Frans balkon

 Frans balkon

Het Franse balkon is de meest modieuze, stijlvolle en elegante decoratie van de gevels van particuliere en meergezinswoningen van de afgelopen jaren. Het is te vinden in veel Europese landen. Het belichaamt het prachtige ontwerp, redelijke prijs en een onberispelijke afwerking. Ondanks al zijn onmiskenbare verdiensten, hebben veel mensen nog steeds niet gehoord en weten ze niet over dit verbazingwekkend mooie architecturale element. Over hem en over alles wat hem aangaat, zal in ons artikel worden besproken.

Wat is het en welke voordelen heeft het?

Zeker, mensen die nog nooit van zo'n balkon hebben gehoord, zagen hem nog steeds. Dit type Franse beglazing in vertaling betekent - de deur naar het raam. In feite is dit geen balkon in de gebruikelijke betekenis van het concept, maar een mooie vensteromheining.

Aanvankelijk werd dit kleine platform, dat uit het raam stak, waarop slechts één persoon kon passen, als ventilatie gebruikt. Tegenwoordig begrijpen ze onder deze naam een ​​miniatuurplatform met een hek (meestal van smeedijzer) voor panoramische ramen.

Gesmede hekken kunnen verschillende vormen hebben, meestal worden ze gemaakt in de vorm van een gebogen, convexe mand.

De functionele belasting die zo'n balkon uitvoert, is minimaal en het kan ook niet de belangrijkste bron van ventilatie worden genoemd. Dit is nu een prachtige, ongebruikelijke schoonheidssierkunst voor de gevel.

Bovendien kunnen een dergelijk platform, hek en balustrades worden gebruikt om een ​​wintertuin of een kleine kas te creëren. Het huis, ingericht met Franse balkons met bloemstukken, ziet er zeer verfijnd en elegant uit.

Tegenwoordig zijn er twee hoofdtypen van dergelijke balkons: traditioneel en modern. De eerste optie wordt gekenmerkt door de volledige afwezigheid van een uitkijkplatform en het hek bevindt zich rond de deuropening.Sommige modellen laten een minimale padgrootte van ongeveer een stap toe.

De moderne versie is anders dan het klassieke gebrek aan borstwering. In plaats daarvan is er een volledige beglazing van de balkonruimte van het plafond naar de vloer.

voordelen:

 1. Aanzienlijke kostenbesparingen bij installatie, extra versteviging en afwerking van de afrastering.
 2. Gebrek aan behoefte aan externe balkonafwerking (professionele vloeren, metalen of vinyl gevelbeplating).
 3. Besparingen op de binnenbekleding en isolatie.
 4. Goede bron van natuurlijk licht.
 5. Het gebrek aan isolatie en binnenvoering vermindert het effectieve bouwoppervlak niet.
 6. Luxueus panoramisch uitzicht, ontoegankelijk voor gewone modellen van balkons.
 7. Snelle en schone installatie.
 8. Prachtige decoratieve eigenschappen.

nadelen:

 1. Gebrek aan vensterbank.
 2. De behoefte aan extra verstevigingsframe.
 3. In het koude seizoen heeft zo'n balkon verwarming nodig, en in de zomer - in extra ventilatie.
 4. Genoeg hoge installatiekosten.
 5. Onpraktisch (panoramische ramen moeten regelmatig en grondig worden gewassen).

Frans balkon kan worden uitgerust met extra accessoires, zoals muskietennetten. Verschillende materialen worden gebruikt voor de productie, waarvan de kosten er rechtstreeks afhankelijk van zijn. Sjerp kan doof zijn, gedeeltelijk of volledig open. Smeden kan worden gebruikt in gesmeed metaal, glas in lood, matglas, een spiegelfilm of een combinatie van verschillende materialen.

types

Een balkon zonder platform is een zeer eenvoudig maar elegant ontwerp met een glazen balkondeur en een metalen hek aan de buitenkant. Een ideale optie om het raam te openen, de frisse lucht in te ademen of te genieten van het prachtige uitzicht.

Een balkon met een klein platform is een meer complexe constructieve optie. Het impliceert een uitstekend betonnen element. Met dit balkon kunt u letterlijk een stap buiten de kamer gaan en genieten van uw koffie in de open lucht.

Dit zijn de hoofdsoorten van deze architecturale structuur. Ze verschillen niet alleen van elkaar in hun ontwerpkenmerken en ontwerp, maar ook in de methode van bevestiging aan het gebouw. De houder kan puntvormig zijn met behulp van een kleine hoeveelheid metalen elementen.gebruik van metalen buizen of profielen.

De keuze van het type Frans balkon is afhankelijk van de wensen van de klant. Iemand wil gewoon de raamopening op een originele manier versieren, iemand zou de voorkeur geven aan een volwaardige constructie met deuren, hekwerk en balustrades.

De materialen waaruit het raam is gemaakt, hebben een aanzienlijke invloed op het uiterlijk van het eindproduct. Het raamprofiel kan worden gemaakt van hout, metaal of kunststof en het glas kan transparant, mat, getint of gekleurd worden geselecteerd.

Het ontwerp van het balkon kan ook heel anders zijn. Iemand houdt van strakke klassieke en duidelijke geometrische lijnen, iemand zoals smeedijzeren roosters met bloemblaadjes, krullen en schelpen. Omheiningen en balustrades kunnen een heel andere geometrische vorm, dikte, maat, decor hebben. Voor hun productie kunt u standaardopties gebruiken of een individuele schets van de klant gebruiken.

Gesmeed balkon - het populairste type van dit soort architecturale structuren. Met gesmede metalen elementen kunt u fragiele en delicate composities creëren die de schoonheid van het balkon perfect benadrukken en de onberispelijke uitstraling benadrukken.Metaal - het materiaal is erg plastisch en volgzaam. Deze eigenschap is te wijten aan het breedste assortiment gesmede producten: van de eenvoudigste geometrische elementen tot complexe composities.

Een smeedijzeren balkon kan een vierkante, rechthoekige, ronde vorm hebben, bol of hol zijn, balustrades en hekken hebben, versierd zijn met decor of strikt en beknopt blijven.

Als sieraad voor het maken van decoratieve metalen elementen worden plantenpatronen, bloemen en vruchten het vaakst gebruikt. Nog meer stijlvolle en spectaculair uitziende balkons met kunstmatig verouderd of met gouden bladeren omheiningen. Dergelijke modellen lijken op de balkons van oude kastelen en paleizen.

Inrichting en indeling

De elegante en verfijnde vorm van de Franse balkons is zelf een prachtige decoratieve toevoeging aan elke gevel. Met behulp van enkele extra elementen en decoraties kan het echter verder worden verbeterd en verfijnd. Bijvoorbeeld met spagerende - decoratieve of constructieve raamroosters. Zwarte, gouden, zilverachtige, sneeuwwitte speren kunnen het venster in regelmatige geometrische vormen verdelen (ruitjes, vierkanten,rechthoeken) of creëer complexere en ongewoondere composities met behulp van halve cirkels, cellen, honingraten.

Het gebruik van veelkleurige glas is een andere geweldige manier om uw balkon te markeren. Gekleurd glas helpt het zonlicht te dempen, mat glas zorgt voor een prachtig decoratief effect. En veelkleurig glas, neergezet in een ingewikkeld ornament of foto, geeft het balkon een verzorgde en dure uitstraling. Niet voor niets werden glasramen uit de oudheid beschouwd als een van de mooiste en duurste decoraties van paleizen en kerken.

Het is al lang bekend dat het de kleine dingen zijn die het beeld een afgewerkte en mooie uitstraling geven. Dit geldt voor meubels voor het ontwerp van het balkon. Het kan goud of zilver van kleur zijn, uitgevoerd worden in een elegante, elegante vorm, versierd zijn met decor.

Gesmede items - een win-win voor een balkon van welke aard dan ook. Kleine of grote krullen, bloemknoppen, vlinders, sculpturale composities trekken steevast de enthousiaste kijk op anderen aan.

Een constructief kenmerk van het Franse balkon is een panoramische beglazing, dat wil zeggen van vloer tot plafond.Uiteraard is het noodzakelijk na te denken over hoe de kamer te verbergen voor overmatig licht, evenals nieuwsgierige ogen. De beste optie hiervoor - gordijnen, gordijnen of zonwering.

Bij het kiezen van een geschikte gordijnenvariant, moet u enkele nuances onthouden:

 • Een van de voordelen van panoramische beglazing is het gevoel van vrije ruimte, dus gordijnen of gordijnen zouden dit effect alleen maar moeten versterken. Materialen voor hun productie moeten licht, licht en transparant zijn;
 • functionaliteit (jaloezieën of gordijnen moeten het raam snel en gemakkelijk afdekken en indien nodig openen);
 • praktische verzorging (gordijnen moeten gemakkelijk te wassen, te reinigen of te wassen zijn),

Het Franse balkon impliceert een zeer kleine externe ruimte, die, niet minder dan de standaard architecturale structuren, een arrangement en decoratie nodig heeft. Elementen van hout, smeden, plastic kan worden gebruikt als externe en interne inrichting. Dit kunnen originele lantaarns zijn of elegante kandelaars. Een kleine zomerse paraplu of andere constructie in de vorm van een vizier helpt de balkonruimte te beschermen tegen de regen of de brandende stralen van de zon.

Bloemen - de beste decoratie van elk balkon. Bloemstukken, geplaatst op de borstwering, langs het hek of klimplanten die het hele balkon sieren, creëren een echte "levende" haag die de ogen van de eigenaars en de bewoners enkele maanden per jaar zal behagen.

Om uw balkon te verbeteren en het een verzorgd uiterlijk te geven met verse bloemen, kunt u de eenvoudige regels van een bloementuin gebruiken:

 • horizontale (meerlagige) beplanting van compacte, heldere kleuren (viooltjes, Oost-Indische kers, petunia's);
 • verticale aanplant van klimplanten (ampelachtige fuchsia, zoete erwt, ipomoea);
 • plafondplanken (planten planten mooi het bovenste deel).

Moderne modellen van Franse balkons maken het interessant en ongebruikelijk om de bestaande kleine ruimte te verslaan. Plaats bijvoorbeeld compact meubilair (opklapbare tafel en stoel, versierd met lichte textielspreien, tafelkleden, overtrekken) of plaats zelfs een compacte balkonschommel.

Hoe doe je het zelf?

Het Franse balkon heeft vooral een decoratieve functie, dus het is goed mogelijk om het zelf te bouwen. Dit is haalbaar als het gaat om de klassieke versie - een decoratief rooster rond het raam.Als de voorkeur wordt gegeven aan moderne modellen, kan gedeeltelijke hulp van professionals nodig zijn. Eerst moet u beslissen over het ontwerp, het type glas, materialen voor het frame kiezen.

Het is beter om alle werkzaamheden met betrekking tot beglazing aan specialisten over te laten. De constructies voor het maken van panoramische beglazing zijn erg omvangrijk. Verhoog ze naar de bovenste verdiepingen van het huis, zonder te beschadigen, het is nogal tijdrovend en moeilijk.

Wat is belangrijk om te weten voordat je het Franse balkon bestelt in de volgende video.

De installatie van het balkon gebeurt in fasen. Om te beginnen worden de nodige metingen uitgevoerd en worden de afwerkingselementen geïnspecteerd. De constructie van metaalplastic of ander materiaal waaruit de ramen met dubbele beglazing zijn vervaardigd, is versterkt met een profiel en stevig bevestigd volgens het speciaal voor dergelijke balkons ontwikkelde installatierooster.

Een oud balkon kan ook veranderen in een Frans architecturaal element, of liever, in zijn gelijkenis. Om dit te doen, is het noodzakelijk om de reling te demonteren, de omheining te verwijderen en de betonnen grondplaat te versterken. De volgende stap is de installatie van aluminium- of metaalglazen ramen en de laatste fase is afwerking, decoratie en tuinieren.

Ontwerpideeën

Om een ​​interessant en origineel ontwerp van zo'n balkon te maken, kunt u uw eigen ideeën gebruiken of kunt u zich wenden tot kant-en-klare ontwerpontwikkelingen. Balkon in een privéwoning biedt natuurlijk meer mogelijkheden voor het toepassen van creatieve en gedurfde ideeën. Het maken van het balkon in Chroesjtsjov vereist naleving van de algemene stijl van de gevel. Hier zijn enkele interessante opties:

 • Franse beglazing voor appartement Chroesjtsjov. Vanaf het oude balkon is er alleen een betonnen fundering en in plaats van betonnen en metalen afrasteringen zijn er beglazing met een panoramisch uitzicht. Een elegant gesmeed rooster geeft het balkon een gelijkenis met het Franse equivalent.
 • De klassieke versie is kamerhoge beglazing + nette smeedijzeren leuning. Mooie, stijlvolle en moderne gevel.
 • Zelfs het kleinste en bescheiden balkon kan worden omgezet in een stijlvolle gevelversiering met behulp van heldere en overvloedige bloeiende planten. De combinatie van groen met rijke kleurknoppen geeft elk balkon een frisse, goed verzorgde en echt bloeiende uitstraling.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer