Beglazing van het balkon in de "Chroesjtsjov"

Beglazing van het balkon in de

Chroesjtsjov - een appartement met een klein gebied. Vanwege hun omvang worden ze niet als de meest geschikte beschouwd, daarom hebben de eigenaren van dergelijke woningen de neiging om op enige manier vierkante meters te vergroten. Om dit doel te bereiken, worden vaak balkonblokken gebruikt.

Voors en tegens

Uitbreiding van de ruimte met behulp van balkons is een zeer populaire oplossing, die is gericht aan veel bewoners van kleine appartementen. Maar eerst moet je het balkon glazuren.

Hoogwaardige beglazing kan de kamer gezelliger en comfortabeler maken. Het beschermt het balkonblok tegen temperatuurdalingen, neerslag en andere negatieve omgevingsfactoren. De kamer wordt functioneler: u kunt groenten, ingeblikt voedsel en andere dingen die geen plaats hebben in het appartement op het ingeglaasde balkon opslaan.

Als we het hebben over warme beglazing, dan is het op zo'n balkon mogelijk om een ​​volwaardige woonkamer uit te rusten voor rust, werk of het lezen van boeken. Maar in de omstandigheden van Chroesjtsjov is een dergelijke afwerking niet altijd mogelijk, omdat deze aanzienlijk zwaar is.

Voor balkonblokken in dergelijke huizen is het de moeite waard om dergelijke raamconstructies te selecteren die niet te zwaar zijn, omdat een extra belasting op de betonvloer kan leiden tot ernstige onaangename gevolgen. Vaak waren de gevels van huizen bedekt met scheuren als gevolg van zware warme en plastic beglazing. Het meest trieste einde kan de instorting van de geïnstalleerde structuren zijn.

Maar denk niet dat het voor dergelijke balkons moeilijk is om geschikte raamontwerpen te vinden. Voor Chroesjtsjov passen niet alleen koude aluminium frames met enkellagig glas, maar ook mooie en milieuvriendelijke modellen gemaakt van hout van verschillende tinten. Het is mogelijk om dure warme beglazing te installeren, maar alleen als de technische staat van het huis en de vloeren dit toelaat.

Vóór de directe installatie van ramen, is het noodzakelijk om contact op te nemen met specialisten die de staat van de betonnen vloer beoordelen en alle noodzakelijke werkzaamheden uitvoeren om deze te versterken.

Installeer geen beglazing op dergelijke balkons met uw eigen handen.In de regel zijn betonconstructies in Chroesjtsjov oud en kwetsbaar, dus je moet heel voorzichtig en zorgvuldig met ze werken. Het is beter om dit bedrijf toe te vertrouwen aan professionals.

opties

Er zijn verschillende opties voor balkonbeglazing in Chroesjtsjov. Alle ontwerpen hebben hun voor- en nadelen, waarvan u op de hoogte moet zijn als u van plan bent nieuwe ramen op uw balkon te installeren.

Voor Chroesjtsjov ideale koude beglazing. Het is goedkoop en eenvoudig te installeren. Dankzij hem wordt de binnenkant van het balkon perfect beschermd tegen het binnendringen van tocht, vochtigheid en vocht.

Koude beglazing is lichtgewicht. In de regel zijn er in dergelijke constructies aluminium frames - niet alleen erg licht, maar ook sterk, duurzaam en slijtvast.

Aluminium frames zijn er in verschillende kleuren. U kunt de perfecte optie kiezen die harmonieus in het totale ensemble van het appartement past.

Maar dergelijke vensters hebben hun nadelen. Balkon uitgerust met dergelijke elementen zal koud zijn. Wanneer u in de winter de schuif opent, kan een onaangename verrassing op u wachten: aluminiumprofielen bevriezen vaak en worden bedekt met ijs.

Zelfs krachtige kachels en kachels voor vloeren, muren en plafonds zullen zo'n kamer niet redden van de kou.De temperatuur aan de binnenkant zal niet veel verschillen van de buitenkant. Balkons met koude beglazing zijn echter ideaal om in de zomer op hun grondgebied rond te hangen. Binnen zal koel en fris zijn.

Kan niet bogen op een dergelijk raamontwerp en goede geluidsisolatie. Werfgeluid en het gehuil van de wind zullen goed gehoord worden in het appartement. Een deel van dit probleem kan worden opgelost door een hoogwaardige kunststof deur te installeren die naar het balkon leidt.

Creëer een gunstig microklimaat op het balkon met behulp van warme beglazing. Deze optie is duurder dan de kou, maar heeft ook een groot aantal positieve eigenschappen.

Hoogwaardige warme beglazing maakt het gebruik van de balkonruimte het hele jaar door mogelijk, omdat het hermetisch is en een uitstekende geluidsisolatie en warmte-isolatie heeft en u een laag functioneel gebied kunt ombouwen tot een woonwijk en nuttig.

Met deze ontwerpen kunt u veilig een klein kantoor, een wintertuin of een ontspanningsruimte met een leunstoel op het balkon organiseren. Maar het is noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat het ontwerp niet wordt aanbevolen om onnodige belastingen te ontmaskeren, dus een grote hoeveelheid meubilair moet er niet uitgehaald worden.

Dergelijke beglazing heeft een groot gewicht, dus u moet dergelijke ontwerpen selecteren, waarin er lichtere materialen zijn.

In de zomer kunnen de balkons met warme beglazing erg heet en benauwd zijn. Veel kopers hebben zo'n nuance voor de nadelen van raamontwerpen.

Als de gebouwen zich op de hoogste verdiepingen bevinden, moeten ze zijn uitgerust met een dak. Een dergelijk detail vereist extra kosten en installatiewerkzaamheden. We mogen niet vergeten dat de installatie van een dergelijk vizier moet worden gecoördineerd in de relevante organisaties.

Balkonbeglazing kan verschillende ontwerpen hebben. Overweeg de meest populaire en aantrekkelijke opties:

  1. Als u meer licht wilt laten zien in de woonkamer, moet u zich wenden tot de frameloze versie. Zulke systemen zien er heel licht en luchtig uit. Vouwt open en sluit met plastic rollen. Denk niet dat zulke systemen fragiel zijn. Voor frameloze constructies wordt zeer sterk gehard glas gebruikt.Voor de Chroesjtsjov kunnen ze alleen in de koude versie worden opgepakt, anders wordt het balkonplafond overbelast.
  2. Panoramische ramen onderscheiden zich door een uitstekende lichttransmissie. Deze ontwerpen zien er heel origineel en aantrekkelijk uit. Een dergelijke beglazing kost meer dan andere opties. Veel appartementseigenaren ontwerpen de balkons speciaal, zodat ze later de woonruimte voor een hogere prijs kunnen verkopen. Het installeren van dergelijke systemen is tijdrovender en arbeidsintensiever. Je moet niet proberen de installatie van panoramische structuren in Chroesjtsjov te maken. Vertrouw dit werk toe aan professionals.
  3. Balkon in Chroesjtsjov kan worden beglaasd met de verwijdering. Met deze optie wordt het vloeroppervlak vergroot. Het resultaat is dat u een grote vensterbank krijgt die verder reikt dan de betonnen plaat. Visueel ziet de ruimte er ruimer uit.
  4. Geschikt voor Chroesjtsjov en prachtige Franse beglazing. Deze optie impliceert de aanwezigheid van glas, van de vloer naar het plafond. Dergelijke constructies zullen gemakkelijk rollen en een uitstekend overzicht bieden. Het wordt niet aanbevolen om dergelijke raamsystemen te installeren als het balkon op het zuiden gericht is. In dergelijke omstandigheden zal de kamer veranderen in een echte kas.

Typen vensters

In het balkon kunnen beglazingen verschillende opties voor frames zijn. Deze onderdelen zijn gemaakt van duurzame en duurzame materialen.

Plastic exemplaren zijn de meest voorkomende. Ze hebben uitstekende thermische en geluidsisolerende eigenschappen. Plastic structuren zijn goedkoop en zien er heel netjes uit.

Kunststof vereist geen speciale en regelmatige zorg. Het is heel gemakkelijk om het oppervlak te reinigen van stof en vuil. U hoeft geen speciale formuleringen te kopen. Het is mogelijk om te doen met eenvoudige reinigingsmiddelen.

Kunststof kozijnen zijn niet bang voor extreme temperaturen en barre weersomstandigheden. Dit verklaart hun duurzaamheid en slijtvastheid.

De warme beglazing in deze versie heeft echter te veel gewicht en voor de Chroesjtsjov zal deze optie niet werken.

Aluminium kozijnen in de balkonbeglazing onderscheiden zich door hun duurzaamheid en duurzaamheid. Dergelijke details zijn het vaakst aanwezig in koude beglazing. Ze zijn lichtgewicht en zien er aantrekkelijk uit.

Onder de nadelen van dergelijke structuren is het mogelijk om hun vatbaarheid voor bevriezen bij lage temperaturen en zwakke dichtheid te noteren.

Met aluminium profielen komen tocht en koude lucht de kamer binnen.

Ongeëvenaarde uiterlijk kan bogen op houten structuren. Ze zien er harmonieus uit op kleine balkons, hebben goede thermische isolatie-eigenschappen, maar vereisen een speciale behandeling. De boom moet van tijd tot tijd worden behandeld met speciale beschermende middelen die de levensduur van het materiaal verlengen en u in staat stellen om lang een aantrekkelijk uiterlijk te behouden.

Maar zelfs gewone zorg zal houten kozijnen niet redden van uitdrogen en barsten. Het zal onmogelijk zijn om van dergelijke gebreken af ​​te komen en de boom zal minder aantrekkelijk worden.

Tips om te kiezen

Voor decoratie van het balkon blok in de Chroesjtsjov wordt aanbevolen om te verwijzen naar de lichte soorten beglazing. Dergelijke structuren zullen geen negatieve gevolgen hebben voor betonnen vloeren.

De beste optie voor een dergelijke behuizing is koude beglazing met duurzame aluminium frames. Maar u moet begrijpen dat het de warmte niet binnenshuis zal houden en u het hele jaar door het balkon niet kunt gebruiken.

Deze optie is geschikt voor eigenaren die groenten, potten of andere dingen op het balkon willen bewaren en niet als woonkamer willen gebruiken.

Koude aluminium beglazing is ook geschikt voor diegenen die nog niet klaar zijn om grote sommen geld uit te geven aan de installatie van een duurdere warme versie en extra versterking van de betonnen vloer.

Een goede oplossing zou houten constructies zijn. Ze zien er mooi uit, maar je moet er regelmatig voor zorgen.

Als u van plan bent om het balkon in elk seizoen te gebruiken, dan is een warme beglazing een ideale optie. Ontwerpen met kunststof profielen en frameloze versies hebben veel gewicht, dus ze zijn alleen geschikt voor uw balkon als de technische staat dit toelaat.

Neem voordat u de definitieve keuze maakt contact op met de professionals die de toestand van de betonnen plaat waarop het balkonblok zich bevindt, komen waarderen. Alleen zij kunnen u vertellen welke beglazing geïnstalleerd kan worden en welke men beter kan weigeren.

Op de onderstaande video kunt u kennismaken met de details van de beglazing en andere reparatiewerkzaamheden op het balkon.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer