld.

  Een goed voorbeeld van hoe een project zou moeten zijn. Houd er rekening mee dat er geen toegang is tot andere kamers naast de vestibule. Wees uiterst voorzichtig bij het opstellen van projectplannen en maak geen dergelijke elementaire fouten.

  Miniatuurbad van 4x5 m kan genoeg zijn voor een goede rust. Een groot bedrijf past hier niet, maar als het gebouw wordt gebouwd voor een klein gezin, is een paar van dergelijke afmetingen meer dan voldoende.

  In dat geval kun je in zo'n gebouw zelfs in de zomer leven.In de keuken moet je een uittreksel maken, want als de geuren ervan het stoombad bereiken (wat onwaarschijnlijk is), dan zal de boom alle onnodige geuren absorberen en zal ontdoen ervan niet werken.

  Wat de individuele schetsen betreft, deze kunnen onafhankelijk worden gemaakt of worden toevertrouwd door een professional. Het belangrijkste is dat uw bad de juiste maat heeft en dat u naar alle mening de nodige kamers kunt huisvesten. Ondanks het feit dat gebouwen met één verdieping populairder zijn dan gebouwen met twee verdiepingen, maken twee verdiepingen in sommige gevallen bespaarruimte van de locatie mogelijk, terwijl er extra ruimte wordt gecreëerd in het gebouw van het badhuis. Houd er rekening mee dat de stoomkamer zich altijd op de vloer bevindt, omdat er een versterkte fundering nodig is voor de kachel.

  stichting

  Om een ​​fundament te leggen, heb je geen speciale kennis en ervaring nodig. Het enige dat nodig is, is jezelf bewapenen met materialen en gereedschappen en klaar zijn om voldoende tijd te besteden aan de bouw.

  U hebt de volgende materialen en hulpmiddelen nodig:

  • fittingen;
  • hout;
  • nagels;
  • een paar rollen van ruberoid voor waterdicht maken;
  • plastic luchtwegen;
  • houten stokken;
  • touw;
  • een hamer;
  • schop;
  • niveau.

   Besteed aandacht aan de toestand van de grond. Als het deinend is, dan zal het noodzakelijk zijn om de basis extra te versterken met versterkte riemen.

    Nu kunt u vanaf nul beginnen met de bouw van de stichting. Hieronder staat een lijst met stappen die u in fasen moet uitvoeren.

    • Scheid de site voor het bouwen van een bad met palen en een touw. Zet de inzet op de vermeende hoeken van het toekomstige bad en strek het touw ertussen uit.

    Houd er rekening mee dat de ondergrond 45 cm hoog moet zijn, voor een blokhaard is dit voldoende. Als je de fundering lager legt, kun je misschien niet alle communicatie regelen en een hogere fundering is geldverspilling.

    • De schop moet goed worden geslepen voordat je een greppel begint te graven. Gebruik de molen om te slijpen.
    • Graaf greppels met een diepte van 50 cm, waarbij je strikt de grenzen in de eerste fase bewaart.
    • De wanden van de geul mogen niet instorten, daarvoor is een schop geslepen. Als u met losse grond een bad in het gebied aan het bouwen bent en er is geen mogelijkheid om de situatie te corrigeren, bescherm dan de muren om met houten panelen naar beneden te vallen.
    • In de hoek, graaf een plot voor de toekomstige ketel.De grootte hangt af van de afmetingen van de door u gekozen ketel.
    • Controleer hoe kwaliteitsnoei u bezorgde. Het is uiterst belangrijk dat het echt van hoge kwaliteit is: dan zal de basis niet barsten of uit elkaar vallen. Hout mag geen knopen of breuken vertonen.
    • Installeer de doos op de begrenzing van de geul en niet erin. Een timmerhoutkast moet iets groter zijn dan een greppel breed. Via elke meter op de wanden van de kast van de langsplaten moet u een dwarsbalk installeren. Bevestig aan de zijkanten de houten "muren" met schroeven.
    • Versterk de sleuf door er metalen staven in te installeren. Ze moeten op 10 cm afstand van de muur staan ​​en 1,5 cm naar boven uitsteken.
    • Controleer de doosbreedte op verschillende plaatsen. De afstand tussen de muren moet overal gelijk zijn, anders zal de fundering niet perfect glad zijn. Bedek de binnenmuren van hout met ruberoid.
    • Installeer de ventilatieopeningen door deze over de kadersgrenzen boven de greppel te plaatsen. Dankzij hen circuleert de lucht constant en vrij onder het bad.
    • Giet de fundering. Je kunt hiervoor een speciale machine gebruiken, of je kunt beton in een greppel en een kist met een schep gooien.Zorg er bij het leggen van de mortel voor dat de plaatsen waarin het beton al "vastgrijpt" en zijn gekropen, waterpas worden gezet. Dit wordt gedaan om de fundering volledig waterpas te krijgen.
    • Laat de foundation 30 dagen drogen. Als u zich zorgen maakt over neerslag, bedek de structuur dan met polyethyleen, laat deze anders gewoon in de open lucht drogen.

    Hoe te bouwen?

    Nadat de fundering is opgebouwd en gedroogd, is het tijd om het bad zelf te bouwen. Besteed aandacht aan wat na verloop van tijd moet voorbijgaan nadat de boomstammen zijn gekapt. Alleen dan zijn ze zo goed geschikt voor de bouw.

    Gebruik de volgende instructies om een ​​bad te bouwen met zijn eigen handen en tegelijkertijd alles goed te doen.

    • Een rij boomstammen in een gebouw dat uit een boomstam is opgebouwd, wordt een kroon genoemd. De eerste kroon moet zo duurzaam en gelijkmatig gelegd zijn als de rest van de lading vertegenwoordigt. Daarom wordt een blokhut geselecteerd uit hardhout: eik of lariks. Alleen dergelijke stenen hebben een voldoende veiligheidsmarge om het gewicht van de gehele constructie te weerstaan ​​en de hitte en vochtigheid worden belast zonder te barsten.Voor de eerste kroon is het toegestaan ​​om stammen van grote diameter te gebruiken.
    • De eerste kroon wordt op de fundering gelegd, voorzien van waterdichting. Het is uiterst belangrijk om speciale aandacht te besteden aan de behandeling van boomstammen met allerlei antiseptica en waterafstotende impregnaties. Het onderste deel moet worden afgesneden om een ​​maximale hechting van het blokhut aan de fundering te waarborgen. Bij het leggen kunt u de methode "in de kom" of in de poot gebruiken, evenals "in de braam". Het markeringsproces en de handmatige snijtechnologie zijn afgebeeld in de volgende afbeeldingen. De diepte van de groef hangt af van de omgevingstemperatuur in de winter: hoe kouder het is in de regio waarin u woont, hoe dieper de groef zou moeten zijn.
    • Houd bij het leggen rekening met en aan welke kant het logboek zich bevindt. Dus, de noordzijde moet zich buiten bevinden en de zuidelijke binnenkant. De zijkant wordt bepaald door de jaarringen op de snede: aan de noordkant zijn ze dunner. Deze functie is te wijten aan het feit dat de boom aan de noordkant beter bestand is tegen ongunstige effecten en minder vatbaar is voor kromtrekken, waardoor de kans dat de stam zal barsten of rotten tot een minimum wordt beperkt.Een bad dat op deze manier is gebouwd zal meerdere keren langer kunnen staan ​​- vanaf 50 jaar.
    • Aangezien het hout aan beide zijden niet dezelfde dikte kan hebben, wordt het op een dunnere zijde geplaatst, de een aan de ander. Dit helpt om de bovenrand horizontaal te houden. Nadat de muren zijn neergelegd, is het noodzakelijk ze in te snijden - om alle openingen en gaten op te vullen. Je kunt alleen met wat geschikte materialen breeuwen: hennepvezels, gedroogd mos, linnen, vilt. Deze materialen zullen het krimpproces perfect verdragen en zullen na verloop van tijd hun eigenschappen niet verliezen. Maak een bad in een cirkel en passeer geleidelijk langs alle naden van boven naar beneden. Als je de ketel eerst aan de ene muur houdt, dan aan de andere, enzovoort, dan kan het bad een "verhaal" zijn.
    • De bovenste kroon, ook wel mauerlat genoemd, moet even zorgvuldig worden gekozen als de eerste. Mauerlat blijft het dak, plafond en in het algemeen het hele truss-systeem behouden.

    dak

    Het dak is in hetzelfde jaar gebouwd boven een bad met boomstammen. Het kan zowel tijdelijk als permanent zijn, maar het is uiterst belangrijk om het binnen zijn tijdsbestek te bouwen.Het is het beste om een ​​dak te kiezen met een eenvoudige constructie, bijvoorbeeld een gevel. Onnodige lekkernijen zullen tot niets leiden. Een kleine zolder ligt altijd onder het dak, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed geventileerd is.

    Bepaal de afstand, afhankelijk van de sneeuwbelasting, op welke spanten zich van elkaar bevinden. Meestal is de stap 1 - 15 m. Als u van plan bent om de zolder onder de kamer uit te rusten of u wilt hem gewoon isoleren, kies dan de afstand tussen de spanten, afhankelijk van hoe breed de isolatieplaten zijn.

    Om de spanten te installeren, moet u van de bovenste kroon insluiten - Mauerlat. Het blijkt dat de bovenste kroon dient als ondersteuning voor de spanten.

    Spanten zijn aan de bovenkant met elkaar verbonden. Dan kun je beginnen het dak zelf te vormen. Eerst moet je een krat maken voor een zadeldak. Een voorbeeld van hoe het eruit ziet, wordt weergegeven in de onderstaande foto.

    Op de kratstapel elk waterdicht materiaal, bijvoorbeeld dakbedekkingsmateriaal. Het beschermt nog niet de tijd om goed te gaan zitten in een boom om nat te worden.

    Pas na de constructie van de waterdichtingslaag kunt u de aflak aanbrengen.Het hangt af van het project en wordt meestal gekozen om esthetische redenen. Voorbeelden zijn ondulin, leisteen, metalen tegels, terrasplanken en andere.

    Omdat de hoofdfuncties van het dak beschermend zijn, kunt u na de uitrusting veilig verder gaan met het afwerken, inclusief het maken van vloeren.

    Ondanks het feit dat meestal zadeldaken worden gekozen, zijn er gevallen waarin een eenzijdige constructie meer acceptabel is.

    De keuze van een of andere optie hangt van een aantal factoren af.

    • De locatie van het bad. De houten structuur kan worden losgemaakt of bevestigd. In het tweede geval is de optie met een enkelzijdig dak relevanter.
    • Finance. De constructie van een sheddak is veel goedkoper dan een gevel, en velen kiezen deze optie om te sparen, ook al ziet het er uiterlijk niet zo aantrekkelijk uit.
    • De aanwezigheid van een zolder. Dus, als de apparatuur gepland is, dan is het het beste om het dak een gevel te maken, anders kun je met succes opschieten met een lean-to constructie.

    De meest aantrekkelijke in de baden van boomstammen zien zadeldaken met hoge nok.Als je zo'n dak hebt opgewarmd, kun je een extra kamer maken: een recreatiegebied, een biljartkamer, een ruimte voor het opbergen van handdoeken en andere badaccessoires. Als u de ruimte niet opwarmt, kan deze ook worden gebruikt door bezems aan te passen voor opslag bijvoorbeeld. Schuurdaken worden meestal bijna vlak gemaakt, bijna zonder neiging, wat een fundamenteel effect heeft op het feit dat er geen kamer mee kan worden uitgerust.

    isolatie

    Het bad uit een boomstam wordt zowel van binnen als van buiten opgewarmd. In theorie kan een verscheidenheid aan synthetische materialen die het meest op schuimplastiek lijken, worden gebruikt voor isolatie. Houd er echter rekening mee dat bij het bouwen van isolatie het leeuwendeel van de nuttige eigenschappen van badprocedures verloren gaat. Dit komt door het feit dat de dampremmende laag niet toelaat dat de muren "ademen", zodat het microklimaat in de stoomkamer niet nuttig kan worden genoemd.

    Van de isolatiematerialen zijn er enkele die niet mogen worden gebruikt. Een daarvan is waterdicht schuim, dat alleen maar helpt om een ​​broeikaseffect in de stoomkamer te creëren. Dit omvat ook synthetisch polystyreen: tijdens het verwarmen verdampt het zeer giftige stoffen die gevaarlijk zijn voor de mens. Minerale wol is ook een slechte optie, omdat het niet bestand is tegen hoge luchtvochtigheid.Materialen op een plastic ondergrond, opwarmen boven 60 graden, snel instorten. Er kan worden geconcludeerd dat synthetische verbindingen niet geschikt zijn om een ​​bad uit boomstammen te verwarmen.

    Het is noodzakelijk om alleen natuurlijke isolatie te gebruiken.

    • Tow. Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor isolatie. Dit komt door de uitstekende isolerende eigenschappen, lage prijs en een handige vorm van verkoop op rol. Het leggen van kabels tussen boomstammen is heel eenvoudig. De procedure voor het opwarmen van dit materiaal kost wat tijd en het resultaat overtreft alle verwachtingen.
    • Ecowool. Het voordeel van het materiaal is dat het kan worden gebruikt om de vochtigheidsgraad in de stoomkamer te regelen. Dit milieuvriendelijke materiaal kan overtollig vocht opnemen als het te veel is en geven wanneer het niet genoeg is. Dus, het meest comfortabele microklimaat is gegarandeerd. Ecowool isoleert onder andere perfect, waardoor de warmte in de kamer wordt "geblokkeerd".
    • Jute. Een andere naam voor jute is gevoeld of lnovatin. Het materiaal bestaat uit een mengsel van vlas- en jutevezels. Het heeft verbeterde sterkte-eigenschappen, dichter, waardoor het een uitstekende keuze is voor het verwarmen van een houtbad. Vilt rot niet, insecten beginnen erin, het materiaal is ook hittebestendig.
    • Moss. Omdat het moeilijk is om met mos te werken, wordt het zelden gekozen. Alleen een professional kan het werk aan mosisolatie correct en snel uitvoeren. Niettemin beschermt mos perfect tegen warmteverlies, het is volledig natuurlijk en milieuvriendelijk, dus sommigen geven er nog steeds de voorkeur aan.

    Bad moet noodzakelijk warm worden. Dit wordt gedaan om warmteverlies tot een minimum te beperken, anders moet u de oven constant op volle capaciteit inschakelen. Het zal snel falen en zal reparaties moeten uitvoeren. Het is veel correcter en goedkoper om een ​​houten bad onmiddellijk te verwarmen, waardoor alle mogelijke negatieve gevolgen worden verminderd.

    decoratie

    Over het algemeen is het niet nodig om een ​​bad uit boomstammen af ​​te werken. Dit komt door het feit dat het er al esthetisch aantrekkelijk en netjes uitziet. Niettemin lijken veel gewone logwanden saai en denken ze na over hoe het interieurontwerp moet worden bijgewerkt.

    Alle werkzaamheden aan het ontwerp van het bad moeten worden uitgesteld tot het moment waarop het ontwerp volledig is geplaatst. De inrichting van de stoomruimte, indien gepland, moet noodzakelijkerwijs alleen met behulp van milieuvriendelijke en natuurlijke materialen worden uitgevoerd.Gebruik ook geen metalen onderdelen, omdat ze bij verhitting gloeiend heet worden. Dit verhoogt het risico op letsel. Dit geldt deels voor bevestigingsmiddelen, maar als het niet mogelijk is om hout te gebruiken, moet gegalvaniseerd metaal worden verdiept.

    Voering is perfect geschikt voor het inwendig afwerken van een bad uit een bar. Het moet worden onderworpen aan extra verwerking, goed doordrenkt met antiseptische verbindingen. Hout, linde en lariks zijn het best geschikt voor stoom. Ze worden niet heet, dus zelfs als er een zeer hoge temperatuur in de stoomkamer is, zul je jezelf niet verbranden. Voering van coniferen kan niet worden gebruikt: opwarmen, de boom geeft de hars, die de huid kan verbranden. Als alternatief kunt u houtsoorten combineren, maar deze optie is alleen geschikt voor horizontale installatie en is gemaakt voor geur, en niet om praktische redenen.

    Meestal wordt de verticale methode voor het plaatsen van de wandpanelen gebruikt om de stoomkamer van binnenuit af te dekken. Om te beginnen maken ze een speciale markering, de wanden zijn bedekt met waterdichting en pas daarna is de installatie van de wandpanelen.

    Het is ook mogelijk om een ​​afdekplaat te gebruiken voor interne afwerking. Het is een veelzijdig materiaal, bovendien is het extreem goed bestand tegen alle "bad" negatieve effecten: verhoogde temperaturen en vochtigheid. De tegel is gemakkelijk te onderhouden en duurzaam, naast het leggen van een badtegel, krijgt u de meest ongewone structuur van allemaal.

    De wanden moeten eerst worden geïsoleerd van vocht en vervolgens een speciaal gipspaster eraan bevestigen. Verder is het noodzakelijk om alles te bepleisteren. De tegel blijft binnen op lijmoplossing. Veeg de naden af ​​met een waterafstotende en antiseptische samenstelling om jarenlang een presentabel uiterlijk te verkrijgen.

    Buitenbaden van een bar worden meestal ommanteld met een zijspoor. Ze zijn dus beschermd tegen vele klimatologische invloeden, waaronder regen en vorst. De gevelbekleding moet een paar dagen worden achtergelaten, voordat deze zich op een vlakke ondergrond uitspreidt. Dus raak plooien en bochten kwijt. Het is belangrijk om bij te houden welk kantwerk u kiest: u hebt een waterdichte versie nodig.

    Om de gevelbekleding te leggen, worden de muren geprimed, maak een krat. Het is ook nodig om extra opwarming te maken. De waterdichting gebeurt met een speciale film.Daarna worden de elementen vastgezet, waarbij een kleine opening tussen de isolatie en de afwerking naar de buitenzijde wordt overgelaten. Alle werkzaamheden worden van beneden naar boven uitgevoerd. Aan het einde installeren trim.

    Wordt ook gebruikt voor buitenhuisarchitectuur. Meestal wordt het gekozen in gevallen waarin het bad werd gebouwd op basis van een goedkopere gepelde boomstam en u het uiterlijk van een cilinder moet creëren. Het materiaal simuleert gewoon getrouw een gekalibreerd blokhut. Houd er rekening mee dat de panelen van het blokhuis vóór installatie op de juiste manier moeten worden voorbereid: behandel met antiseptische oplossingen of mengsels.

    Om de panelen te bevestigen, moet u de lat maken. Installeren met speciale klimmery. Er wordt van boven naar beneden bevestigd, je hoeft alleen horizontaal te bewegen. Vervolgens zijn ramen, deuren en hoeken versierd met platbands en plinten.

    Het is onmogelijk om isolatie te maken bij het werken met een blokhuis, anders zal de boom rotten.

    tips

    Zoals de professionals zeggen, is het bouwen van een boombad misschien niet zo moeilijk als het lijkt.

    Ze geven verschillende aanbevelingen die zullen helpen om de bouw en afwerking van het bad met hoge kwaliteit aan te kunnen en zo snel mogelijk:

    • Verwaarloos de tijd die is toegestaan ​​voor krimp niet. Naast het feit dat het bad kan "leiden", zal het snel in hoogte verliezen. Installatie van dure apparatuur (ketel of oven) moet alleen worden uitgevoerd na een volledige krimp, anders bestaat het risico dat dure structuren worden bedorven.
    • Deuren en ramen moeten ook pas worden doorgesneden nadat het hout volledig is geplaatst. Dit komt door het feit dat de sneden kunnen worden vervormd, omdat het frame niet altijd gelijkmatig krimpt.
    • Om geld te besparen, is het de moeite waard in de winter hout te kopen. Gedurende deze periode zijn de prijzen veel lager. Er zijn ook verschillende promoties en verkopen waarmee u nog meer financiële middelen kunt besparen.
    • Er wordt aandacht besteed aan de knoestigheid van hout. Dus, hoe vloeiender de logs die u kiest, hoe gemakkelijker het met hen zal werken. De eenvoudigste manier om met een afgeronde staaf om te gaan, maar het is de duurste. Houd er rekening mee dat hoe gladder het hout, des te duurder het is.
    • Versier de badspaanplaat in geen geval. Onder invloed van vocht worden ze sterk vervormd, zwellen ze, wanneer ze worden verwarmd, giftige stoffen de lucht in, die gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid.
    • Om naar eigen goeddunken de luchtvochtigheid in de stoomruimte te verlagen, is het noodzakelijk om deze te voorzien van een ventilatiesysteem. U kunt het naar believen aan en uit zetten en het ideale microklimaat bereiken.
    • Als u de kans op een brand wilt verminderen, moet u de stammen met een brandvertrager behandelen.
    • Het is belangrijk om te onthouden dat er een gekalibreerde bar met allerlei antiseptica moet worden verwerkt, omdat deze snel vervliegt, bezwijkt en is geïnfecteerd met schimmels en schimmels.
    • Als een hout wordt geselecteerd als het materiaal en niet als een blokhut, zal de krimptijd aanzienlijk worden verminderd. Dit komt door het feit dat het hout al is verwerkt en gedroogd, wat niet het geval is met vers gesneden hout.
    • Zorg voor de brandveiligheid: koop een brandblusser en plaats deze op een plaats die u veilig kunt bereiken in geval van brand. Het zou geen stoomkamer moeten zijn. De kleedkamer waarin de oven zich bevindt is ideaal.

    Prachtige voorbeelden

    Mooi bad, gebouwd volgens de regels. De kwaliteitsfactor van de structuur is onmiddellijk zichtbaar: zo'n structuur zal meer dan een decennium duren. Het bad is uitgerust met twee verwarmingssystemen, wat zeer ongebruikelijk is.

    Het is niet nodig om een ​​bad te bouwen vanuit een afgeronde stam, zodat het er goed uitziet. Geschaafde houtblokken zien er vreemd en origineel uit. Dit ontwerp trekt de aandacht, siert de site.

    Zeer ongebruikelijke log bad uit een log van grote diameter. Houd er rekening mee dat het mogelijk is om dergelijke accentgebouwen alleen onder de juiste omstandigheden te plaatsen, tegen de achtergrond van het bos te plaatsen of een huis te selecteren dat al in dezelfde stijl is gebouwd. Het is ook buitengewoon moeilijk om een ​​optimaal niveau van thermische isolatie te bereiken, dus het is beter om dergelijke constructie aan een professional toe te vertrouwen.

    Nog een bad op de achtergrond van het bos. Gebouwen met logs van een dergelijke grote diameter zien er uit als speelstukken, maar desondanks is dit gebouw vrij ruim en functioneel, ondanks zijn schijnbare miniatuur.

    In de decoratie kunt u interessante en originele technieken gebruiken, bijvoorbeeld om de ramen donker te maken, waardoor het ensemble van het dak en de contrasterende delen van het blokhuis worden aangevuld.

    In dit geval, onder het dak is niet uitgerust met een volledige kamer, en zolderwaarin allerlei dingen worden opgeslagen. Op dezelfde plek kun je, als je dat wilt, een plek regelen voor het opbergen van brandhout, maar het is niet erg handig om telkens naar boven te rennen.

    Op de tweede verdieping van een dergelijke badkamer is uitgerust met vol.Indien gewenst, zou het mogelijk zijn om een ​​klein balkon onder het dak te maken, een andere hoek voorzien voor het drinken van thee en het verzamelen met vrienden.

    Baden zien er vaak uit als volwaardige woongebouwen, vooral als ze een tweede verdieping hebben. Hier is de tweede verdieping een volwaardige woonkamer, die goed wordt verlicht, te oordelen naar de ramen in het dak en aan de zijkant, en die zeer vaak wordt bezocht.

    Baden uit grof behandelde stammen - een eerbetoon aan mode, ecologie en Scandinavische stijl. Het gebouw, aangevuld met spiegeldeuren, oogt hypermodern, met behoud van een rustieke smaak.

    Een bad uit een stam is een uitstekende aanwinst, die je jarenlang trouw zal dienen. Gebouwd met haar eigen handen, zal ze de warmte van intieme gesprekken met vrienden of leden van het huishouden bewaren, terwijl ze voor altijd een deel van het zielegebouw behoudt. Als u nog steeds overweegt een logbad te bouwen, is het antwoord ondubbelzinnig - ja.

    Tips voor het bouwen van een bad wachten op je in de volgende video.

    Comments
    auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer