Soorten vazen ​​voor fruit

Keukenruimte moet het comfort van thuis combineren met een ruim werkoppervlak. Daarom zou alles hier op zijn plaats moeten zijn. Bestelling in de keuken helpt om extra kleine dingen te creëren die zowel decoratieve als praktische functies vervullen. Deze omvatten bijvoorbeeld een vaas voor fruit.

Waar zijn we voor?

De fruitschaal wordt fruitschaal genoemd. Het kan echter niet alleen vers fruit serveren, maar ook snoep, koekjes en andere zoetwaren. Dit is vooral handig als er kinderen in het huis zijn - kinderen hoeven niet naar de bovenste plank te gaan om hun favoriete lekkernijen te krijgen.

Daarnaast is het erg handig om fruit op tafel in een vaas te bewaren. Vitaminen zijn altijd bij de hand. Iedereen kent de situatie dat huishoudens per ongeluk in de kast of in de koelkast al bedorven fruit vinden, eenmaal gereinigd en vergeten. De fruitschaal zal het mogelijk maken om een ​​dergelijke situatie te vermijden.

Een belangrijke functie van dit onderwerp is de esthetische component ervan. Nu biedt een breed scala aan modellen, waaronder u eenvoudig de meest geschikte voor een bepaald interieur ding kunt kiezen. Fruit op een prominente plaats ziet er erg mooi uit. Je kunt vol fruitsamenstellingen maken en natuurlijke vitamines in deze vaas serveren aan de gasten aan de tafel.

species

Als je naar de winkel gaat voor de fruitschaal, moet je weten dat er verschillende soorten zijn. Dit artikel kan bijvoorbeeld worden gemaakt van verschillende materialen, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Overweeg de meest populaire opties.

 • Aardewerk. De positieve kant van de keramische schaal zal zijn mooie uiterlijk zijn. Deze vazen ​​zien er duur, stijlvol uit, passen in bijna elk interieur, bovendien hebben ze bijna geen speciale zorg nodig. Echter, deze fruktovnitsy zijn vrij duur en verschillen ook in een of andere kwetsbaarheid.
 • Aardewerk. Budgetoptie. De waarde ervan is beschikbaar voor elk gezin. Zeer veel voorkomend materiaal. Van de minnen van het product is het de moeite waard om op te merken dat het nogal bescheiden is, maar met zijn directe doel is de faience vaas goed bestand.
 • Boom. Ook goedkoop materiaal.Het voordeel van een houten fruitmand is de vrij lange levensduur, maar is niet geschikt voor alle soorten fruit. Het is bijvoorbeeld beter om geen sappig en zacht fruit te bewaren, omdat de boom gemakkelijk vocht absorbeert.
 • Crystal. Materiaal voor een edel huis, zeer verfijnd en elegant meubelstuk. Felgekleurd fruit in een kristallen vaas ziet er heel mooi uit, maar het is goed om te onthouden dat kristal nogal fragiel is, dus het is beter om zo'n fruitmand buiten het bereik van kinderen te houden. Sommige mensen krijgen dit liever alleen tijdens het bezoek van gasten.
 • Glas en porselein. Deze materialen zijn ook kwetsbaar, maar ze zien er erg esthetisch uit in elke keuken. Vooral geschikt glazen fruitschaal voor gebouwen, gemaakt in de klassieke stijl. Van de minnen vermeldenswaard de goedkope prijs van dergelijke gerechten. Bijzonder opmerkelijk zijn producten uit zulke mooie grondstoffen als Murano-glas. Dit is een erg duur materiaal en deze vazen ​​hebben een voornamelijk decoratieve functie. De unieke geraffineerde kom zal de plaats die zal innemen volledig veranderen.
 • Roestvrij staal. Het voordeel van roestvrijstalen schalen is een grote verscheidenheid aan vormen, omdat u met dit materiaal de meest ongewone vormen en decoratie-elementen kunt maken.Een ander pluspunt van een dergelijke vaas is de verhoogde duurzaamheid en een lange levensduur.
 • Plastic. Zeer praktisch en handig ding. Het is gemakkelijk om het sap of de pulp van het oppervlak af te spoelen, breekt niet, is goed geschikt voor een picknick. Houd er echter rekening mee dat plastic zeer schadelijk is bij contact met voedsel, dus u moet gerechten kopen met bewezen milieu- en sanitaire en hygiënische veiligheid.
 • Composite. Dit product combineert verschillende materialen tegelijk. Geschikt voor een ongewone stijl van keukeninterieur. Het ziet er heel goed uit met een porseleinen schaal en een chromen staaf. Een ander populair type is houten bodem en metalen zijkanten.

U kunt fruitmanden ook classificeren volgens het formulier. De winkels bieden een breed scala van de meest ongewone producten in onregelmatige vormen, De meest voorkomende zijn echter nog steeds klassieke opties.

 • Vaas op het been. Het is een gerecht met een dunne, maar stabiele ondersteuning. Hoe breder de kom, hoe meer fruit een kom kan bevatten. Omdat ze in dezelfde container zitten, zien vruchten van verschillende kleuren er smakelijk en fris uit.
 • Tier. De meest populaire optie.Hiermee kunt u een grote hoeveelheid fruit leggen. Er worden vaker tweevoudige producten aangeboden, maar er zijn ook vazen ​​met meerdere lagen, eerder bedoeld voor het serveren van fruit aan gasten. Deze boekenkast is niet alleen geschikt voor het bewaren van fruit, maar ook voor het serveren van chocolaatjes of gebak. Dankzij verschillende platen kunt u ongebruikelijke composities maken, bovendien bespaart dit ontwerp aanzienlijk ruimte op de tafel.
 • Ongebruikelijke vormen. Voor de meest gewaagde huisvrouwen bieden fabrikanten fruitdozen aan in fantasievolle vormen. Het kan een combinatie van verschillende vormen zijn, evenals ongebruikelijke afbeeldingen, bijvoorbeeld een vaas in de vorm van een dier, een televisie, een boom, op de takken waarvan fruit wordt geplaatst, wandvarianten.

Aanbevelingen voor selectie

Om de eenheid van stijl in het keukeninterieur te bereiken, moet u de keuze van kleine dingen competent benaderen. Dit geldt ook voor de fruitschaal. Profiteer van verschillende tips van een fruitschaal.

 • Zorg ervoor dat het uiterlijk van de gerechten in overeenstemming is met het totale keukenontwerp. Het ding moet in stijl worden gecombineerd met de rest van de gerechten en interieurdetails. De meest geprefereerde optie is om een ​​ensemble van alle keukengerei te maken en verschillendeontwerpelementen.
 • De kleurkeuze van het product moet worden bepaald door de algemene stijl van de keukenruimte. Als klassiek de overhand heeft, is het beter om gerechten met rustgevende tinten te kiezen, gecombineerd met de kleur van de situatie.

In het geval van modern minimalisme zullen fruitmanden geschikt zijn voor contrast met de hoofdkleur van tonen.

 • Het is ook belangrijk om een ​​schaal aan te schaffen, waarvan het ontwerp wordt gecombineerd met andere decoratieve elementen in de kamer. In de ruimte kunnen bijvoorbeeld al vazen, schalen, potten worden geplaatst. Het ontwerp van de fruitdoos moet in overeenstemming zijn met al deze objecten zodat de compositie zijn integriteit behoudt.
 • Het wordt aanbevolen om kommen met hoge zijden te kiezen, zodat fruit en bessen er niet uit vallen.
 • Laat je leiden door het ontwerp van gerechten en theeserviezen die op de feesttafel worden tentoongesteld. Een verfijnde porseleinen set zal bijvoorbeeld niet worden gecombineerd met een metalen of plastic fruitschaal.
 • Als de gerechten zijn geselecteerd voor activiteiten voor kinderen, geef dan de voorkeur aan plastic. Het is veilig voor zowel kinderen als de vaas zelf, en het ziet er gemakkelijk, mooi en gemakkelijk uit.
 • Als je een vaas op het been kiest,het wordt aanbevolen om een ​​kom op verschillende steunen te kopen - dus de stabiliteit van het gerecht zal toenemen, omdat fruit een vrij groot gewicht heeft.
 • Voor de feesttafel moet je een vaasplank kiezen. Op verschillende niveaus kun je vruchten met verschillende dichtheden plaatsen, zodat zachte soorten niet gewond raken aan de hardere vruchten. Deze optie zal de tafelruimte aanzienlijk besparen en is ook erg handig voor gasten - alle vruchten zijn duidelijk zichtbaar, ze zijn gemakkelijk te krijgen.
 • Voor dagelijks gebruik, geschikt en een tweekoppige schaal of een enkele poot. Twee of drie identieke vazen ​​op een familietafel zien er heel mooi uit, maar in dit geval moet deze tafel lang zijn. Het kopen van twee verschillende gerechten zal het interieurontwerp aanzienlijk verstoren.
 • Het is belangrijk om informatie over fabrikanten van gerechten te bestuderen. Momenteel zijn Bohemia-kommen, porseleinen fruitmanden uit Tsjechië en retrovazen ​​uit de USSR-stijl populair.

Maar ook in de winkels is er een breed scala aan producten van ongewone vormen en exclusieve ontwerpen uit Italië.

Interessante voorbeelden

Kijk naar welke mooie en ongewone opties momenteel worden weergegeven in de gerechten of online winkels.

 • Fruit in het ontwerp onder Gzhel ziet er erg stijlvol uit. Welnu, als de keuken andere items van hetzelfde decor heeft - snijplanken, theepot, vaatdoek. Het is beter als de hele keuken is ingericht met smaak in blauw en wit.
 • Universele bolvormige vaas met slots geproduceerd door BergHOFF. Het bestaat uit twee verwijderbare items. De veelzijdigheid van het product is dat het perfect past, zowel in het klassieke interieur als in de meubels in de moderne richting. De onderste en bovenste schotels kunnen afzonderlijk worden gebruikt, bijvoorbeeld de bovenkant onder de vrucht, de bodem onder de sauzen.
 • Glazen fruitschaal op het been van Dalian Hantai Trade Co., Ltd. De randen hebben een ongelijke vorm. De schaal is versierd met volumineuze bloemen met gegalvaniseerde vergulding, de poot is gemaakt van hetzelfde materiaal. Glas en goud is een zeer elegante en elegante combinatie.
 • Fruit "Apple" van Anna Lorenz. Het heeft de vorm van een boom, waarvan de takken draadcontainers hebben, waar sappige appels worden geplaatst. Gemaakt van aluminiumdraad. Hoogte - 1,2 meter, dus het is beter om het op de grond te installeren.
 • Wandvazen ​​voor bananen. Het zijn gesloten kommen met gaten waar bananen worden geplaatst. Het is erg handig, en vooral - origineel.Een interessante ontwerpoplossing: met de vorm van een banaan kunt u komische afbeeldingen maken, zoals hoorns.
 • Origami fruitschaal uit Lorea. Het ziet er eenvoudig, bescheiden uit, maar benadrukt tegelijkertijd de verfijnde smaak van de eigenaars. Fabrikanten bieden drie verschillende houtopties. Het wordt aanbevolen om vruchten met een contrasterende kleur in deze verbazingwekkende vazen ​​te plaatsen.

Als je echt een originele en exclusieve fruitmand wilt in je keuken die perfect in het interieur past, dan kun je proberen om het zelf te maken. We geven een voorbeeld van een van de opties.

 • We nemen drie porseleinen platen met verschillende diameters. We laten ze omvallen, meten en markeren voorzichtig het midden van de bodem met tape. Hier zullen we werken als een elektrische boormachine.
 • Boor zorgvuldig gaten in de gemarkeerde punten.
 • We verbinden alle gerechten met metalen assen. Om de platen niet los te laten, kunt u ze verstevigen met rubberen stoppers of pakkingen.

Ongebruikelijke fruitschaal op drie niveaus klaar! Het voordeel is dat het idealiter gecombineerd zal worden met de rest van de gerechten in het huis en een prachtige decoratie van de tafel zal zijn.

De fruitschaal is niet alleen een item voor het bewaren en serveren van vers fruit, maar ook een uniek element in het keukeninterieur.Daarom moet de keuze ervan met de grootst mogelijke verantwoordelijkheid worden benaderd, zodat het ontwerp van de keukenruimte zijn integriteit en harmonie behoudt.

Zie de volgende masterclass voor informatie over hoe je een vaas voor fruit met kralen kunt maken met je eigen handen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer