Instellen van de kunststof deur met balkon

 Instellen van de kunststof deur met balkon

Het plaatsen van een balkon omvat niet alleen het installeren van hoogwaardige beglazing, maar ook het installeren van een kunststof deur. Met dit ontwerp kunt u de binnenkant beschermen tegen het binnendringen van kou, waardoor de optimale temperatuur wordt gewaarborgd. Producten van dit type zijn duurzaam, maar desondanks verliezen ze na verloop van tijd hun technische kenmerken. U kunt ze herstellen met behulp van speciale regelmechanismen die op elke deur zijn geïnstalleerd.

Wanneer is het nodig?

Het aanpassen van een kunststof balkondeur is een relatief eenvoudig proces dat bijna elke thuisvakman kan uitvoeren. Voer deze bewerking uit in dergelijke situaties:

 • Het openen van de deur vergt veel inspanning.In de meeste gevallen moet u eenvoudig de voortgang vergelijken na de installatie en na enige tijd.
 • Sluiten, het canvas vangt het deurkader op. Dit wijst op scheeftrekken of onjuiste installatie.
 • Het handvat draaien is erg gemakkelijk geworden (groot spel) of erg moeilijk.
 • Als het slot open is en het canvas onafhankelijk van positie verandert, duidt dit op een schending van de structuur.
 • De opkomst van tocht of kleine eilanden van koude dichtbij de gesloten deur.

De eerder beschreven tekenen geven aan dat het systeem al ernstig gestoord is. Soms is het bijna onmogelijk om dergelijke problemen met behulp van één aanpassing op te lossen. Om de minimale overtredingen te identificeren, moet u de eenvoudige regels volgen:

 1. Een van de gemakkelijkste manieren om verkeerde uitlijning te identificeren, is de evaluatie van het zelfrijdende web. Om dit te doen, gaat de deur net een beetje open en stopt in deze positie. Als het daarna willekeurig naar een van de partijen gaat als er geen tocht is, moet het worden geregeld.
 2. Je kunt de scheefheid identificeren met een potlood. Ze moeten de deurdoos rond de omtrek omcirkelen en een soort rechthoek vormen.Daarna gaat het doek open en worden de lijnen vergeleken met het deurkozijn. Als ze parallel zijn, is alles in orde. Anders duidt dit op scheeftrekking.
 3. Om de druk te bepalen, moet een vel krantenpapier tussen de deur en het frame worden gestoken en de structuur worden gesloten. Daarna wordt het papier eruit getrokken. Deze bewerking wordt herhaald op verschillende delen van de doos. Tegelijkertijd moet de inspanning overal hetzelfde zijn, en zo niet, dan wordt op een van de plaatsen de klem, die moet worden aangepast, verzwakt.

Aanpassingsinstructies

Dergelijke operaties moeten periodiek worden uitgevoerd, omdat dit niet alleen de thermische isolatie verbetert, maar ook de levensduur van de deur verlengt. Dit is vooral belangrijk voor balkons die zijn uitgerust met aluminium schuiframen. Het aanpassingsproces omvat het aanpassen van de positie van het canvas en bestaat uit verschillende afzonderlijke stappen:

 1. Horizontale instelling. Met deze benadering kunt u de locatie van de deur in het horizontale vlak ten opzichte van de vloer wijzigen. Het wordt uitgevoerd met behulp van speciale schroeven, die zich onder de decoratieve voering boven, onder en in het midden bevinden. Het aanpassingsproces omvat het draaien of draaien van dezebevestigingsmiddelen met inbussleutel. Merk op dat u de tegenovergestelde spanschroeven moet draaien. Dus, bijvoorbeeld, als de deur zich vastzet aan de doos hieronder, dan is het raadzaam om de middelste en bovenste bevestigingsmiddelen te draaien.
 2. Verticale uitlijning betreft het veranderen van de positie van de vleugelhoogte. Dit kan worden gedaan met schroeven die op de lus worden geplaatst. Om toegang te krijgen, moet u eerst de plastic hoes verwijderen. Om de frameverschuiving te veranderen, draait u de schroef eenvoudig met een zeskantige of platte schroevendraaier naar één kant. Het is belangrijk om te controleren welke wijzigingen zich hebben voorgedaan. Bij dergelijke bewerkingen is het bovendien noodzakelijk om de positie van de tegenstroken, die zich aan de uiteinden van het deurframe bevinden, te veranderen. Ze moeten worden gecombineerd in een van de partijen waar u de aanpassing van het canvas hebt uitgevoerd.
 3. Frontale klem. Pas het aan met behulp van speciale mechanismen die kunnen verschillen, afhankelijk van het model van de deur. In sommige ontwerpen zijn excentriekers hiervoor verantwoordelijk, die simpelweg veranderen van druk veranderen. Soms wordt dit geregeld met een speld. Draai het met een tang.Als deze structuren niet beschikbaar zijn, kunt u de klem vervangen door de frontale offset van de contraplaat. Om dit te doen, moet u eerst de persschroef losdraaien en in de juiste richting draaien.

Hoe de pennen met uw eigen handen afstellen?

Het handvat is een relatief eenvoudig mechanisme, maar het mislukt ook vaak. De grootste problemen zijn het strak lopen of losmaken van het mechanisme. Het is gemakkelijk om dergelijke problemen op te lossen door verschillende stappen te volgen:

 • In eerste instantie moet u toegang krijgen tot de klemschroeven. Voor deze plastic voering op het handvat is geroteerd naar een kant.
 • Met behulp van een kruisvormige schroevendraaier worden bevestigingsmiddelen vastgedraaid. Het is belangrijk om de voortgang van het handvat te controleren, om het niet te overdrijven en niet te slepen.

Onafhankelijke vervanging van isolatie

Het afdichtmiddel biedt een rubberen of rubberen pakking waardoor de lucht niet kan binnendringen, waardoor het aantal sleuven wordt geminimaliseerd. Als de deur niet correct wordt bediend, leidt dit tot een snelle verslechtering van dit element. Het vervangen ervan is vrij eenvoudig, wat verschillende bewerkingen vereist:

 1. Allereerst moet u de verzegeling demonteren met een schroevendraaier, zodat u deze uit de vergrendelingsgroef kunt halen.
 2. Hierna wordt de opening grondig gereinigd van stof en vuil.De inname van deze componenten binnenin vermindert de levensduur van de pakking.
 3. Voordat de afdichting wordt aangebracht, wordt de groef bedekt met speciale lijm (speciale aandacht moet aan de uiteinden worden besteed). Daarna wordt het product voorzichtig in de groef gestoken. Tijdens het werken moet de afdichting niet strak zitten.

Voorkomen van problemen

Deurblad, allereerst een mechanisme dat uit verschillende delen bestaat. Om zijn levensduur te verlengen, moet je een paar eenvoudige regels volgen:

 • Rust het deurblad uit met een microlift die het gewicht van de constructie in de gesloten positie houdt. Gebruik ook speciale beveiligingssystemen die het openen van de deur niet toestaan.
 • Hang geen zware tassen of soortgelijke producten op de deurgreep. Dit minimaliseert de kans op canvaszakking.
 • Om de staat van het deurslot en de afdichting te behouden, moeten ze worden gesmeerd met speciale verbindingen. Siliconenrubberoplossingen zijn bijvoorbeeld geschikt voor rubber.

Het aanpassen van een plastic deur is heel eenvoudig, maar het vereist aandachtigheid en de aanwezigheid van ten minste kleine vaardigheden bij het werken met gereedschap voor metaalbewerking.

Visuele begeleiding en tips over deze procedure zijn te vinden in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer